Τρίπολη | Κυριακή της Ορθοδοξίας με λιτάνευση Εικόνων στο Ναό Μεταμορφώσεως (εικόνες)
Σήμερα, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη, εορτάστηκε με ευλάβεια την Κυριακή της Ορθοδοξίας, μια ημέρα με ιδιαίτερο θρησκευτικό και ιστορικό βάρος για την Εκκλησία μας.
Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος, παρουσία εκπροσώπων των στρατιωτικών, αστυνομικών και λοιπών αρχών του τόπου, καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού. Πλήθος πιστών συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία, κρατώντας στα χέρια του ιερές εικόνες, αναβιώνοντας το μήνυμα της αναστήλωσης των εικόνων.
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας αποτελεί ημέρα μνήμης και πνευματικής ανάτασης, καθώς μας υπενθυμίζει ότι δεν λατρεύουμε τις εικόνες, αλλά τιμούμε και δοξάζουμε τους Αγίους που απεικονίζουν, έχοντας μοναδικό αντικείμενο λατρείας τον Τριαδικό Θεό.
Περισσότερα, δειτε στην ανάρτηση της αντιδημάρχου, Ελένης Καρούντζου.
Σχετικά Άρθρα
- Τραυματισμοί στην πλατεία Μπασιάκου | Θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα τις επόμενες ημέρες
- Και επίσημα … γίναμε παράρτημα της Καλαμάτας
- Γιαννακόπουλος για τις εξελίξεις με το 11ο Στρατόπεδο: "Η απόλυτη κατάντια για την Αρκαδία, για τους πολιτικούς που ορίζουν τις τύχες και το μέλλον του τόπου"
- Οι 4 προπονητές του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης (τα αδέρφια Αρβανίτη, η Κότσινα & η Παπαγεωργίου) πιστοποιημένοι διαιτητές της ΕΦΟΑ
- Στον Μητροπολίτη Επιφάνιο ο Διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού και ο Διοικητής της 124 ΠΒΕ Τρίπολης - Τι ανακοινώθηκε για το "11ο"





