Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μαθήματα σουίνγκ (swing) από την χορευτική ομάδα Golatin, στην Τρίπολη

Μαθήματα σουίνγκ (swing) από την χορευτική ομάδα Golatin, στην Τρίπολη

"Μας αρέσει να χορεύουμε και θέλουμε όλοι να γίνετε κομμάτι της παρέας μας" είναι το μήνυμα που απευθύνει προς πάσα κατεύθυνση η χορευτική ομάδα GoLatin!

 Οι GoLatin είναι μια χορευτική ομάδα που δημιουργήθηκε στην Τρίπολη πριν από 7 χρόνια με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τους λάτιν χορούς και τη μουσική.  Περίπου 20 φίλοι που μοιράζονταν ένα κοινό πάθος για τη μουσική και τους χορούς της Λατινικής Αμερικής και χόρευαν στις σχολές τους ως διδασκόμενοι, ένα κρύο βράδυ μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς του 2006 μαζεύτηκαν σε ένα μαγαζί της πόλης και με ένα cd να παίζει άρχισαν να χορεύουν.
Το GoLatin club Τρίπολης, είναι μια ομάδα μαθητών και φίλων των λάτιν χορών και της μουσικής που στόχο έχει να προσφέρει μια εναλλακτική μορφή διασκέδασης στην πόλη. Δεν ανήκουμε, ούτε αντιπροσωπεύουμε κάποια σχολή χορού. Συνεπώς οι συναντήσεις που οργανώνουμε δεν είναι “εκπαιδευτικά πάρτυ” ούτε υπάρχει κάποιο άλλο κίνητρο πίσω από αυτά, πέρα από την αγάπη μας για τον χορό.

Οι GoLatin έχουν καταγράψει στο ιστορικό τους συνεργασίες με άλλες χορευτικές ομάδες, εκδηλώσεις σε περιοχές της Πελοποννήσου και συμμετοχές σε πολιτιστικά φεστιβάλ. Το κυριότερο όμως είναι ότι η ομάδα δεν έχει χάσει την φρεσκάδα και τον ενθουσιασμό των πρώτων χρόνων, αλλά διατηρεί τον χαρακτήρα "της παρέας" και παραμένει ανοιχτή σε όλους.

 «Οι GoLatin θα λέγαμε ότι είναι πρώτα παρέα και μετά αγάπη για το χορό, τη μουσική, την Λατινική Αμερική και όχι μόνο…»

Ποιος μπορεί να έρθει στις συναντήσεις μας; Οποιοσδήποτε που ενδιαφέρετε για την λάτιν μουσική και τον χορό, με ή χωρίς παρτενέρ. Δεν χρειάζεται να ξέρει να χορεύει, αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση!

Τι χορούς χορεύουμε; Στα πάρτυ προσπαθούμε να καλύψουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερη γκάμα χορών και χορευτικών στυλ, περιλαμβανομένων:

Σάλσα (Salsa) - κουβανένιζο στυλ και New York

Ταγκό (Tango) - ευρωπαϊκο και αργεντίνικο

Μερέγκε (Merengue)

Μπατσάτα (Bachata)

Ρούμπα (Rumba)

Τσατσα (Cha Cha)

Jive, Rock-n-Roll, Swing

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

Το σουίνγκ (swing) είναι ένα είδος μουσικής και χορού. Περιλαμβάνει μια μεγάλη κατηγορία χορών με κοινά χαρακτηριστικά, που αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στις ΗΠΑ. Η ονομασία του προέρχεται από το αγγλικό ρήμα swing, που σημαίνει κουνιέμαι, αιωρούμαι, ακριβώς γιατί η μουσική ήταν εύθυμη και ρυθμική και γιατί συνδυαζόταν με τον αντίστοιχο χορό που απαιτούσε ευκινησία. Αυτόν τον τόσο ρυθμικό και εκρηκτικό χορό θα έχει την ευκαιρία το χορευτικό κοινό της Τρίπολης να προσεγγίσει με ένα δίωρο σεμινάριο που θα διοργανώσουν η ομάδα GoLatin και η σχολή χορού ΧΟΡΟΑΚΤΙΣ, στις 16-02-2014, ώρα 18:00 - 20:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου "ΜΩΡΑΪΤΕΣ" Καλαμών 73Α.
Σας περιμένουμε όλες και όλους να χορέψουμε, γιατί..."δεν υπάρχει στυλ, μόνο swing υπάρχει"!

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας : www.golatin.gr ή στην ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/13709205549/

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...