Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το μήνυμα του «Δικτύου Αρκαδίας» για τις εκλογές

Το μήνυμα του «Δικτύου Αρκαδίας» για τις εκλογές

Το Δίκτυο Αρκαδίας σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι "έφτασε το σαββατοκύριακο 16-17 Ιουνίου 2012 και σίγουρα δεν είναι ένα τυχαίο σαββατοκύριακο. Τη Δευτέρα πρέπει να προκύψει κυβέρνηση που να μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, που να εκφράζει την άποψη της πλειοψηφίας του λαού και της κοινωνίας μας.

p>Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό και απέδειξαν ότι ο κόσμος είναι αποφασισμένος. Ο λαός δεν εκφοβίζεται και δεν εκβιάζεται από τις ανακοινώσεις των ευρωπαϊκών μέσων και των διαφημιστικών σποτ.

Το Δίκτυο Αρκαδίας μένοντας πάντα πιστό στην κατεύθυνση και στο στόχο που κατ’ επανάληψη αναφέρουμε στις ανακοινώσεις μας προτρέπει η επιλογή του κόμματος να γίνει με κριτήριο πάλι την μείωση των ποσοστών των δυο πρώην μεγάλων μνημονιακών κομμάτων και την αύξηση της δύναμης των κεντροαριστερών και δημοκρατικών κομμάτων και όχι των ακραίων ναζιστικών και εθνικιστικών κομμάτων. 

Η στιγμή είναι κρίσιμη και πρέπει να ψηφίσουμε αποφασιστικά.

Οφείλουμε και πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, ώστε την επόμενη ημέρα των εκλογών, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου  η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί να είναι κυβέρνηση δυνατή της κεντροαριστεράς και να έχει τη δύναμη λόγω της δικής μας ψήφου να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης του λαού, να διαπραγματευτεί και να επαναφέρει τη χώρα μας στη θέση που της αξίζει μέσα στην Ευρώπη.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή ψήφο σε όλους μας!»

ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6Ης ΜΑΪΟΥ

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, η χώρα δεν κυβερνάται ουσιαστικά και εξακολουθεί να βρίσκεται σε μεγάλη κρίση οικονομική, κοινωνική και κυρίως  -ίσως το σημαντικότερο όλων- κρίση πολιτική.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ θα έπρεπε να είχε βγάλει ανακοινώσει αμέσως μετά τις εκλογές και να είχε γράψει ένα διθύραμβο για τα θέσεις του. Αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι για τις απόψεις μας όπως εκφράστηκαν όχι μόνο μέσα από τα κείμενα μας, αλλά κυρίως για την γενικότερη αντίληψη μας και τον λόγο ύπαρξης μας. Είχαμε προβλέψει την ανυπαρξία των δυο πρώην μεγάλων κομμάτων, είχαμε αισθανθεί το πολιτικό κενό που υπήρχε και την ανάγκη για μια νέα πολιτική, προοδευτική πρόταση. Ακούγαμε καθημερινά και νιώθαμε τις ανάγκες της κοινωνίας.

Δεν βγάλαμε ανακοίνωση αμέσως. Ο λόγος ήταν ότι δεν είμαστε αλαζόνες ούτε βιαζόμαστε. Θέλαμε να καταλάβουμε τα μηνύματα και κυρίως να δούμε σε τι βαθμό, ποσοτικό και ποιοτικό, έχουν αντιληφθεί τα κόμματα το τι ζητάει ο κόσμος και η κοινωνία.

Σήμερα το ΔΙΚΤΥΟ είναι σε θέση να διαπιστώσει ότι τα πολιτικά κόμματα, άλλο λιγότερο, άλλο περισσότερο, δεν έχουν αντιληφθεί πλήρως το μήνυμα των πολιτών , όπως αυτό εκφράστηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών της 6η Μαΐου.

Σαφώς χρειάζεται μια κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, σαφώς ο λαός δεν αντέχει άλλο αυτήν την οικονομική πολιτική! Αλλά ακόμα περισσότερο είναι πιο σαφές ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται ούτε για προεκλογικές ανασυγκροτήσεις ούτε για προεκλογικούς «γάμους» συμφερόντων, ούτε τέλος αν κάποιο κόμμα μπορέσει να ανοιχτεί και να αγκαλιάσει την κοινωνία.

Βεβαίως δεν τα μηδενίζουμε όλα!

Πιστεύουμε στην πολιτική και στην ύπαρξη  κομμάτων. Αλλά εκείνο που λέμε είναι να προτάξουμε προγράμματα και πολιτικές κατευθύνσεις!

Ο λαός δεν θέλει λόγια, δεν θέλει εκφοβισμό, δεν θέλει εκβιασμό και κινδυνολογίες. Θέλει πολιτικό στίγμα, πρόγραμμα και πρακτική πολιτική κατεύθυνση. Αυτό πρέπει να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν  αυτοί που απευθύνονται στο λαό.

Το ΔΙΚΤΥΟ αυτό έχει βάλει ως κυρίαρχο θέμα εξ’αρχής. Την ανάγκη να εκφραστεί το λαϊκό κίνημα! Πρέπει να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στην κοινωνία μέσα από ένα ρεαλιστικό πρακτικό και εφαρμοστέο πρόγραμμα κεντροαριστερής προοδευτικής κατεύθυνσης. Αυτό θα απαιτήσει ο λαός μας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Και θα είναι το μόνο κριτήριο με το οποίο το ΔΙΚΤΥΟ θα αποφασίσει για την στάση του στις εκλογές, γιατί γι’αυτό τον λόγο υπάρχει, γι’αυτό θα αγωνιστεί τώρα και γι’αυτό το λόγο θα αγωνιστεί μετά τη 17η Ιουνίου.

καινούργιος ιστότοπος: http://diktyoarcadias.blogspot.com»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...