Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η πρωτοβουλία της ομάδας «Τα Κοινά» θα φέρει στο ίδιο τραπέζι Παυλή, Τζιούμη και Τσιαμούλο;

Η πρωτοβουλία της ομάδας «Τα Κοινά» θα φέρει στο ίδιο τραπέζι Παυλή, Τζιούμη και Τσιαμούλο;

Αδιάκοπες είναι οι διεργασίες που γίνονται μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να υπάρξει συσπείρωση δυνάμεων (που έχουν αφετηρία το χώρο της λεγόμενης «κεντροαριστερας») στο Δήμο Τρίπολης.

Μετά την αποκάλυψη του «Καλημέρα Αρκαδία» που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) για την πρωτοβουλία Κωνσταντινόπουλου (και όχι μόνο) για να προχωρήσει η συγκρότηση ενός κοινού συνδυασμού, σειρά παίρνει μία άλλη πρωτοβουλία από μία νέα κίνηση που έχει το όνομα «Τα Κοινά»!

Η κίνηση αυτή αποτελείται από πρόσωπα που έχουν ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένα σε αυτή τη συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι: Αποστολόπουλος Παναγιώτης, Δημητρόπουλος Γιώργος, Καρμπέρης Κώστας, Μάλλιος Βασίλης, Μπερτζελέτος Δημήτρης, Παπαγεωργίου Κώστας, Παπούλιας Ευάγγελος, Ρέππας Ηλίας, Σπηλιωτόπουλος Ηλίας και Χρονόπουλος Χάρης.

Ενδεχομένως, κάποιοι να την έχετε ακούσει ως «ομάδα Μπερτζελέτου», αλλά για να μην αδικηθεί κανένα πρόσωπο, εμείς θα την αναφέρουμε με το όνομά της που είναι «Τα Κοινά».

Αυτή η ομάδα λοιπόν έχει από καιρό πάρει την πρωτοβουλία να προχωρήσει σε ένα γενικό προσκλητήριο που σκοπό έχει την «κοινή συνάντηση εκπροσώπων προοδευτικών αυτοδιοικητικών σχημάτων, ανεξάρτητων συμβούλων, αλλά και «ελεύθερων» «αυτόνομων» ενδιαφερόμενων για τα τοπικά ζητήματα και τις προσεχείς εκλογές».

Είναι δεδομένο ότι θα κληθούν οι τρεις υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι Δήμαρχοι Τρίπολης (Παυλής, Τζιούμης και Τσιαμούλος), ενώ η πρόσκληση θα γίνει και στην πλευρά Γεωργακόπουλου, ενώ δεν αποκλείεται αυτή η πρωτοβουλία να διευθυνθεί και προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ (αν και εκεί, έχουν πάρει την απόφαση να κινηθούν αυτόνομα).

Ημερομηνία δεν έχει οριστεί για τη συνάντηση αυτή, όμως ο χρόνος πιέζει και σίγουρα θα έχει γίνει πολύ σύντομα. Στόχος; Οι εμπνευστές αυτής της κίνησης μιλούν για «τη δημιουργία μιας μεγάλης δημοτικής συμμαχίας, δηλαδή μιας νέας δημοτικής συμπαράταξης. Μιας συμπαράταξης που μπορεί να απαρτίζεται από τις παρατάξεις "Συνεργασία Τρίπολη η Πρωτεύουσα Πόλη", "Τρίπολη- Πρωτεύουσα του Μοριά", "Τρίπολη- Νέα Εποχή", από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, από τα αυτόνομα δίκτυα πολιτών. Μια συμπαράταξη που μπορεί να διερευνήσει δυνατότητες συνεργασιών με άλλες οργανωμένες αυτοδιοικητικές συλλογικότητες (“Μαντινειακή Συμπολιτεία”)» και μετά για «την άμεση δημοκρατική διαδικασία για ανάδειξη ΕΝΟΣ υποψήφιου Δημάρχου. Δημοκρατική διαδικασία που θα συμφωνηθεί και αποφασισθεί στην Συνέλευση που θα γίνει μέχρι το τέλος του μήνα».

Είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία που έρχεται ως μία επιπλέον κίνηση με στόχο την αποφυγή της πολυδιάσπασης στις δημοτικές εκλογές της Τρίπολης. Το εγχείρημα είναι δύσκολο, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται και το «Καλημέρα Αρκαδία» σάς κρατά ενήμερους –με αποκλειστικά ρεπορτάζ- για κάθε εξέλιξη!

4 σχόλια

  • φφφ
    φφφ Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 20:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Απαντάω και τελειώνω στον Guest 19.42. Αν καταλάβει κατάλαβε.Φίλε μου αυτή η πόλη δεν σώζεται από σχήματα όπως αυτό που δήθεν ψάχνει η ομάδα ΤΑ ΚΟΙΝΑ. Γιατί είναι σίγουρο ότι όλοι αυτοί που εσύ ζητάς να συνεργαστούν , στο 2ο γύρο θα θάψουν το συνδυασμό για να πάρουν σειρά για τις επόμενες εκλογές. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Θυμίσου τι έκαναν το Σάββατο πριν το 2ο γύρο οι σύμβουλοι Δελφάκη πριν 4 χρόνια στον Παυλή. Αστους λοιπόν να τελειώνουν όλοι μαζί μπας και γλυτώσουμε. Το πρόβλημα είναι οτι για δικούς τους προσωπικούς λόγους μας παραμυθιάζουν για ενότητα. Σκέψου λίγο ποιούς λόγους έχουν.Να σε βοηθήσω λίγο είναι σχεδόν όλοι Ρεππάκια.

  • Πασοκάρα
    Πασοκάρα Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 20:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Μόνο ο Βαγγέλης ειναι η λύση στην ενότητα ξύπνηστε ζωντανά....

  • Νεολαία
    Νεολαία Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 20:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Ας βγουν επιτέλους όλοι αυτοί οι κύριοι της φωτογραφίας, όσοι αναφέρονται στο άρθρο αλλά και γενικά όσοι έχουν βλέψεις να κατέβουν και σε αυτές τις εκλογές και να μας πουν δημόσια:1) Αν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους και όταν λέω δουλέψει, δεν εννοώ να είναι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, να είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες2) Να μας πουν τι έχουν κάνει ως τώρα για τα κοινά της πόλης μας, τι έχουν προσφέρει3) Και τέλος όσοι από αυτούς ήταν ήδη στο περασμένο ΔΣ να μας κάνουν έναν απολογισμό για το τι έχουν κάνει για τον Δήμο μαςΌσο συζητάτε, ποιός θα κατέβει με ποιόν, ποιός θα συμμαχήσει, ποιός θα υποχωρήσει, ποιός πάει για Δήμαρχος, ποιός θα πάει για Σύμβουλος ΤΟΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!Κουραστήκαμε να ακούμε τόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια... πάρτε το χαμπάρι!

  • Guest
    Guest Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 19:58 Σύνδεσμος σχολίου

    ΟΔΥΣΣΕΥ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΓΕΙΣΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ;;;;Θα ειναι και μια προβα,ετσι οπως κανουν και οι μοδιστροι οταν ραβουν ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙΑ!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...