Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θεμέλιος λίθος για το νέο νηπιαγωγείο που χτίζεται στην περιοχή «Φιλικών» (vd)!

Θεμέλιος λίθος για το νέο νηπιαγωγείο που χτίζεται στην περιοχή «Φιλικών» (vd)!
Το μεσημέρι της Πέμπτης (27/2/2014), έγινε η τελετή αγιασμού θεμελίωσης του νέου 4ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Τρίπολης το οποίο βρίσκεται στην πολεοδομική ενότητα Φιλικών, επί της οδού Δευκαλίωνος.
Από τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησαν οι οικοδομικές εργασίες και χθες μπήκε ο θεμέλιος λίθος, προκειμένου πολύ σύντομα το νέο νηπιαγωγείο να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους νέους μαθητές.

Το νέο νηπιαγωγείο θα έχει δυναμικότητα 50 νηπίων και θα πρέπει να σημειωθεί ότι ειδικό βάρος έχει δοθεί στην ενεργειακή ταυτότητα του κτηρίου έτσι ώστε να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας κατά την λειτουργία του.

Το οικόπεδο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Τρίπολης, έχει προκύψει από την πράξη εφαρμογής και έχει εμβαδό 852.35τ.μ. Το οικόπεδο αποτελεί από μόνο του οικοδομικό τετράγωνο, έχει χαρακτηριστεί από την πολεοδομική μελέτη για ανέγερση Νηπιαγωγείου και περικλείεται από ανώνυμες οδούς και την οδό Φώτη Ντάρα και βρίσκεται στο Ο.Τ 576 της Επέκτασης Φιλικών. Πλησίον του οικοπέδου, που θα ανεγερθεί το Νηπιαγωγείο, βρίσκεται παιδική χαρά και χώρος αθλοπαιδιών.

Ο προαύλιος χώρος διαμορφώνεται με περίφραξη, χώρους πρασίνου, υπόστεγο και ελεύθερους χώρους για τους μαθητές. Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και για ΑΜΕΑ με μελέτη προσβασιμότητας και ειδικό χώρο υγιεινής.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου.

Β.Π.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...