Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα επίθεση ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) εναντίον ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία!

Νέα επίθεση ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) εναντίον ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία!

Η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει το θετικό ψήφισμα που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας στη χθεσινή του συνεδρίαση για τη ΣΣΕ που επιχειρείται να υπογραφεί μεταξύ ΓΕΝΟΠ και ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα το ψήφισμα αναφέρει:

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας απορρίπτει:

Το κατάπτυστο σχέδιο Σ.Σ.Ε. που έχει συνδιαμορφώσει η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με την διοίκηση της ΔΕΗ που προβλέπει νομιμοποίηση στις μειώσεις στους μισθούς και ανοίγει διάπλατα την πόρτα στις απολύσεις. Δηλαδή μετατρέπει τα μνημόνια και τους νόμους της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ σε Σ.Σ.Ε.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να διεκδικήσουν υπογραφή Σ.Σ.Ε. που θα περιλαμβάνει την επιστροφή των χρημάτων από μισθούς, δώρα κ.α. που η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου τους λήστεψε. Ταυτόχρονα να διεκδικήσουν αυξήσεις σύμφωνα με τον πληθωρισμό που υπάρχει και τις επιβαρύνσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι (χαράτσια, έμμεσοι και άμεσοι φόροι κ.α).

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάσουν την πολιτική των εξαιρέσεων και του μικρότερου κακού που ακολουθεί τόσα χρόνια η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ.

Δηλώνουμε ότι κάθε υποχώρηση σήμερα όχι μόνο δεν θα διασφαλίσει τα δικαιώματα μας αλλά διευκολύνει την επίθεση που ήδη έχει ξεκινήσει και θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα. Μια πρώτη γεύση πήραμε την περασμένη εβδομάδα με το θέατρο που παίχθηκε μεταξύ  ΣΕΒ – ΓΣΕΕ και Αριστερού Υπηρεσιακού Υπουργού Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν για την μετενέργεια και τον κατώτερο μισθό ενώ η ουσία ήταν η κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Όταν αυτά γίνονται προεκλογικά εύκολα καταλαβαίνει κανείς τι θα γίνει μετεκλογικά αν οι εργαζόμενοι δεν τους κόψουν την φόρα.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν πρέπει να επιτρέψουν να συντελεστεί αυτό το έγκλημα. Να απορρίψουν αυτή την πολιτική, να παλέψουν για ανάπτυξη που να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες.

Καλούμε τους εργαζόμενους μέσα από συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς να διαμορφώσουν τη Σ.Σ.Ε. σύμφωνα με το συμφέρον τους αλλά και να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ.

Καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες και υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Θλιβερή εξαίρεση αποτέλεσαν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση του εργατικού κέντρου που δεν ψήφισαν το συγκεκριμένο ψήφισμα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να σκεφτούν ότι αν φέρονται έτσι προεκλογικά οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά συνδικαλιστικά όργανα, υπογράφοντας ακόμα και ΣΣΕ που προβλέπουν μειώσεις στους μισθούς τι θα κάνουν μετεκλογικά και μάλιστα αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει και κυβέρνηση.

Δεν ξεγελάν κανένα αυτά που λέει ο κ. Αλεξανδρής ότι άλλο η ΣΑΔ και άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πιο πάνω ψήφισμα δεν το ψήφισε ούτε ο ίδιος, που είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση του εργατικού κέντρου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να γυρίσουν την πλάτη στην κινδυνολογία, στις αυταπάτες και τους εφησυχασμούς που επιχειρούνται αυτή την περίοδο.

Μαζί με το όπλο του αγώνα να χρησιμοποιήσουμε και το όπλο της ψήφου στις επερχόμενες εκλογές για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...