Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Υπουργός Ζαχαράκη από τα εγκαίνια των νέων γραφείων ΟΠΕΚΑ στην Τρίπολη: "Θέλουμε να βάλουμε σε προτεραιότητα τις πολιτικές για την οικογένεια"

Η Υπουργός Ζαχαράκη από τα εγκαίνια των νέων γραφείων ΟΠΕΚΑ στην Τρίπολη: "Θέλουμε να βάλουμε σε προτεραιότητα τις πολιτικές για την οικογένεια"
Παρουσία της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη και της διοίκησης του εν λόγω Οργανισμού, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας, 19 Φεβρουαρίου 2024,  τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) Πελοποννήσου, στην οδό Ουάσινγκτον 77 και πλατεία Βαλτετσίου της Αρκαδικής πρωτεύουσας , στην Τρίπολη.

"Για εμάς είναι μια φωτεινή ημέρα. Σχεδιάζουμε τους επόμενους μήνες - είναι στις προτεραιότητες του Περιφερειάρχη - κάτι πιο διευρυμένο και εμβληματικό για να αποκτήσει η Πελοπόννησος ένα κέντρο πρόνοιας, καθώς είναι η μόνη που δεν έχει. Ο ΟΠΕΚΑ είναι ο πιο σημαντικός και εκτελεστικός βραχίονας του υπουργείου μας", ανέφερε στις δηλώσεις της η κα.Ζαχαράκη, ενώ πρόσθεσε: "Η κοινωνική πολιτική αφορά κάθε πολίτη. Φέτος είναι η χρονιά του ΟΠΕΚΑ, καθώς κάνουμε σημαντικές προσπάθειες ψηφιοποίησης του οργανισμού".

Παράλληλα απαντώντας σε ερώτημα δήλωσε: "Η μεγαλύτερη εθνική πρόκληση για την Ελλάδα είναι το δημογραφικό. Θέλουμε να βάλουμε σε προτεραιότητα τις πολιτικές για την οικογένεια. Η αγροτική οικογένεια έχει την μεγαλύτερη ανάγκη", ενώ μιλώντας για ζητήματα που αφορούν στους ανθρώπους με αναπηρία, δήλωσε μεταξύ άλλων: "Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για ένα ΑμεΑ πέραν των επιδομάτων; Γιατί τα επιδόματα είναι μια παθητική πολιτική και εμάς μας ενδιαφέρουν και οι ενεργές πολιτικές. Μας ενδιαφέρει για παράδειγμα η προσβασιμότητα, για να υπάρχει ποιότητα ζωής".

Με την σειρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Δημήτρης Πτωχός τόνισε: "Η ανάπτυξη χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή, δεν είναι δίκαιη ανάπτυξη. Θα κάνουμε όλοι ότι μπορούμε προκειμένου ο παραγόμενος πλούτος να φτάνει σε όλους. Η Περιφέρειας μας είναι ίσως η δεύτερη σε ποσοστό όσον αφορά στους ανθρώπους που φλερτάρουν με την φτώχεια και είναι πολύ σημαντικές λοιπόν οι δράσεις του ΟΠΕΚΑ".

"Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, εγκαινιάστηκαν από την Υπουργό τα νέα γραφεία του ΟΠΕΚΑ. Ο Δήμος Τρίπολης συνεργάζεται με τον ΟΠΕΚΑ για τα προγράμματα που τρέχουν. Η Υπουργός μας έδωσε και συγχαρητήρια για την σημαντική προσπάθεια που γίνεται στον Δήμος μας αναφορικά με το πρόγραμμα ΚΑΛΥΨΗ. Σε μια εποχή που οι πολίτες δυσκολεύονται και δημιουργούνται νέες γενιές κοινωνικά ευάλωτων ανθρώπων, το οτι αυαξάνεται ο προυπολογισμός για τα επιδόματα και επεκτείνονται οι κοινωνικές πολιτικές είναι κάτι πολύ σημαντικό. Στον Δήμο Τρίπολης είναι περίπου 2000 οικογένειες που παίρνουν διάφορα επιδόματα", δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Τζιούμης, ενώ επεσήμανε για ακόμα μια φορά την ανάγκη ενίσχυσης -  με ανθρπωπινο προσωπικό - των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πολύ μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Ακόμα στην κάμερα της ΔΡΤ91.5 μίλησε ο κ.Πρόδρομος Πύρρος, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχειας ΟΠΕΚΑ, αλλά και ο κ.Κωνσταντίνος Γλούμης – Ατσαλάκης, Διοκητής ΟΠΕΚΑ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφικό υλικό:

www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...