Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κατεπείγουσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ξεμπλοκάρει το πρόβλημα που προέκυψε με τη μεταφορά σκουπιδιών (vd)

Κατεπείγουσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ξεμπλοκάρει το πρόβλημα που προέκυψε με τη μεταφορά σκουπιδιών (vd)

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης έγινε το απόγευμα της Τρίτης, στο Πνευματικό Κέντρο, με αφορμή την ακύρωση της διαδικασίας για τη μεταφορά των απορριμμάτων στη Φυλή.

Να σημειωθεί ότι διαφώνησε με το κατεπείγον του θέματος τόσο η παράταξη Παυλή, όσο και η παράταξη Νικολάου.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης είπε στην αρχική του τοποθέτηση ότι «Κάναμε το έκτακτο συμβούλιο διότι παρ΄ όλο που έγινε η διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταφορά των απορριμμάτων, είχε προηγηθεί η ένσταση μιας εταιρείας και με βάση αυτή τν ένσταση, ακυρώθηκε η όλη διαδικασία. Προτείνουμε να προχωρήσουμε μέχρι του ποσού των 60.000 € με την ανάθεση στην ίδια εταιρεία που είχε αναλάβει μέχρι σήμερα την εργασία αυτή και παράλληλα η οικονομική επιτροπή έχει εγκρίνει τους όρους για να γίνει ο διαγωνισμός την 1η Οκτωβρίου. Το εξάμηνο της ΚΥΑ λήγει 15.10.2013, για να διώξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα απορρίμματα από την Αγία Τριάδα. Ο λόγος είναι τελείως τυπικός».

Ο Δημήτρης Παυλής ότι «έχουν παρέρθει σχεδόν έξι μήνες από τότε που εκδόθηκε η ΚΥΑ και σήμερα είμαστε στο ίδιο σημείο και τρέχουμε να προλάβουμε για να συνεχίσουμε να μεταφέρονται τα σκουπίδια με το όποιο κόστος και πληρώνοντας πλέον όλοι μας αυτό το δυσβάσταχτο κόστος.

Σήμερα ερχόμαστε εδώ, ενώ έχουν παρέλθει οι πέντε μήνες και συνεχίζουμε το ίδιο παιχνίδι. Αλλά, το παιχνίδι αυτό δεν το πληρώνει κάποιος, το πληρώνουν όλοι οι πολίτες. Και επειδή είμαστε και ανίκανοι να μαζεύουμε τα ανταποδοτικά μας, ερχόμαστε πάλι να κάνουμε πάλι ανάθεση. Καμία ανάθεση δεν θα ψηφίσουμε, για κανέναν λόγο. Αποδείξατε ότι είσαστε ανίκανοι να διαχειριστείτε το πρόβλημα».

Ο Δημήτρης Νικολάου είπε ότι «η διαφωνία της παράταξης Παυλή είναι πως θα τα πάρουν οι εργολάβοι, αν θα τα πάρουν με ανάθεση ή με διαγωνισμό».

Ο Τάσος Παπαζαχαρίας είπε ότι «θα είμαστε πολύ προσεκτικοί, θα παρακολουθούμε την απόφαση, συμφωνώ με την παράταξη Παυλή ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα για την λύση του προβλήματος, από την πλευρά του Δήμου.

Ο κ. Αλεξάκης -από την παράταξη Τζιούμη- τόνισε ότι θα ψηφίσει την ανάθεση για να προχωρήσουμε .

«Θα γίνει προσπάθεια για παράταση μεταφοράς των σκουπιδιών στη Φυλή» είπε μετά ο Δήμαρχος.

Η τελική απόφαση εγκρίθηκε με τη διαφωνία της παρατάξεων Παυλή, Νικολάου και Παπαζαχαρία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...