Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Αρκαδία τίμησε τον μεγάλο ευεργέτη Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο στο Βλαχόρραφτη (vd, εικόνες)!

Η Αρκαδία τίμησε τον μεγάλο ευεργέτη Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο στο Βλαχόρραφτη (vd, εικόνες)!

Με τη συμμετοχή του Δήμου Μεγαλόπολης στη διοργάνωση της τοπικής εορταστικής τιμητικής εκδήλωσης στην Τοπική Κοινότητα Μαράθων Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνος του Δήμου Μεγαλόπολης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στις 12 το μεσημέρι, απόδοση τιμών στον καταγόμενο από την Τοπική Κοινότητα Μαράθων δωρητή και μεγάλο ευεργέτη εφοπλιστή Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο του Παναγιώτη και της Ελένης, που με τις ευεργεσίες και προσφορές του έχει ωφελήσει τον τόπο, όπως είχε αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης. 

los%20konstaninos%20vlaxorafti%204.6.2012/dsc06382/52810-1-ell-GR/DSC06382_large.jpg" width="640" height="480" style="border: 0px ;" alt="DSC06382" title="DSC06382">DSC06390DSC06464DSC06465DSC06407DSC06431DSC06382DSC06433DSC06408DSC06460DSC06437DSC06415DSC06475DSC06472DSC06390DSC06439DSC06453DSC06417DSC06443DSC06426

Με τη συμμετοχή του Δήμου Μεγαλόπολης στη διοργάνωση της τοπικής εορταστικής τιμητικής εκδήλωσης στην Τοπική Κοινότητα Μαράθων Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνος του Δήμου Μεγαλόπολης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στις 12 το μεσημέρι, απόδοση τιμών στον καταγόμενο από την Τοπική Κοινότητα Μαράθων δωρητή και μεγάλο ευεργέτη εφοπλιστή Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο του Παναγιώτη και της Ελένης, που με τις ευεργεσίες και προσφορές του έχει ωφελήσει τον τόπο, όπως είχε αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης. 

Κατά την εορτή του Αγίου Πνεύματος, παρελήφθη από τον πατριώτη δωρητή και μεγάλο ευεργέτη Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και εγκαινιάσθηκε το έργο αποπεράτωσης των εργασιών συντήρησης και ανακαίνισης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος από τις σοβαρότατες ζημιές που υπέστη από το σεισμό της 6ης Αυγούστου του 2009, για το οποίο μεταξύ των άλλων κοινωφελών του έργων διέθεσε σημαντικότατο ποσό

Στον ιερό Ναό Αγίας Τριάδας της Τοπικής Κοινότητας Μαράθων του Δήμου Μεγαλόπολης  ετελέσθη πανηγυρική θεία λειτουργία όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, στην οποία παρευρέθηκε ο εφοπλιστής Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και σύσσωμος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχορραφτιτών «Η Αγία Τριάς». Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας πραγματοποίησε εορταστική τιμητική εκδήλωση, όπου έγιναν απόδοση τιμητικών διακρίσεων και αναμνηστικών δώρων στο μεγάλο δωρητή – ευεργέτη του τόπου και ακολούθησε φαγητό στους παρευρισκομένους στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας από τον πολιτιστικό σύλλογο Βλαχόρραφτη (Μάραθα).

Από τις Επίσημες Αρχές στην εκδήλωση το παρών έδωσαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας  Λυκουρέντζος, οι Δήμαρχοι Μεγαλοπόλεως Παναγιώτης Μπούρας & Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος του τέως Δήμου Γόρτυνας Κώστας Μιχόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος του τέως Δήμου Φαλαισίας Γρηγόρης Τσέκερης, ο Πολιτευτής Αρκαδίας Παναγιώτης Καρβελάς, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης Γιώργος Σαμαρτζής, o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης  Τάσος Κάβουράς ο οποίος διάβασε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τιμή στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μάραθων Αθανάσιος Σιαφλαγιούρας και πολύ αρκετός κόσμος τόσο από το Χωριό Βλαχόρραφτη (Μάραθα) όσο και από τις γύρω περιοχές.    

Σκοπός της συμμετοχής του Δήμου Μεγαλόπολης στην εκδήλωση ήταν όχι μόνον η εκπλήρωση του χρέους απέναντι στον ευεργέτη, αλλά και η έμπνευση των σύγχρονων πολιτών για τη συνέχιση της μακράς παράδοσής τους στην προσφορά του τόπου.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Παναγιώτης  Μπούρας, στην ομιλία του τόνισε και είπε συγκεκριμένα: «Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος τρέφοντας υπερβολική αγάπη για τον τόπο της καταγωγής του έχει προσφέρει τεράστιο κοινωνικό, οικονομικό και φιλανθρωπικό έργο, συμβάλλοντας με τη μεγάλη προσφορά του σημαντικότατα στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων και στην καλυτέρευση των συνθηκών της καθημερινής ζωής των κατοίκων της ιδιαίτερης πατρίδας του Μάραθα της Δημοτικής Ενότητας  Γόρτυνος του Δήμου Μεγαλόπολης, αλλά και στην προαγωγή των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων του τόπου και της ευρύτερης περιοχής. Προσέφερε και προσφέρει πολλά, αφού έχει χρηματοδοτήσει σημαντικά κοινωφελή έργα, έργα ύδρευσης, οδοποιίας, αναπλάσεων χώρων, συντήρησης και ανακατασκευής γεφυρών, κτιρίων και ιερών ναών, και έχει βοηθήσει τον τόπο να προχωρήσει και να αναπτυχθεί. Απέδειξε για άλλη μία φορά ότι ο πλούτος και η αρετή δεν είναι έννοιες αντιστρόφως ανάλογες. Το μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο δείχνει ότι η προσφορά των ευεργετών στην κοινωνία και τη χώρα έχει πολύ μεγάλη σημασία και χωρίς αυτήν ο τόπος μας θα είχε καταφέρει πολύ λιγότερα πράγματα. Παραλαμβάνοντας αυτό το έργο δίνουμε στους νέους συμπολίτες μας την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αξίες και μας γεμίζουν ελπίδα. Αυτό που προσέφερε σήμερα ο ευεργέτης Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος δεν είναι απλά ένα μικρό ή μεγάλο έργο. Είναι μια μεγαλόψυχη ενέργεια του μεγάλου δωρητή και ευπατρίδη. Είναι το μεγαλείο της ψυχής του, η κατάθεση της κουλτούρας του, της ιδιαιτερότητάς του. Παραλαμβάνουμε από το δωρητή και εγκαινιάζουμε την αγάπη για τον τόπο του, τους συμπολίτες του, τον πολιτισμό, την πίστη του, την ευαισθησία του για τον ανθρώπινο παράγοντα.

   Ως εκπρόσωποι των ευεργετούμενων πολιτών της μικρής κοινωνίας, εκτιμώντας τη σημασία της πολύτιμης προσφοράς του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στο τόπο και αναλογιζόμενοι τη σημασία της ευμεγέθους πράξης του, που τιμά τον άνθρωπο, δίνει ιδιαίτερη αξία σε ανθρωπιστικές αξίες και μας γεμίζει ελπίδα, έχουμε χρέος να συμμετέχουμε στην εκδήλωση για να εκφράσουμε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη όλων των κατοίκων – συνδημοτών μας στο μεγάλο δωρητή - ευεργέτη του Δήμου, που με τη μεγαλοψυχία του, τη μεγαλοσύνη του, τις αλτρουιστικές του διαθέσεις, την πίστη και τη γαλαντομία του μας οδήγησε στη σεμνή τελετή, για να παραλάβουμε ταπεινά και με σεβασμό αυτά που αυτός οραματίστηκε για το μέλλον του Δήμου μας και το καλό της Τοπικής Κοινότητας Μαράθων.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, στα πλαίσια της τοπικής εορταστικής τιμητικής εκδήλωσης, προκειμένου να αποδώσει τις πρέπουσες τιμές και να εκφράσει τις θερμότατες ευχαριστίες των κατοίκων - συνδημοτών στο δωρητή και ευεργέτη τον εφοπλιστή Κωνσταντίνο Αγγελόπουλου, για τη μεγάλη προσφορά του στον τόπο, προτίθεται να προσφέρει αναμνηστική πλακέτα με χάραγμα του ανακαινισμένου Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Τ.Κ. Μαράθων και άλμπουμ ψηφιακής εκτύπωσης, που θα περιέχει αναμνηστικές φωτογραφίες από το λατρεμένο τόπο καταγωγής του, καθώς και το κείμενο της παρούσας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου στη τελετή απόδοσης τιμητικών διακρίσεων.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...