Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας καταδικάζει την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στα Μαγούλιανα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας καταδικάζει την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στα Μαγούλιανα

Τον αποτροπιασμό και την έντονη καταδίκη για τη φασιστική επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ κατά την προεκλογική επίθεση στα Μαγούλιανα εξέφρασε στη συνεδρίαση της 25ης Μάη το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας.

Το ψήφισμα που υιοθέτησε το Δημοτικό Συβούλιο είναι το εξής:

p>ΨΗΦΙΣΜΑ

«Μετά από καταγγελίες κλιμακίου του ΚΚΕ για προκλήσεις και εντάσεις που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα στις εκλογές της 6ης Μαϊου και παρακώλυση προεκλογικής εκστρατείας, το Δ.Σ. του Δήμου Γορτυνίας θυμίζει ότι τέτοιες συμπεριφορές τιμωρούνται από το νόμο, αλλά ταυτόχρονα δε συνάδουν με τη δημοκρατία και τον πολιτισμό.

Όλα τα κόμματα και οι πολιτικοί σχηματισμοί έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να ενημερώνουν τους πολίτες για τις θέσεις τους. Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να διευκολύνεται και όχι να παρεμποδίζεται και αυτό ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή τη διαφωνία του καθενός. Οι δημόσιοι χώροι (πολύ περισσότερο δε αν ανήκουν στο δημόσιο ή στην αυτοδιοίκηση) αποτελούν βήμα διαλόγου που ο καθένας μπορεί να πει ελεύθερα την πολιτική του άποψη. Οι Γορτύνιοι που έχουν πρωτοστατήσει με τους αγώνες τους για την ελευθερία της πατρίδας, για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική απελευθέρωση οφείλουν να αντισταθούν στους νοσταλγούς αντιδημοκρατικών εποχών και να υπερασπιστούν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Στο ναζισμό που μας απειλεί με το «ερχόμαστε» απαντάμε όπως ο Πόταγας «δε θα περάσετε!».

Οι Γορτύνιοι διαπνέονται από τον πατριωτισμό του Μάνθου Πόταγα και του Απόστολου Σάντα. Σε κάθε προσπάθεια φίμωσης και παρεμπόδισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού μας πρέπει να βρεθούμε όλοι απέναντι.

Το Δ.Σ. καλεί όλους τους δημότες στις εκλογές της 17ης Ιουνίου να μην επιτρέψουν σε κανέναν να παρεμποδίσει τον προεκλογικό αγώνα κανενός κόμματος και να υπερασπιστούμε όλοι την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Η δημοκρατία όταν λειτουργεί σωστά δεν κινδυνεύει από κανέναν, ούτε από τους πλέον επικίνδυνους νοσταλγούς της αποκαθήλωσής της.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...