Αυξάνονται τα περιστατικά εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς στην Τρίπολη και στα χωριά - Ο Δήμος καλεί τους πολίτες να κάνουν καταγγελίες στην αστυνομία

Ο Δήμος Τρίπολης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη σημαντική αύξηση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην εγκατάλειψη ζώων συντροφιάς, κυρίως σκύλων, τόσο σε πολλές τοπικές κοινότητες όσο και εντός της πόλης της Τρίπολης. Το φαινόμενο αυτό, πέρα από την σοβαρή διάσταση που εμπεριέχει, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την ευζωία των ίδιων των ζώων όσο και για τη δημόσια ασφάλεια.
Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα ζώα συντροφιάς, είτε είναι δεσποζόμενα είτε αδέσποτα, προστατεύονται από σαφείς και αυστηρές νομοθετικές διατάξεις. Η εγκατάλειψη ζώων αποτελεί ποινικά κολάσιμη πράξη και τιμωρείται βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου.
Ο Δήμος καλεί τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα και ευαισθησία, και να προβαίνουν άμεσα σε καταγγελίες τέτοιων περιστατικών εγκατάλειψης στα αρμόδια αστυνομικά τμήματα. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο αυτό.
Η εγκατάλειψη ζώων δεν είναι λύση – είναι ένα σοβαρό κοινωνικό και ηθικό πρόβλημα που πρέπει να σταματήσει με τη συμβολή και τη συνείδηση όλων μας.
Σχετικά Άρθρα
- Γεραπετρίτης: Είμαι «Φιλέλληνας» - Τι άλλο θα ακούσουμε;
- Κόντρα Φλωρίδη – Ζωής: «Έχετε υπερασπιστεί βιαστή», «Λέτε ψέματα»
- «Εν αναμονή κατηγορούμενος» ο Μητσοτάκης για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου!
- Η ανδρική ομάδα του Κορακοβουνίου επιστρέφει στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο!
- Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης στο ευρωπαϊκό eTwinning
2 σχόλια
-
η αύξηση οφείλεται και σε κείνα που δεν στειρώνονται,κυκλοφορούν σκύλες με φουσκωμένους μαστούς απο γάλα και κουτάβια,αυτα δεν τα βλέπει ο Δήμος;
-
Χεστηκατε εσείς για τα ζώα συντροφιάς
Σκυλιά στην πόλη και στα χωριά δεν θέλετε για να μην χάνετε φηφους
Όπου βρείτε σκυλί το μαζεύετε και μετά αγνοείτε η τύχη του