Menu
RSS
Δευτέρα, 03/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη | LIVE τα αποκαλυπτήρια μετονομασίας οδού «Δολιανών» σε οδό «Οθωνα Τσαμπλάκου»

Τρίπολη | LIVE τα αποκαλυπτήρια μετονομασίας οδού «Δολιανών» σε οδό «Οθωνα Τσαμπλάκου»

Ο Δήμος Τρίπολης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε την μετονομασία της οδού «Δολιανών» σε οδό «"Οθωνα Τσαμπλάκου».
Δείτε live την εκδήλωση αποκαλυπτηρίων της μετονομασίας, από τον κοινόχρηστο χώρο της συμβολής των οδών Δολιανών και Ερμού.

Ο Όθωνας Τσαμπλάκος, γεννήθηκε στη Χίο το 1926. Φοίτησε στο Γυμνάσιο της Νάξου. Το 1945 πέτυχε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Ανωτάτη Γεωπονική και στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την οποία και τελικά ακολούθησε. Το 1959 διορίστηκε στη ΣΠΑΠ, ως μηχανικός και μετατέθηκε αργότερα στην Τρίπολη, με την οποία έκτοτε συνέδεσε όλη τη ζωή και τη δράση του, ως την ημέρα του Θανάτου του. Το 1967 η δικτατορία τον απέλυσε για τις προοδευτικές του ιδέες και την πολιτική του δράση και από τότε εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός. Πολλά κτίρια της πόλης μας φέρουν μέχρι σήμερα τη σφραγίδα της επιστημονικής του επάρκειας και της αισθητικής του. Υπήρξε πρωτεργάτης στην ίδρυση του Φιλοτεχνικού Συλλόγου Τρίπολης και του Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Αρκαδίας αλλά και της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρίπολης. 'Ηταν λαμπρός επιστήμονας, συνδικαλιστής, συνεταιριστής, πολιτικό στέλεχος και πνευματικός άνθρωπος. Πέθανε στην Τρίπολη στις 5 Σεπτεμβρίου 1982.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...