Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θέμα για κακοτεχνίες στην ανάπλαση της πλατείας Άρεως στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης

Θέμα για κακοτεχνίες στην ανάπλαση της πλατείας Άρεως στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης

Στο πλαίσιο της συζήτησης και έγκρισης του πρώτου ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου «Ολοκλήρωση  ανάπλασης πλατείας Άρεως», ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Τάσος Κακλαμάνος έθεσε ζήτημα κακοτεχνιών, αναφέροντας προς τον Νίκο Λυτρίβη (που ήταν παρών εκ μέρους των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου):

«τι γίνεται με όλες αυτές τις κακοτεχνίες οι οποίες έχουν παρουσιαστεί στην πλατεία- τι  σκοπεύετε να κάνετε; Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το θέμα αυτό; πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε ότι πλάκες οι οποίες έπεσαν πριν πέντε έξι μήνες εκεί οι επιβλέποντες τι έχουν κάνει; Τι βοήθεια μπορεί να θέλουν από τη Διοίκηση και από το Δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε κάποια να αποκατασταθούν; Σας παρακαλώ πάρα πολύ κ. Λυτρίβη εσείς ή οι συνάδελφοι σας κάντε μια βόλτα αν θέλετε τώρα το βράδυ στην πλατεία και σε διάφορους πεζόδρομους γύρω από την πλατεία να δω αν μπορείτε να περπατήσετε».

Για να πάρει την απάντηση του Νίκου Λυτρίβη: «Κ. Κακλαμάνο είναι γνωστά αυτά που είπατε και σε μένα και στον κάθε πολίτη της Πόλης φαντάζομαι. Ήδη από τον ανάδοχο έχει κατατεθεί υπόμνημα ότι έχουν επέλθει και κάποιες καταστροφές όχι από δική του υπαιτιότητα αλλά επειδή έχουμε μάθει να μην προσέχουμε και να υπερβαίνουμε και με τονάζ και να περνάμε και με τονάζ και να ξεχαρβαλώνουμε τα πάντα. Εν πάση περιπτώσει έχει συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα ελέγξει αυτές τις εργασίες που οπωσδήποτε ο ανάδοχος ισχυρίζεται ότι έχουν γίνει όχι με δική του ευθύνη ούτε με κακοτεχνία, όλα αυτά ελέγχονται και σίγουρα αυτά ελέγχονται και το έργο ήδη βαίνει προς το τέλος ήδη η πρώτη εργολαβία. Φαντάζομαι ότι όλοι θα έχετε δει ότι υπάρχει και ένα πρόβλημα με τους αρμούς διαστολής γιατί το αρχικό υλικό που προέβλεπε η μελέτη δεν ήταν ασφαλές και δεν ανταποκρινόταν στις συστολο-διαστολές και αυτό κοιτάμε να το ξεπεράσουμε και εγώ βασικά δεν ξέρω ιδιαίτερες κακοτεχνίες, ίσως ξέρει περισσότερο ο κ. Σάσσαλος που έχει άμεση επικοινωνία με τους επιβλέποντες.»

Ενώ, ο Δήμαρχος είπε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο συγκεκριμένο έργο είναι η ποιότητα του υλικού των αρμών και όταν λέω των αρμών δεν μιλάω για των αρμών μεταξύ των πλακών, μιλάω για τους αρμούς συστολής – διαστολής οι οποίοι είναι κομμένοι μέχρι κάτω και στη βάση του σκυροδέματος που γίνεται μια προσπάθεια να μπει ένα υλικό ποιοτικό γιατί είχε απλώς μια ασφαλτική μαστίχη η οποία το καλοκαίρι με τη διαφορά θερμοκρασίας ειδικά όταν εφάπτεται λευκού μαρμάρου θα έβγαινε μαύρο. Η υπηρεσία προσπαθεί να βρει μια λύση να τοποθετηθεί το υλικό και να τελειώσει η ιστορία. Τώρα αυτά που λέγονται περί σωρείας κακοτεχνιών και λιμνών να πάμε να μας τις δείξετε, όταν τελειώσει».

Διαβάστε παρακάτω τι συζητήθηκε…

ΒΙΨ0ΩΗΡ-ΛΟΛ-signed

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...