Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Μακριά από τις λαϊκές ανάγκες το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης για το 2024"

"Μακριά από τις λαϊκές ανάγκες το Τεχνικό Πρόγραμμα  του Δήμου Τρίπολης για το 2024"

 

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας όπως αναφέρεται και στην εισήγηση, καταρτίστηκε σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες, σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 63726/28-7-2023. Είναι προσαρμοσμένο στον κρατικό προϋπολογισμό του 2024 που στραγγαλίζει τα οικονομικά των Δήμων και θυσιάζει τα αναγκαία για τον λαό έργα και υποδομές στο βωμό των προτεραιοτήτων του κεφαλαίου.

Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) παραμένουν για άλλη μια χρονιά στάσιμοι, ενώ δεν αποδίδονται τα ποσά προηγούμενων ετών που παρακρατήθηκαν από τους θεσμοθετημένους πόρους για την Τοπική Διοίκηση. Συχνά γίνεται λόγος για διάφορα σκάνδαλα, υπάρχει μεγαλύτερο σκάνδαλο από την παράδοση στο κεφάλαιο πόρων που παρακρατήθηκαν από τον λαό για τις ανάγκες των Δήμων;

Μας καλείτε να αποφασίσουμε για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που είναι μακριά από τις ανάγκες των Δημοτών μας αποκλείοντας την τροποποίησή του για ένταξη νέων έργων. Τι να συζητήσουμε όταν απουσιάζουν από το Τεχνικό Πρόγραμμα βασικά έργα και μελέτες.

Αντιπλημμυρικά: Από παντού έρχονται προειδοποιήσεις για κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων, η ίδια η φύση μας προειδοποιεί με τα ξεσπάσματά της στη Μάνδρα, τη Θεσσαλία, την Κεφαλονιά, την Αχαΐα, το 2016 στην περιοχή μας και αλλού.

Στις παρυφές της πόλης σβήνουν μια σειρά ρέματα. Δεν θα έπρεπε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2024 να υπάρχει μελέτη για αντιμετώπιση αντιπλημμυρικών κινδύνων τουλάχιστον για τα ρέματα στον Άγιο Νικόλα και στο στρατόπεδο που είναι χρόνια εγκαταλειμμένα και ακαθάριστα και λόγω θέσης αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την πόλη; Να θυμίσω ότι πριν από λίγα χρόνια με μια συνηθισμένη βροχή τα νερά έσπασαν τη μάντρα του στρατοπέδου.

Δεν πρέπει στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2024 να υπάρχουν μελέτες και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας συνολικά στο οροπέδιο (Τεγέα-Μαντινεία) ειδικότερα τώρα που προετοιμάζονται να το γεμίσουν με μονάδες παραγωγής Βιοαερίου με τη χρήση κάθε είδους οργανικών αποβλήτων; Ειδικά η Μπέλμπερη που διαρρέουν ότι θα λειτουργήσει η μονάδα βιοαερίου βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του Μαντινειακού πεδίου.    

Αντιπυρικά: Απουσιάζουν παντελώς μελέτες και έργα αντιμετώπισης του κινδύνου πυρκαγιών στα περιαστικά άλση της πόλης.

Αντισεισμικά: Πέρα από την ανάγκη αντισεισμικού ελέγχου στα Δημόσια κτήρια, κύρια σχολεία και εκκλησίες, δεν είναι πια καιρός να καθορίσουμε χώρους συγκέντρωσης των κατοίκων της πόλης και των χωριών σε περίπτωση σεισμού ή άλλης καταστροφής; Δεν πρέπει να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες γι’ αυτό υποδομές;

Σχολεία. Τα σχολεία μας στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι παλιά με σοβαρά προβλήματα. Με τα μπαλώματα που γίνονται μέχρι τώρα, επιλέγοντας κάθε φορά αυτό που είναι σε χειρότερη κατάσταση από τα άλλα, δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Χρειάζονται σοβαρές παρεμβάσεις. Χρειάζεται σοβαρή ανακατασκευή ή εκ νέου ανέγερση κτηρίων στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ. Σοβαρές παρεμβάσεις στο Πρώτο, Δεύτερο και Τρίτο Γυμνάσιο-Λύκειο και στο Τέταρτο Λύκειο.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο λειτουργεί μέσα στο Τέταρτο Λύκειο σε συνθήκες ασύμβατες για τα παιδιά. Δεν γίνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2024 να μην συμπεριληφθεί μελέτη και έργα ανέγερσης Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.

Είναι καιρός πλέον και για την ανέγερση τουλάχιστον ενός νέου παιδικού σταθμού με παράλληλη καλύτερη οργάνωση των βρεφικών-νηπιακών και παιδικών σταθμών με απόκτηση οχημάτων και προσωπικού για την μεταφορά βρεφών-νηπίων και παιδιών.

Σχέδιο Πόλης: Είναι άμεση ανάγκη εκσυγχρονισμού του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, οι χρήσεις γης καθορίζονται με διατάγματα της δεκαετίας του 1980. Από το 1995 καρκινοβατεί η οριστικοποίηση του Δυτικού Τμήματος του Σχεδίου Πόλης και αντί αυτού γίνονται συνέχεια τοπικές πράξεις αναλογισμού από τις οποίες άλλοι βολεύονται και κάποιοι αδικούνται, ενώ συχνά καταργούνται τμήματα δημοσίων οδών ή και τμήματα που ήταν να διανοιχτούν.

Αρδευτικά: Απουσιάζουν από το Τεχνικό Πρόγραμμα μελέτες και έργα για την αύξηση της διαθεσιμότητας αρδευτικού νερού, φράγματα-ταμιευτήρες νερού, έργα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα δίκτυα άρδευσης κλπ. Φτάσατε στο σημείο όλοι μαζί να ακυρώσετε ακόμη και έργα άρδευσης που είχε ομόφωνα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την περιοχή του Αθήναιου επειδή έρχονται σε αντίθεση με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την μετατροπή της ευρύτερης περιοχής σε χαβούζα της Πελοποννήσου.

Ύδρευση: Ξοδεύετε πολλά εκατομμύρια ευρώ για μάρμαρα στις πλατείες όταν η πόλη στερείται συνεχούς ροής ποιοτικό νερό. Ένας κεντρικός αποσκληρηντής νερού κοστίζει πολύ λιγότερο από τα μάρμαρα.

Αθλητικοί χώροι: Μετά από τα προβλήματα στατικότητας που διαπιστώθηκαν στο ΟΑΚΑ και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις επιβάλλεται ο έλεγχος και στις δικές μας εγκαταστάσεις. Πρέπει να μας απασχολήσει η ανεπάρκεια χώρων άθλησης και πάνω απ’ όλα να μην χαθεί ούτε μια ώρα από την αποκατάσταση του κολυμβητηρίου γιατί η ζημιά που έχει μέχρι τώρα η κολύμβηση είναι πολύ μεγάλη.

Τελειώνοντας να πω ότι αυτό που παρουσιάζεται σαν Τεχνικό Πρόγραμμα είναι κάποια συνεχιζόμενα έργα και κάποια άλλα ατάκτως ερημένα μερικά από τα οποία δεν αντέχουν καν σχολιασμό. Τι να σχολιάσει κανείς για έργα 200ων 300ων και 400ων ευρώ.

Απουσιάζουν καίρια έργα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Δημοτών.

Καταψηφίζουμε το Τεχνικό σας Πρόγραμμα.

Βαγγέλης Γούργαρης

Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης

Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...