Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και Χρήσης ΑΕΑ για υπαλλήλους του Δήμου Τρίπολης από τον Ερυθρό Σταυρό Τρίπολης
Με ιδιαίτερη επιτυχία και υψηλό αίσθημα ευθύνης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026, η εξειδικευμένη εκπαίδευση των υπαλλήλων του Δήμου Τρίπολης στις Πρώτες Βοήθειες και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ). Η δράση υλοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου και με την έγκριση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη Νοσηλεύτρια - Προϊσταμένη του Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ. Τρίπολης, κα. Μαρία Σταματοπούλου, η οποία, μέσα από βιωματική και διαδραστική μεθοδολογία, μετέδωσε στους συμμετέχοντες ουσιαστικές γνώσεις και πολύτιμες δεξιότητες ζωής.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο για:
Την παροχή Πρώτων Βοηθειών και την αναγνώριση επειγόντων περιστατικών.
Την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).
Τη σωστή και ασφαλή χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της άμεσης χρήσης του απινιδωτή σε περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής, καθώς αποτελεί κρίσιμο εργαλείο που μπορεί να σώσει ζωές μέχρι την άφιξη των εξειδικευμένων υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Οι συμμετέχοντες εξοικειώθηκαν πλήρως με τα βήματα λειτουργίας του ΑΕΑ, κατανοώντας ότι πρόκειται για μια συσκευή εύχρηστη, σχεδιασμένη για χρήση ακόμη και από μη επαγγελματίες υγείας.
Η συγκεκριμένη εκπαίδευση αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, αναδεικνύοντας τη σημασία της γνώσης και της ψυχραιμίας σε περιστατικά που αφορούν την ανθρώπινη ζωή.
Το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Τρίπολης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Δήμο Τρίπολης για την άψογη συνεργασία και την αμέριστη εμπιστοσύνη. Υπογραμμίζουμε ότι η εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες δεν είναι απλώς μια δεξιότητα, αλλά ο πολυτιμότερος σύμμαχος για τη διαφύλαξη και τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής.
Σχετικά Άρθρα
- Ενημέρωση για τη συντήρηση της κεντρικής δεξαμενής της στην Δημοτική Κοινότητα Άστρους
- Το ημερολόγιο εκδηλώσεων στην Αρκαδία (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ)
- “Το Αστρινό Καρναβάλι φοράει…μάσκα με ρυθμό & χρώματα!”
- Σοβαρές καθιζήσεις και πλημμύρες στην Κάτω Γορτυνία – Εκτεταμένες ζημιές και κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους (vd)
- Κοσμάς | ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη Συναυλία Αλληλεγγύης για τη σωτηρία του Πάρνωνα






