Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μαίνεται ο «εμφύλιος» ανάμεσα σε επιχειρήσεις για τα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο της Τρίπολης!

Μαίνεται ο «εμφύλιος» ανάμεσα σε επιχειρήσεις για τα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο της Τρίπολης!

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης, πέρα από τις τοποθετήσεις των εκλεγμένων, το λόγο πήραν ιδιοκτήτες καταστημάτων οι οποίες εξέφρασαν τις απόψεις τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Πλατεία Πετρινού και στους άλλους κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης. Από τα όσα ακούστηκαν προκύπτει ξεκάθαρα ότι από τη μία πλευρά είναι οι καφετέριες και από την άλλη πλευρά άλλες επιχειρήσεις (εμπορικές κ.α.) που έχουν παράπονα από ον τρόπο που λειτουργούν οι καφετέριες στο κέντρο της πόλης.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΑ και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στην Πλατεία Πετρινού Τάκης Θεοδωρόπουλος είπε ότι «αργοπόρησε η διοίκηση του δήμου και κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν και άρχισαν να επεκτείνονται επί της πλατείας. Μου είχαν κλείσει και την είσοδο του φροντιστηρίου μου και προσπάθησα να συνεννοηθώ, απελπίστηκα και πήγα στις υπηρεσίες οι οποίες άλλα τους ρώταγες κι άλλα απαντούσαν. Βγήκε μια κανονιστική, συμφωνήσαμε να λειτουργήσει έστω κι έτσι. Δίπλα στο Μαλλιαροπουλειο δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα παραπήγματα, δεν μπορεί να περάσει άνθρωπος. Δεν υπάρχει καμία άδεια νόμιμης λειτουργίας. Είναι απίθανο να πηγαίνεις σε αυτές τις υπηρεσίες και να σε δουλεύουνε έτσι. Υπάρχουν καταστήματα με 70 μηνύσεις, αυτό είναι νομιμότητα; Ισχύει κάτι από αυτά που εσείς ψηφίσατε; Μπορεί να λειτουργήσει η νομιμότητα; Αν δεν λειτουργήσουν οι υπηρεσίες, να τιμωρηθούν. Είναι σαν να μου λέτε να πάω να χτίσω ένα παράπηγμα μπροστά από την είσοδο του Μαλλιαροπουλείου. Εδώ γίνεται αλισβερίσι.

Ο ιδιοκτήτης καταστήματος στην Πλατεία Πετρινού Χρήστος Πολίτης είπε ότι τα τελευταία τρία χρόνια ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στην πλατεία, παρανομεί κατά το δοκούν. Κατήγγειλε ότι διπλανό κατάστημα έχει κλείσει την είσοδο του δικού του καταστήματος. Επίσης, είπε ότι έχει κάνει καταγγελία στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ενώ τόνισε ότι πλέον κινείται και νομικά για την υπόθεση αυτή. «Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να πάρουμε καμία μπουλντόζα και να αρχίσουμε να γκρεμίζουμε; Εμείς δεν επενδύουμε χρήματα;» είπε.

Ο Απόστολος Κυρίμης που έχει καφετέρια στην οδό Δημητρακοπούλου ζήτησε ενημέρωση από τον Τάσο Παπαζαχαρία για το  τι πρόβλημα υπάρχει με την αίθουσα τέχνης, που παρέδωσε τα κλειδιά λειτουργιάς της, λέγοντας του ότι «δεν έχετε έρθει ποτέ στο κατάστημά μας να μας ρωτήσει». Μίλησε για κινήσεις εντυπωσιασμού και τόνισε ότι «ο δικός μας κλάδος είναι εκτεθειμένος, οι εργαζόμενοι στο δικό μας κλάδο είναι αρκετοί και είναι κρίμα κάθε φορά στο δημοτικό συμβούλιο να μεταφέρονται απόψεις 5-10 ανθρώπων και να βάλλεται ένας ολόκληρος κλάδος. Δεν λέμε ότι όλοι είμαστε 100% νόμιμοι, έχουν συμμορφωθεί όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι;»

Ο Αργύρης Μανιάτης (καφετέρια στην Πετρινού) είπε ότι «κι εμείς τους πεζούς θέλουμε, μίλησαν για τσαντίρια, τις βαριές κατασκευές τις φτιάξαμε για να είμαστε πιο ωραία στην πλατεία. Έχουμε φτιάξει ωραία μαγαζιά, δεν με ενδιαφέρει το ενοίκιο που πληρώνω, εμένα με ευχαριστεί να είσαστε εσείς καλά και ο πεζός να περάσει καλά. Ήθελα να είμαι νόμιμος σε όλα. Εγώ ήρθα να πληρώσω ό,τι είναι να πληρώσω στο δήμο, να δουλέψω, δεν με ενδιαφέρει να βγάλω εκατομμύρια. Πολύ κουραστήκαμε, έχουμε 15 υπηρεσίες πάνω από το κεφάλι μας, είμαστε οι μόνες επιχειρήσεις που μας κλείνουν. Να μας πείτε τι θέλετε να κάνουμε και να πάω να το φτιάξω. Αλλά, να μας το πείτε».

Ο κ. Κολλάρας που έχει κατάστημα επί της Τάσου Σεχιώτη είπε ότι «εάν εφαρμοστεί η κανονιστική που ψηφίσατε, κανείς δεν θα ήταν παραπονούμενος» και προσέθσε ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η ομηρία. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...