Τζιούμης: «Δεύτερη οικογένεια το σχολείο για τους μαθητές. Σεβασμός στην ιδιαιτερότητα και τη διαφορετικότητα του καθενός» (vd)
Στις τελετές Αγιασμού του 5ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Γυμνασίου παρέστη ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Δημήτρη Μακαρούνη, το πρωί της Τετάρτης (11/9/2024), στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης –μιλώντας προς τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς- σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Σήμερα ανοίγει ένας νέος σχολικός κύκλος. Το σχολείο πρέπει να το δείτε σαν μια δεύτερη οικογένεια. Θα σας παρακαλούσα να αγαπάτε τους εκπαιδευτικούς σας. Κι εκείνοι σας αγαπούν. Εκτός από το να διαβάζετε, πρέπει να βρίσκετε χρόνο να παίζετε. Καλό θα ήταν να περιοριστεί η τηλεόραση και τα tablets.
Ζούμε σε μία κοινωνία που αλλάζει ραγδαία. Δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες νεανικής βίας και σχολικού εκφοβισμού που δεν ήταν τόσο συχνά φαινόμενα τα προηγούμενα χρόνια. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικός.
Πρέπει όλοι μαζί να περιορίσουμε και να εξαλείψουμε αυτά τα φαινόμενα που είναι μια πληγή για την κοινωνία μας.
Εμείς ως Δήμος είμαστε σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς. Προσπαθούμε να φροντίζουμε για τα σχολικά κτίρια και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οφείλουμε να σεβόμαστε την ιδιαιτερότητα, τη διαφορετικότητα του καθενός.
Τέλος, έκανε αναφορά για την αγαστή συνεργασία ανάμεσα σε Δήμο Τρίπολης και Περιφέρεια Πελοποννήσου με ζητήματα που αφορούν τον χώρο της εκπαίδευσης.
Σχετικά Άρθρα
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στο Λεωνίδιο για τα οξυμένα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα (vd)
- Με έξι διαφορετικούς σκόρερ κέρδισε ο Πανθυρεατικός!
- Αυτή είναι η νέα διοίκηση στην Ένωση Τριπολιτών Αττικής - Όλα τα ονόματα!
- Κυριάκος Μητσοτάκης: "Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα"
- Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο στο Ελληνικό Γορτυνίας (εικόνες)






