Menu
RSS
Σάββατο, 27/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Σοφία Ζαχαράκη στο "Καλημέρα Αρκαδία" | Το σχέδιο για δημογραφικό, κέντρο πρόνοιας, στέγαση νέων και ενδοοικογενειακή βία (vd)

Η Σοφία Ζαχαράκη στο "Καλημέρα Αρκαδία" | Το σχέδιο για δημογραφικό, κέντρο πρόνοιας, στέγαση νέων και ενδοοικογενειακή βία (vd)

Ως μία μεγάλη ημέρα για το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας χαρακτήρισε η Υπουργός Σοφία Ζαχαράκη τα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΟΠΕΚΑ στην Τρίπολη.

Στο «Καλημέρα Αρκαδία» και στην Έλλη Αρτοπούλου, η κυρία Ζαχαράκη μίλησε για το δημογραφικό που ταλανίζει έντονα και την Αρκαδία, τονίζοντας ότι το εθνικό σχέδιο δράσης προβλέπει νέες θέσεις εργασίας, αλλά και σχολεία στελεχωμένα, που θα συγκρατήσουν τον πληθυσμό στην περιοχή. Επίσης, τόνισε ότι ένα από τα μέτρα είναι το επίδομα γέννας, αλλά και την αύξηση για την αγρότισσα μητέρα.

Για τα άτομα με αναπηρία, η αρμόδια Υπουργός μίλησε για την αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων, η λειτουργία προσωπικού βοηθού που θα έχει οριζόντια εφαρμογή μετά το 2026.

Παράλληλα, μίλησε για τη λειτουργία του πρώτου κέντρου πρόνοιας, που σχεδιάζεται μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κα Σοφία Ζαχαράκη.

Για το στεγαστικό, είπε ότι στην Αρκαδία υπάρχουν ήδη εκταμιευμένα 27 δάνεια για νέα ζευγάρια και στόχος είναι στο τέλος του χρόνου τα δάνεια θα ξεπεράσουν τα 50.

Τέλος, μίλησε για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που αυξάνονται. Ευχαρίστησε το συμβουλευτικό κέντρο της Τρίπολης για τη δουλειά που γίνεται στον τόπο μας. Αναφέρθηκε και στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών που αυτή τη στιγμή μένουν τέσσερις γυναίκες στην περιοχή μας.

5 σχόλια

  • Dinos4
    Dinos4 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 15:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Μοιράζει κι αυτή σανο με το τόνο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 10:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Φωτογραφία για τούς new york times.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 09:21 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ 10ΑΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΕΙΑ ΘΥΜΗΣΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΛΟΝ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΣ ΠΑΣΟΚ

  • Όχι άλλο κάρβουννο
    Όχι άλλο κάρβουννο Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 23:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Λυπηθείτε μας. Λυπηθείτε και την περιοχή μας. Αρκετά κάνατε για την καταστροφή του τόπου μας.

  • φτου φτου
    φτου φτου Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 14:32 Σύνδεσμος σχολίου

    δύο όμορφοι μπλε συριζαίοι ! λολ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...