Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κλείνει ο παιδικός σταθμός της Κανδήλας – Κρίθηκε οικονομικά ασύμφορη η λειτουργία του

Κλείνει ο παιδικός σταθμός της Κανδήλας – Κρίθηκε οικονομικά ασύμφορη η λειτουργία του

Η Διοίκηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρίπολης αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την αναστολή της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Κανδήλας και το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτούς θα μεταφερθεί αναλόγως των αναγκών που υπάρχουν στους λοιπούς παιδικούς σταθμούς του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης με προτεραιότητα τον Πλησιέστερο Παιδικό Σταθμό Λεβιδίου όπου θα εγγραφούν (εάν υπάρχουν και τα νήπια που φιλοξενούνται στον Παιδικό Σταθμό Κανδήλας) .

>Στην εισήγησή της, η Πρόεδρος της ΝΠΔΔ, είπε: «Οι Παιδικοί Σταθμοί Λεβιδίου έχουν τα παραρτήματα Λεβιδίου και Κανδήλας.

Στον Παιδικό Σταθμό Κανδήλας τα τρία τελευταία χρόνια οι εγγραφές των νηπίων παρουσιάζουν φθίνουσα πορεία αφού οι εγγραφές για το έτος 2009-2010 ήταν 6 νήπια, για το έτος 2010-2011 ήταν 5 νήπια, για το έτος 2011,2012 ήταν 4 νήπια και για το λόγο αυτό δεν επιτυγχάνεται ένας από τους βασικούς στόχους που είναι η κοινωνικοποίηση των νηπίων και η προετοιμασία τους για την ένταξη τους στις μετέπειτα βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στον Παιδικό Σταθμό Κανδήλας υπηρετούν τρία άτομα προσωπικό μια βρεφονηπιοκόμος μια μαγείρισσα και μία καθαρίστρια .

Παράλληλα ο πλησιέστερος Παιδικός Σταθμός που λειτουργεί στο Λεβίδι και ενώ φιλοξενεί περισσότερα νήπια έχει πρόβλημα λειτουργίας λόγω συνταξιοδότησης του προσωπικού.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι άλλοι Παιδικοί Σταθμοί της Τρίπολης αφού λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό εφ όσον δεν είναι δυνατή η πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού λόγω του μέτρου της αναστολής των προσλήψεων.

Το κόστος λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Κανδήλας (μισθοδοσία προσωπικού καύσιμα τροφεία κλπ) ανέρχεται στο ποσό των 80.000,00 ευρώ περίπου ποσό εξαιρετικά υψηλό για τον αριθμό των νηπίων που φιλοξενούνται σε αυτόν.

Προτείνω την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Κανδήλας από την επόμενη χρονική περίοδο 2012-20013 και την μεταφορά του προσωπικού αναλόγως των αναγκών που υπάρχουν στους λοιπούς παιδικούς σταθμούς του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης με προτεραιότητα τον

Πλησιέστερο Παιδικό Σταθμό Λεβιδίου όπου θα εγγραφούν(εάν υπάρχουν και τα νήπια που φιλοξενούνται στον Παιδικό Σταθμό Κανδήλας)».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...