Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γατσόπουλος: "Βανδαλίζεται το Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης με αχρείαστες εργασίες και χείριστες επιλογές ποσού 1.450.000 €!"

Γατσόπουλος: "Βανδαλίζεται το Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης με αχρείαστες εργασίες και χείριστες επιλογές ποσού 1.450.000 €!"

 

          Το Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και έργο τέχνης με τη με  αριθμό ΥΑ ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/3623/ 54270/16-10-2001 (ΦΕΚ 1371/τ. Β΄/18-10-2001).

          Το τελευταίο διάστημα εξελίσσονται από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», κατασκευαστικό φορέα του Ελληνικού Κράτους, εργασίες στο εμβληματικό αυτό κτίριο της πόλης, με τους ανδριάντες των περήφανων Δικαστών Τερτσέτη και Πολυζωίδη απέναντι στον Ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη  και τα μοναδικά εγχάρακτα στους τοίχους των υπογείων του μηνύματα και τοιχογραφίες κρατουμένων της Αντίστασης και των μετεμφυλιακών δικών.

Καταρχάς χωρίς καμιά σοβαρή διαβούλευση με τους πολίτες της πόλης, τα θεσμικά όργανά της  και τους εμπλεκόμενους φορείς, και παρά την ισχυρή εκφρασμένη από δεκαετίες αλλά και πρόσφατα πρόταση για τη μετατροπή του κτιρίου αυτού σε Πανελλήνιο Μουσείο των Αγώνων της Ανεξαρτησίας του Ελληνικού Λαού, επιλέχτηκε αβασάνιστα η συνέχιση της λειτουργίας του ως Δικαστικού Μεγάρου.

Μάλιστα η μεταφορά των εκεί Υπηρεσιών σε άλλο σύγχρονο κτίριο και η συγκέντρωση σε αυτό και εκείνων του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης και του Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρίπολης και άλλων συναφών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης,  που σήμερα στεγάζονται διάσπαρτα σε μισθωμένα κτίρια, θα μπορούσε όχι μόνο θα εξυπηρετούσε άριστα τους πολίτες και τους εργαζόμενους, αλλά θα αποτελούσε κάλλιστα και το βασικό υπόβαθρο του δίκαιου αιτήματος της πόλης για τη λειτουργία στην Τρίπολη πολιτικού και ποινικού Εφετείου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 Όμως ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με την πιο πάνω λύση, όσο αβασάνιστα κατά την άποψή μου αυτή επιλέχτηκε,  το ίδιο πρόχειρα  αποφασίστηκε  τι θα γίνει στο συγκεκριμένο κτίριο:

Το έργο στο πλαίσιο του οποίου ενεργούνται οι εργασίες αυτές σύμφωνα με την αναρτημένη πινακίδα του φέρει τον τίτλο «Αποκατάσταση βλαβών και επισκευές στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης», χρηματοδοτούμενο μάλιστα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή όχι από ευρωπαϊκούς πόρους, είναι  δαπάνης 1.450.000 ευρώ, ισάξιας δηλαδή  με την κατασκευή 1.000 έως 1.500 τ.μ. νέου σύγχρονου κτιρίου!!!

          Όμως όπως έχουμε διαπιστώσει όλοι που ζούμε και εργαζόμαστε στο κτίριο, αλλά και όσοι συμπολίτες μας βρέθηκαν σε αυτό, ενεργούνται, εκτός του παραπλανητικού τίτλου του έργου, χωρίς καμία ενημέρωση, αν όχι υπό ανεξήγητη μυστικότητα για το είδος και την έκτασή τους και νέες εργασίες οι οποίες βανδαλίζουν αυτό το μοναδικό κτίριο για την πόλη μας, μια πόλη ήδη μετά το 1980 κακοποιημένη και αποψιλωμένη από όμορφα παλαιότερα κτίρια.

 

Ειδικότερα:

α) Εγκαθίσταται το πρώτον σύστημα ψύξης – θέρμανσης και για να συνδεθούν οι θηριώδεις σωληνώσεις του, που αρμόζουν μάλλον σε κέντρα διασκεδάσεως και ψητοπωλεία… απαιτήθηκαν δεκάδες διανοίξεις οπών στους πλάτους ενός σχεδόν μέτρου τοίχους του πληγώνοντας το σκελετό του ενώ για την κάλυψή τους σχεδιάζεται μείωση του ύψους της οροφής των διαδρόμων και γραφείων του κτιρίου με γυψοσανίδες.

 Όμως η μείωση του ύψους του κτιρίου, αφαιρεί προφανέστατα από την υποβλητικότητα  του κτιρίου, αποκρύπτει το περίτεχνο κυματιστό αρχικό σχέδιό της οροφής του και στρεβλώνει τις καθαρές νεοκλασικές γραμμές του, με αναπότρεπτη συνέπεια την εξόφθαλμη αλλοίωση του ύφους και της φυσιογνωμίας του και τελικά τον αναίτιο υποβιβασμό του σε ακατανόητο mix.

          Μάλιστα οι συγκεκριμένες εργασίες είναι παντελώς ανεξήγητες ως παντελώς αχρείαστες.

 Απόδειξη είναι ότι δεν υπήρξε ΠΟΤΕ ανάλογο αίτημα, τόσο από τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου,  (διασταυρωμένο υπεύθυνα), όσο και από το Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης και το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων, κι αυτό γιατί το «ψηλοτάβανο» κτίριο έχει το δικό του φυσικό αερισμό και είναι δροσερό το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα εξυπηρετείται με κεντρική θέρμανση με καυστήρα πετρελαίου, ευχερώς μετατρέψιμη με τα σύγχρονα δεδομένα σε φυσικού αερίου.

          Μάλιστα στο πλαίσιο των εργασιών δεν επισκευάζονται οι εσωτερικές φθορές στην οροφή αλλά αυτές αποκρύπτονται….. από τη γυψοσανίδα που καθιστά προβληματική εκτός των άλλων και τη μελλοντική  προσβασιμότητά της, ενώ στη στέγη του κτιρίου εγκαθίστανται ορατά μεγάλων διαστάσεων μηχανήματα .

 β) Κατασκευάζεται ογκωδέστατος ανελκυστήρας-τέρας ασύμμετρων για το χώρο διαστάσεων με περιβάλλουσα σιδεροκατασκευή στον εσωτερικό ακάλυπτο αύλειο χώρο του κτιρίου (αίθριο)  που αποτελεί «την ανάσα του», μείζον αρχιτεκτονικό βιοκλιματικό χαρακτηριστικό του, εκτός αναγκών του κτιρίου το οποίο θα εξυπηρετείτο άριστα με ένα ελάχιστων διαστάσεων ανελκυστήρα.

Μάλιστα η τάση μετά τις πρόσφατες δικονομικές τροποποιήσεις και άλλες που προωθούνται μειώνεται μέχρι ελαχιστοποίησης η «δια ζώσης» διαδικασία ενώπιον των Δικαστηρίων, ώστε να δικαιολογείται τέτοιο μέγεθος ανελκυστήρα.

γ) Κατασκευάζεται στην πρόσοψη του κτιρίου η αυτονόητα αναγκαία μπάρα πρόσβασης σε αυτό των ΑΜΕΑ, η οποία όμως με τη συγκεκριμένη χείριστη επιλογή θέσης και τον χονδροειδή τρόπο της από μπετό και τσιμεντόλιθους επιβαρύνει την πρόσοψη και ανατρέπει τη συμμετρία του κτιρίου, εκτός του ότι νομίζω εν όψει του πλήθους πλέον των σχετικών λύσεων δεν είναι λειτουργική και για τους ίδιους του συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Μάλιστα σχετικά με το αναντίρρητο δικαίωμα των συμπολιτών μας ΑΜΕΑ πρόσβασης παντού και πολύ περισσότερο στα δημόσια κτίρια και δημόσιους χώρους, διαμηνύω προκαταβολικά ότι δε θα επιτρέψω με αφορμή την αμέσως πιο πάνω τοποθέτησή μου οποιοδήποτε υπαινιγμό ό,τι το υποτιμώ ή ακόμη το αντιστρατεύομαι, ως όχι μόνο χυδαία υποκριτικό αλλά πονηρά εκπορευόμενο για να αποπροσανατολίσει λαϊκίστικα και να συγκαλύψει την πιο πάνω το λιγότερο ατυχέστατη επιλογή και μέσω αυτής τις προαναφερόμενες νέες αχρείαστες εργασίες στο κτίριο.

Αλλά και η όποια αποκατάσταση φθορών του κτιρίου είναι εντελώς πρόχειρη, άναρχη και ανορθόδοξη ως προς τη σειρά των εργασιών,  με περιμετρικές σκαλωσιές παραμένουσες χωρίς χρήση όλο το χειμώνα και με κακοτεχνίες επιπέδου κατώτατου δημοσίου έργου.

Είναι χαρακτηριστικά «της αποκατάστασης και των επισκευών» η επικάλυψη μαρμάρων και πλακιδίων με σκούρο «λαμινέΐτ» δάπεδο, οι χρωματισμοί  χωρίς καμιά προεργασία σε σκονισμένους τοίχους, οι χερωματισμοί των τοίχων και η μετέπειτα διάνοιξη οπών σε υπερκείμενα σημεία τους, η βαφή καλωδίων, το μετά τις βαφές καθάρισμα μαρμάρων της σκάλας με σβουράκι…, η κακοποίηση της ιστορικής  επίπλωσης του κτιρίου, η κάλυψη συσκευών με πετσέτες θαλάσσης, οι επικίνδυνες στερεώσεις σε «ματισμένες» κατασκευές,  τα φρεσκοβαμμένα ταβάνια που ήδη «πέταξαν»,  οι μη αναγκαίες αντικαταστάσεις κ.λ.π.

Επειδή ως δικηγόροι αλλά και ως πολίτες δε δικαιούμαστε καταρχάς να κωφεύουμε στην άλογη σπατάλη του δημόσιου χρήματος, σεβόμενοι το μόχθο του Ελληνικού Λαού και να ανεχόμαστε αναίτια  ένα αρχιτεκτονικό έγκλημα «κιτς» στο πιο εμβληματικό κτίριο της πόλης.

Επειδή επιπλέον ως δικηγόροι Τρίπολης έχουμε αυξημένη ευθύνη να διατηρήσουμε το Δικαστικό Μέγαρο αλώβητο η μωρία ανοχής η οποία μας κατέβαλε και μας υποτιμά θα πρέπει να παύσει.

Με τα πιο πάνω δεδομένα που εκφράζουν θεωρώ το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων μου έθεσα προ μηνός το θέμα στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και ζήτησα από 15ημέρου την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης για τις άμεσες ενέργειες του σε κάθε κατεύθυνση για να αποτραπεί ακόμη και υπό καθεστώς νομιμοφάνειας αυτό το χρυσοπληρωμένο από το υστέρημα του δοκιμαζόμενου Λαού μας ανοσιούργημα.

Τάκη Γατσόπουλος-Δικηγόρος

Δεληγιάννη 3, Τρίπολη 22132,  2710-224960, 2710-222619,

  2710-225770, 6977-006707, 6977-642826,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υ.Γ. Είμαι βέβαιος ότι συμπολίτες μας που καλώ να επισκεφθούν το κτίριο θα εμπλουτίσουν την παραπάνω  δικαιωματική ως πολίτη και δραστηριοποιούμενου στο χώρο οπτική και κριτική μου.

21 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 19:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Εις νόμος απαιτείται εις αυτήν τη χώραν, ο οποίος θα επιτάσσει την εφαρμογήν όλων των υπολοίπων νόμων.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 13:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Για τους πολίτες αυτής της πόλης έχουν φροντίσει κύριε Γατσόπουλε. Έχουν φτιάξει τις καφετέριες στην πλατεία Πετρινού για να πίνουν τις φραπεδιές τους οι αδιάφοροι χασομέρηδες, οι σύγχρονοι Ελληνάρες που έχουν πίτουρα αντί για φαιά ουσία στον εγκέφαλό τους. Πιστεύετε πως τέτοιοι πολίτες θα ευαισθητοποιηθούν για τον βανδαλισμό του Δικαστικού Μεγάρου;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 22:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα τους κρίνει η Ιστορία. Ούτε καν μέτριοι. ΜΗΔΑΜΙΝΟΙ.

  • Κατερίνα Κ.
    Κατερίνα Κ. Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 22:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Το Δικαστικό Μέγαρο είναι μία πολιτιστική κληρονομιά που μας κληροδότησαν οι παλαιότερες γενιές και οφείλουμε να το διατηρήσουμε, να το διαφυλάξουμε και να το παραδώσουμε χωρίς εμφανείς αλλαγές στις επόμενες γενιές. Αυτό αποτελεί μια ηθική προσταγή για όλους τους συμπολίτες μας που πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά στα όποια πρόχειρα, άναρχα και καταστροφικά έργα που αποφάσισαν ερήμην μας.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 22:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Σιγά και που θα πάρει θέση το ΤΕΕ !!! Τι μας λέτε τώρα! Εχουμε μία ισόβεια πρόεδρο 20 χρονια τώρα , και έναν άλλον οκταετούς θητείας και βάλε εν δυνάμει υφυπουργό του Κούλη που δεν μιλάνε δεν λαλάνε! Αλλά όλα κιόλα αυγά δεν σπάζουν ! Δεν συγκρούονται δεν λαμβάνουν θέση για ότι γίνεται παντού ! Κρίμα γιατί κάποτε το ΤΕΕ είχε φωνή και μιλούσε ! Ετούτοι έχουν πιεί το αμίλητο νερό ! Αλλά δεν κάνουν και στην άκρη να αναλάβει κανένας νεότερος και δυναμικός ! Και ζήσαμε καλά και αυτοί καλύτερα με τους θώκους που κατέχουν .
    Αχρωμοι, άοσμοι και υποστηρικτές του κυβερνητικού έργου μονον! Του κάθε έργου . Εκλογες έρχονται και στο ΤΕΕ !!! Ξυπνάτε ζωντανά μηχανικοί και αφήστε τις κομματικές παρωπίδες. Ελεος με τους άχρηστους καθε λογής !!!!!!

  • Ελένη Γκλινου
    Ελένη Γκλινου Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 22:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Η Ράμπα για ΑΜΕΑ έγινε το όχημα συγκαλυψης τεράστιας παρέμβασης έξω από κάθε κανόνα αναπαλαίωσης. Το κτήριο βανδαλιστηκε , κατατρυπηθηκε βάναυσα, έχασε το χαρακτήρα του. Υπάρχει η πίσω ισόγεια είσοδος του μεγάρου με μια υπέροχη διαδρομή στον κήπο του που μπορούσε να οδηγεί στο.ισογειο και πλέον με φορητο σε μονούς οδηγούς μικρής κλίμακας διαφανη ανελκυστήρα ( όπως του Αγ. Βασιλείου) στο αίθριο θα έφτανε στο Α επιπεδο του κτηρίου. Θα καταλάμβανε το 1/4 και λιγότερο της πλήρους τωρινής κατάληψης που ακυρώνει την εσωτερική πρόσοψη του συνόλου του κτηρίου όπως και το φωτισμό, αερισμό κλπ. Καταστρατηγεί κάθε πρακτική αναπαλαίωσης. Τέλος γίνεται αλλαγή
    καινουριων σχεδόν με διπλά τζάμια παραθύρων; Το δικαστήριο και το πάρκο του είναι ενιαίο σύνολο αναπόσπαστο στοιχείο της ατομικής και συλλογικής διαδρομής και ταυτότητας μας σαν πολίτες. Κρίμα που ο προηγούμενος πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου συναίνεσε στο έργο αυτό που ψευδώς αποκαλείται αποκατάσταση βλάβων.Κριμα που ο νυν δικηγορικός σύλλογος δέχτηκε το πιο πάνω, δεν έδειξε την ίδια ευθυξια του Κου.Γατσοπουλου, δεν θεώρησε το δικαστικό μέγαρο σπίτι του, αυτό που τόσα χρόνια βιοποριστηκε και δεν ένοιωσε την ανάγκη καθώς τους τοποθετούσαν πετροβάμβακα πάνω από το κεφάλι τους , να υπηρετήσει το ρόλο του ως υπερασπιστή του αυτονόητως δικαίου του κτηρίου που δεν βανδαλιστηκε στον Β παγκόσμιο, στον εμφύλιο αλλά σημερα, σε χρόνια πολύ πιο εύπορα από τότε, καταστράφηκε οριστικά. Ζούμε εποχες πλιάτσικου του δημοσίου αγαθού ; Το κτήριο είναι σε σχέδιο επηρεασμού Τσίλλερ με κύριο διάκοσμο το τοξοτό ταβάνι του .Το κενο της αναπνοής του ύψους του. Αυτό που ο πολιτισμος "τα πάντα όλα τίποτε" με αυτή τη σειρά, κυρίως δεν αντέχει. Κρίμα τα πτυχία των αρχιτεκτόνων της πόλης . ....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 21:20 Σύνδεσμος σχολίου

    ο κ. Γατσόπουλος γράφει με το ονοματεπώνυμό του και κάποιοι σχολιαστές κρυβόμενοι πίσω απ την ανωνυμία τους απλώς κρίνουν κι επικρίνουν εναν ενεργό πολίτη και δημότη.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 21:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Με τον ο. Γατσοπουλο διαφωνώ μας χωρίζει άβυσσος ως προς την εν γένει τοποθέτησή μας απέναντι στα πράγματα. Σε αυτό το θέμα όμως συμφωνώ επαυξάνω και τον υποστηρίζω 100%. Εκτρωματικες παρεμβάσεις που όχι απλά αλλοιώνουν το κτίριο αλλά το καταστρέφουν. Ντροπή σε όσους ενεργούν και κρίμα τα πτυχία τους. Δεν δουλεύω στο κτίριο δεν είμαι νομικός έτυχε προ ημερών να το επισκεφθώ. Ντροπή και θλίψη. Τι παραδίδουμε στην επόμενη γενιά ρε παιδί μου. Θλίψη και μόνο. Είναι ενεργή αυτή η κοινωνία να αντιδράσει; Ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων τι θέση παίρνει; Το ΤΕΕ,;

  • ΑμεΑ
    ΑμεΑ Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 18:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε Γατσόπουλε μπορείτε να μας αναφέρετε μερικές από το πλήθος λύσεων πρόσβασης ΑμεΑ στο κτίριο γιατί εγώ σαν χρήστης αμαξιδίου δεν τις γνωρίζω; Δεν ξέρετε καν ότι την λένε ράμπα και όχι μπάρα όπως γράφετε. Μπάρες έχουν τα μπαρ. Και πως ξέρετε ότι αυτός ο τύπος ράμπας δεν είναι λειτουργική; Σας ενημερώνω ότι είναι οι πιο λειτουργικές και ασφαλής γιατί έχουν ελεγχόμενη κλίση και πλατύσκαλα ξεκούρασης. Δεν κρίνω την αισθητική. Σε πολλά άλλα που αναφέρεστε έχετε δίκιο.

  • Έλεος κύριε Γατσόπουλε, έλεος
    Έλεος κύριε Γατσόπουλε, έλεος Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 18:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε Γατσόπουλε να έρθετε να φτιάξετε το σπίτι μου με 1.000€-1.500€ μ2. Πάντως δικαστήρια δεν φτιάχνεις. Ενημερωθείτε πρώτα και μετά αρθρογραφείτε. Μας περιγράψατε την προσωπική σας αισθητική, νομίζοντας ότι εκπροσωπείτε πολλούς. Από που προκύπτει αυτό; Μεγάλη σκιά βλέπετε και μπερδεύεστε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 18:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Μακραί τυράννων χείρες.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 17:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 14:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Εύγε σου κύριε Γατσόπουλε.Να σταματήσει το έγκλημα εδώ και τώρα. Ζητήστε την άμμεση παρέμβαση του υπουργείου δικαιοσύνης ακόμα και του πρωθυπουργού.

  • Κ.Α.Γ.
    Κ.Α.Γ. Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 14:31 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κ.ΓΑΤΣΟΠΟΥΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ. ΣΥΕΧΙΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΤΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ,

  • τζέφρι μινέϊκο τσαντ
    τζέφρι μινέϊκο τσαντ Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 14:19 Σύνδεσμος σχολίου

    εργασίες υπάρχουν

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 13:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά μόνο το χρήμα
    Κοιμούνται, ξυπνάνε πως θα κερδίσουμε λεφτά
    Χεστηκανε για τα κτίρια,για τους δημότες, για την πόλη
    Φτύσιμο όπου τους συνανταμε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 12:57 Σύνδεσμος σχολίου

    από πού τα χάρισαν. Χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου είναι. Και άλλο διορθώνω πράγματα και βελτιώνω και άλλο καταστρέφω στο όνομα δήθεν του εκσυγχρονισμού ενός κτιρίου

  • Ασημόπουλος Δημήτρης
    Ασημόπουλος Δημήτρης Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 12:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Η λέξη βανδαλισμός ειναι επιεικής σε σχέση με το αποτέλεσμα που θα έχουμε.. Μιλάμε για ένα εμβληματικό και υπέροχο κτήριο απο όλες τις πλευρές...Αντί να είμαστε υπερήφανοι και τυχεροί που διαθέτουμε τέτοιο κτήριο στη πόλη μας, δεν φωνάζουμε για τον βανδαλισμό που επιχειρούν τα υπουργεία μας και οι επιστημονές τους... Που είναι οι συμπολίτες μας να ξεσηκωθούμε όλοι και να αποτρέψουμε την καταστροφή. !!!!!!!!!! Κτήρια ιστορικού ενδειαφέροντος και διατηρητέα υπάρχουν σ όλη την Ευρώπη ( που επικαλόυμαστε σε κάθε ευκαιρία) στα οποία, οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται με απόλυτο σεβασμό και σοβαρότητα που αρμόζει σ αυτά τα κτήρια. Δεν είνναι βορά στα συμφεροντα και στην ευκολία του όποιου εργολάβου αναλάβει, ούτε στον ανεύθυνο επιστήμονα που συντάσει την μελέτη.
    Πλήθος τα παραδείγματα στην υπόλποιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό....
    Σταματήστε το ΄΄΄ΕΓΚΛΗΜΑ"

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 11:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Αύτο με το γαίδαρο και τα δόντια το είπε πρόσφατα και ο γιος του δράκουλα για τις αλλουμινότρατες που μας χαρίζουν και καλα.Και στα επιτελεία δε ξέρουν αν πρέπει να γελάσουν ή να κλάψουν με αυτά που ακούν.Αντιγράφετε και τις ατάκες του τωρα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 11:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Πόσο παρακάτω ρε φίλε σχολιαστή της ανάρτησης...
    Τίνος είναι τα χρήματα για να χαλιούνται έτσι όπως όπως..

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 10:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Κάποιου του χάριζαν γάιδαρο κι αυτός τον κοίταζε στα δόντια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...