Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στην περιοχή του βιολογικού του Άστρους θα τοποθετηθεί ο δεματοποιητής απορριμμάτων της Κυνουρίας

Στην περιοχή του βιολογικού του Άστρους θα τοποθετηθεί ο δεματοποιητής απορριμμάτων της Κυνουρίας

Η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να κατακυρώσει τη δημοπρασία για την αγορά οικοπέδου για την τοποθέτηση δεματοποιητή στους Μούγιου Άννα του Στυλιανού, Σούρσου – Καψάλη Σοφία του Θεοδώρου και Σούρσου Χαράλαμπου του Οδυσσέα οι οποίοι με κοινή προσφορά προσέφεραν τα ακίνητα τους στο συνολικό ποσό των 58.000,00 €.

p>Επίσης, ανέθεσε στο συμβολαιογράφο Άστρους κ. Ανδρέα Κουλεντιανό τη σύνταξη των συμβολαίων αγοράς των οικοπέδων από το Δήμο.
Η απόφαση λήφθηκε, μειοψηφούντος του μέλους της Ο.Ε. κ. Άγγελου Καμπύλη ο οποίος ανέφερε τα εξής:
«Διαφωνώ με την αγορά οικοπέδου για την τοποθέτηση δεματοποιητή γιατί η τοποθέτηση του θα έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα για το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής επίσης ο δεματοποιητής δεν αποτελεί διαχείριση και επίσης το μέγεθος του οικοπέδου είναι πάρα πολύ μικρό που σημαίνει ότι δεν μπορεί σε τόσο μικρό χώρο να γίνει διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και η κομποστοποίηση για τα οποία έχει δεσμευθεί η Δημοτική αρχή ότι θα τα υλοποιήσει».
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, εισηγούμενος το θέμα, ανέφερε τα εξής:
«Σύμφωνα με την αριθμ. 59/2012 προηγούμενη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας για την αγορά χώρου τοποθέτησης δεματοποιητή εκδόθηκε από το Δήμαρχο η αριθμό πρωτ. 4460/15-5-2012 διακήρυξη της δημοπρασίας η οποία δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα «Καθημερινά Νέα», και στην οικονομική εφημερίδα «Ηχώ Δημοπρασιών».
Στην πρώτη φάση της διαδικασίας, κατατέθηκε μια μόνο κοινή προσφορά, αυτή των Μούγιου Άννας του Στυλιανού, Σούρσου - Καψάλη Σοφίας του Θεοδώρου και Σούρσου Χαράλαμπου του Οδυσσέα, τα ακίνητα των οποίων κρίθηκαν κατάλληλα, σύμφωνα με το από 07-06-2012 πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής.
Η δεύτερη φάση της δημοπρασίας ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της οικονομικής προσφοράς από τους ενδιαφερομένους στις 11-6-2012 ενώπιον της επιτροπής του άρθρου 1 του Π.Δ. 270/81.
Από τη διαδικασία αναδείχτηκαν μειοδότες με κοινή προσφορά οι Μούγιου Άννα του Στυλιανού, Σούρσου - Καψάλη Σοφία του Θεοδώρου και Σούρσος Χαράλαμπος του Οδυσσέα οι οποίοι προσέφεραν τα ακίνητα τους στο συνολικό ποσό των 58.000,00 €.
Μετά από αυτό η Οικονομική Επιτροπή καλείται να αποφασίσει για την κατακύρωση της
δημοπρασίας. Επίσης καλούμαστε να προβούμε στην ψήφιση πίστωσης ποσού 58.000,00 € για την πληρωμή των δικαιούχων ιδιοκτητών, επίσης να ψηφίσουμε πίστωση ποσού 3.500,00 € για την πληρωμή συμβολαιογραφικών εξόδων και εξόδων υποθηκοφυλακείου και τέλος ψήφιση πίστωσης ποσού 500,00 € για την πληρωμή των σχετικών δημοσιεύσεων στις εφημερίδες με δεδομένο ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου οικ. έτους 2012 έχουν εγγραφεί σχετικές πιστώσεις σε αντίστοιχους κωδικούς αριθμούς».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...