Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Δεν πρέπει να φοβούνται οι πολίτες της Τρίπολης, δεν γίνονται χημικοί ψεκασμοί»

«Δεν πρέπει να φοβούνται οι πολίτες της Τρίπολης, δεν γίνονται χημικοί ψεκασμοί»

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία –και σε τοπικό επίπεδο- για τους αεροψεκασμούς. Πιλότος τις Πολιτικής αεροπορίας –ο οποίος κατάγεται από την περιοχή μας- μάς έστειλε χάρτη της περιοχής με τους αεροδιαδρόμους που κινούνται τα αεροπλάνα μέσα από τους οποίους καταθέτουν και το σχέδιο πτήσης.

p>Μάς αναφέρει ότι όλα τα αεροσκάφη που εισέρχονται στο Ελληνικό F.I.R., αναγνωρίζονται και παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο από τα Ελληνικά Ραντάρ.

Όπως όλοι βλέπουμε στον χάρτη (πατήστε πάνω στη φωτογραφία), στην Τρίπολη περνούν πολλοί αεροδιάδρομοι κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε πολλά αεροπλάνα να περνούν πάνω από τον ουρανό της περιοχής μας, συνήθως σε μεγάλα ύψη, διότι πρόκειται για πτήσεις που κινούνται προς χώρες άλλες εκτός Ελλάδος.

Μάς εξήγησε επίσης ότι αυτά που βλέπουμε ονομάζονται «ουρές συμπύκνωσης» και δημιουργούνται από τους υδρατμούς στην εξάτμιση τον κινητήρων ή άλλες φορές από τις αλλαγές πιέσεις του αέρα σε όλο το φτερό του αεροπλάνου.

Ανάλογα με την θερμοκρασία και την υγρασία στο επίπεδο που πετούν, μπορεί να είναι ορατά για μερικά δευτερόλεπτα ή ακόμα και λεπτά.

Γνώμη του είναι δεν πρέπει φοβούνται οι πολίτες της Τρίπολης και ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν έχει σχέση με χημικούς ψεκασμούς.

Να σημειώσουμε ότι το ίδιο καθησυχαστικό ήταν πρόσφατα και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το οποίο είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση για την υπόθεση αυτή. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...