Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ακύρωση της απόφασης για τον αποχαρακτηρισμό του Κοιμητηρίου της Μεταμόρφωσης ζητά η Δημοτική κοινότητα! (vd)

Ακύρωση της απόφασης για τον αποχαρακτηρισμό του Κοιμητηρίου της Μεταμόρφωσης ζητά η Δημοτική κοινότητα! (vd)

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Τρίπολης επειδή στις 27 Δεκεμβρίου 2013 ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης ο χαρακτηρισμός του κοιμητηρίου της Μεταμόρφωσης σε χώρο αναψυχής, εισήγηση που έφερε ο υπεύθυνος οικονομικών του δήμου Σάββας Σαββάκης. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Ο πρόεδρος της δημοτική κοινότητας Τρίπολης Ηλίας Κάμαρης υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε χωρίς την πρόσκληση και κυρίως χωρίς τη γνώμη και την ψήφο της δημοτικής κοινότητας, μια διαδικασία που χαρακτήρισε "παράτυπη" και "σκοτεινή". Είπε επίσης ότι το θέμα εισηγήθηκε άτομο που δεν έχει τεχνικές γνώσεις, αλλά γνώσεις για τα οικονομικά του δήμου.

Ο Σωτήρης Καπόγιαννης δήλωσε ότι έπρεπε να είχε κληθεί η δημοτική κοινότητα, ότι αυτό είναι απαράδεκτο και πρόσθεσε ότι πρέπει να προσφύγουν κατά της απόφασης.

Ο Φώτης Παπούλιας είπε ότι "δεν γνωρίζουμε ότι από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος χώρος έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος κατά πόσο μπορεί να γίνει αυτό που εισηγήθηκε ο κ. Σαββάκης και κατά πόσο έχει ρωτηθεί η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας".

Ο Ηλίας Τότσης υπογράμμισε την απαξίωση της δημοτικής κοινότητας για ακόμη μια φορά από τη δημοτική αρχή και υποστήριξε ότι τουλάχιστον θα πρέπει να έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και να μην είναι ανύπαρκτοι.

Τελικά, αποφασίστηκε ομόφωνα η προσφυγή κατά της απόφασης αυτής στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...