Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» | Νέες δράσεις σε Τρίπολη και Γορτυνία

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» και «Φαίδων» | Νέες δράσεις σε Τρίπολη και Γορτυνία

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «Θέτις» & «Φαίδων», επισκέφτηκαν την Πέμπτη, στις 13/07/2023 την έκθεση βιβλίου που πραγματοποιείται στην Πλατεία Άρεως από τις 28 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου 2023. Συμμετείχαν σε δράση ανάγνωσης βιβλίου καθώς και στην κατασκευή σελιδοδεικτών. Οι ένοικοι  των Σ.Υ.Δ «Θέτις» & «Φαίδων», συμμετείχαν ενεργά και με ενθουσιασμό στη δράση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που πραγματοποιείται στις Σ.Υ.Δ, για την επαφή των ενοίκων μας με τον “κόσμο” του βιβλίου. Η προσπάθειά μας αυτή, ξεκίνησε μέσω της δράσης που πραγματοποιήσαμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρίπολης τον περασμένο Απρίλιο, όπου ανάμεσα στα άλλα, οι ένοικοί μας απέκτησαν κάρτες δανεισμού και ξεκίνησαν το δανεισμό βιβλίων. Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου, έχουμε δει την ευεργετική επίδραση της ανάγνωσης - λογοτεχνικών κατά κύριο λόγο - βιβλίων στους ενοίκους μας. Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «Θέτις» & «Φαίδων», αναγνωρίζουν πέρα από το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία σε μια ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση και τη σημασία της συμμετοχής τους σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής.

Φωτογραφικό υλικό

----------------------------------------------------------------

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «Θέτις» & «Φαίδων», συμμετείχαν στις δράσεις που συνδιοργάνωσαν η Επιτελική Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, το  Πολυδύναμο Κέντρο ΟΚΑΝΑ Τρίπολης και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη»-ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών. Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη, στις 12/07/2023 και ώρα 19:00, παρακολούθησαν την παράσταση κουκλοθέατρου που πραγματοποιήθηκε  στο χώρο της «Σκακιέρας» στην περιοχή Κλωνατζίδικα. Οι ένοικοι  των Σ.Υ.Δ «Θέτις» & «Φαίδων»,  συμμετείχαν ενεργά και με ενθουσιασμό σε όλες τις δράσεις.

Φωτογραφικό Υλικό



----------------------------------------------------

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) «Θέτις» & «Φαίδων», πραγματοποίησαν πενθήμερη εκδρομή (03/07 - 07/07) στα Λουτρά Ηραίας του Δήμου Γορτυνίας.  Από την αρχαιότητα η περιοχή ήταν γνωστή για τα ιαματικά νερά της και ειδικότερα κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, καθώς ήταν ήταν από τα πρώτα που αξιοποιήθηκαν στην Ελλάδα τον εικοστό αιώνα. Οι ένοικοι των ΣΥΔ, επισκέπτονταν καθημερινά το Υδροθεραπευτήριο που λειτουργεί στην περιοχή. Το σύγχρονο Υδροθεραπευτήριο, διαθέτει υποδομή για φιλοξενία αρκετών επισκεπτών και με άριστη ποιότητα υπηρεσιών. Στο χώρο του Υδροθεραπευτηρίου, υπάρχουν 20 καμπίνες, με 20 μπανιέρες, εκ των οποίων οι τρεις είναι για υδρομασάζ. Τα θειούχα νερά των πηγών θεωρούνται ενδεδειγμένα ιατρικά, με αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρούνται από τις σημαντικότερες ιαματικές πηγές στην Ελλάδα, ενώ το υδροθεραπευτήριο είναι το παλιότερο στην ελληνική επικράτεια.
    Οι ένοικοι, ανάμεσα στα άλλα, περιηγήθηκαν στις γύρω περιοχές και είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την καθημερινή επαφή με τη φύση και την ήρεμη ζωή εκτός πόλης. Κάθε απόγευμα, συγκεντρώνονταν στο καφενείο της περιοχής για να πιούν τον καφέ τους και να απολαύσουν τη δροσιά, μέσα σε ένα καταπράσινο και πυκνό περιβάλλον. Αποχωρήσαμε χαρούμενοι και γεμάτοι νέες εμπειρίες, ενώ οι ένοικοί μας εξέφρασαν την ανυπομονησία τους να επαναλάβουμε την εκδρομή και την επόμενη χρονιά! 
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μέσω του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου 



Διαβάστε περισσότερα: https://www.kentroimerasamaltheia.com/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...