Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλαλούμ για τα τραπεζοκαθίσματα στην οδό «Δημητρακοπούλου» - Τρεις προτάσεις, καμία απόφαση!

Αλαλούμ για τα τραπεζοκαθίσματα στην οδό «Δημητρακοπούλου» - Τρεις προτάσεις, καμία απόφαση!
Έντονη ήταν η συζήτηση για ακόμη μια φορά στη συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Τρίπολης, το απόγευμα της Τετάρτης, όσον αφορά στην επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων και στην κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από κατασκευές που έχουν αναπτύξει ιδιοκτήτες καφετεριών.
Η συζήτηση αφορούσε συγκεκριμένα την καφετέρια "Οlive green" (η οποία λειτουργεί στην οδό «Δημητρακοπούλου») και ζητά 6 μέτρα για την επέκταση τραπεζοκαθισμάτων (ο ιδιοκτήτης της Απόστολος Κυρίμης παρευρέθηκε στη συνεδρίαση).
Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τζανής ενημέρωσε ότι υπάρχει επιστολή του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης που υπογράφει ο πρόεδρος Δημήτρης Κωστόγιαννης και ζητά σεβασμό του χώρου πρασίνου γύρω από το δικαστικό μέγαρο, από τις καφετέριες που βρίσκονται γύρω από αυτό, καθώς θεωρείται αρχαιολογικός χώρος.
Για το θέμα αυτό υπήρξε έντονος διάλογος μεταξύ του Ηλία Τζανή και του Απόστολου Κυρίμη, με τον δεύτερο να υποστηρίζει ότι δεν είναι απόφαση του δικηγορικού συλλόγου, δεν έχει ψηφιστεί και υπογραφτεί από κανέναν, παρά μόνο μια επιστολή που έγραψε μόνος του ο πρόεδρος.
Ο Α. Κυρίμης (olive green) ζήτησε να δουλέψει όπως και οι άλλοι, λέγοντας χαρακτηριστικά «εάν τα δικά μου τραπεζοκαθίσματα προσβάλλουν την αισθητική του δικαστηρίου γιατί αυτά που είναι μπροστά και απέναντι δεν την προσβάλλουν; Δε μπορεί μια επιχείρηση να εξαιρείται συνεχώς, μέχρι τώρα έχω υποστεί διάκριση από τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, είχαμε εξαιρεθεί από την προηγούμενη κανονιστική, να μην εξαιρεθώ και από αυτή, ζητάω να έχω ότι και οι υπόλοιποι, πληρώνω 4.700 € στο ΙΚΑ και 4.500 € ρεύμα το μήνα! Πέρυσι δόθηκαν 46 χιλιάδες ευρώ για ό,τι υπάρχει έξω από το κατάστημα».
Επιπλέον δήλωσε ότι κανένας από τους υπολοίπους καταστηματάρχες δεν ενοχλείται, πλην του κ. Κούρου που έχει την αίθουσα τέχνης.
 
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
 
Απόφαση - γνωμοδότηση δεν υπήρξε, παρά μόνο τρεις διαφορετικές προτάσεις, οι οποίες είναι οι εξής:
1)Υπέρ της εισήγησης (δηλαδή να δοθούν 6 μέτρα για την επέκταση τραπεζοκαθισμάτων στο εξωτερικό μέρος του καταστήματος) ψήφισαν οι Κοσκινάς, Δημητρακοπούλου και Μπασακιώτης, με το σκεπτικό να μην "ξηλώνουν" τις κατασκευές τους, μέχρι να βγει η κανονιστική.
2)Ο Ηλίας Κάμαρης (πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Τρίπολης) πρότεινε για λόγους αισθητικής, λειτουργίας όμορων καταστημάτων και διέλευσης πεζών τα 6 μέτρα της εισήγησης να γίνουν 4, χωρίς να δοθούν μέτρα απέναντι, μέχρι να βγει η κανονιστική 3)Οι Τότσης και Καπόγιαννης τάχθηκαν υπέρ της πρότασης του Τότση να δοθούν 4 μέτρα μπροστά και 4 απέναντι.
Το θέμα της οδού «Δημητρακοπούλου» θα τεθεί ξανά στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης από τον δημοτικό σύμβουλο Ηλία Κούρο, ο οποίος ήταν «παρών» στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας.
 
Β.Π.

3 σχόλια

  • Επαμεινωνδας
    Επαμεινωνδας Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 16:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Με νοιαζει γιατι ενοχλει . Εχει καλυψει αυθαιρετα πολυ μεγαλο μερος απο τον πεδοδρομο για τον οποιο πληρωσα και εγω απο τα διμοτικα τελη που εισπρατει ο δημος και ερχεται ο καθενας με επαφες και κολλητους δημοτικους συμβουλους και μου τον καταλαμβανει βασιζομενος στις πλατες αλλων. Και μετα βγαινει και παραπονουμενος οτι πληρωνει ικα και τα λοιπα λες και οι υπολοιποι εξαιρουμαστε των πληρωμων αυτων!!! Και σε καμια περιπτωση να μην κλεισει το μαγαζι αλλα να ακολουθει τους νομους. Αυτα για τον φιλο των 15,01 που τσιτωσε λιγο επειδη εθιξα τον φιλο του!

  • ταμτακος
    ταμτακος Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 15:01 Σύνδεσμος σχολίου

    τι σε νοιαζει εσενα ρε?τον χωρο σου πιανει?ο κοσμος περπαταει στο πεζοδρομιο εκει ανενοχλητος!αντι να βοηθατε να δουλεψει ενα μαγαζι και να μην κλεισει πατε να τον φατε τον αντρωπο.ελεος γι αυτο δεν θα παμε ποτε μπροστα σαν χωρα.θα πρεπε να ντρεπεσαι ρε!!!βοηθατε να μεινουν ανοιχτα τα μαγαζια.υπερ του στην ιδεα του καμαρη.

  • Eπαμεινωνδας
    Eπαμεινωνδας Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 14:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Ονειδος καφετζειδες!!!!!!!!!!!! Ν α τα καταλαβουμε ολα τα πεζοδρομια λοιπον. Αλλα αυτοι που ψηφιζουν για την αδειοδοτηση δεν φαινεται να βλεπουν ολοκληρη σιδιροκατασκευη στην πισω μερια του μαγαζιου που εχει αυξησει το χωρο στο τριπλάσιο!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...