Menu
RSS
Τετάρτη, 16/07/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ζωή» θα πάρει το «κτίριο Τσιχριτζή» στην Τρίπολη – Στόχος να γίνει δημοτική πινακοθήκη! (vd)

«Ζωή» θα πάρει το «κτίριο Τσιχριτζή» στην Τρίπολη – Στόχος να γίνει δημοτική πινακοθήκη! (vd)

Ζωή θα πάρει ένα κτίριο στο κέντρο της Τρίπολης που για χρόνια έμενε κλειστό. Ο λόγος για το δημοτικό κέντρο εικαστικών πνευματικών εκδηλώσεων, δωρεά του Φιλίππου Α. Τσιχριτζή.

Το επόμενο χρονικό διάστημα στο συγκεκριμένο κτίριο (το οποίο βρίσκεται στην οδό Γρηγορίου Ε') πρόκειται να λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής - χαρακτικής, μια εκδήλωση που διοργανώνεται από το Δήμο Τρίπολης, σε συνεργασία με το Δήμο Μεσολογγίου με τίτλο "γνωρίστε τώρα το Μεσολόγγι μέσα από την τέχνη", αν φυσικά ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίαση.

Σκοπός του δήμου όπως τόνισε ο δήμαρχος σε σημερινή συνέντευξη τύπου, είναι το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο αποτελεί δωρεά να γίνει δημοτική πινακοθήκη και εικαστικός χώρος, να μπορέσει να δοθεί με αυτό τον τρόπο στους πολίτες και να αποτελέσει ένα χώρο τέχνης και δημιουργίας.

Η έναρξη θα γίνει με τη συγκεκριμένη έκθεση το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και στόχος είναι να λειτουργήσει μέχρι τις 20 Φλεβάρη.

Μετά τη λήξη της έκθεσης ο δήμος θα κοιτάξει να συγκεντρώσει έργα τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα ακόμα και σε αποθήκες, ώστε να υπάρχει μια διαρκή παρουσία έκθεσης. Στο ισόγειο και το υπόγειο του κτιρίου μάλιστα έχει μεταφερθεί πλέον ο Φιλοτεχνικός όμιλος Τρίπολης.

Να θυμίσουμε ότι είχαν γίνει και παλιότερα προσπάθειες να λειτουργήσει το κτίριο, να γίνει παράρτημα της εθνικής πινακοθήκης, αλλά δεν καρποφόρησε.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...