Menu
RSS
Σάββατο, 25/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ενταση στην Οικονομική Επιτροπή για το Λιμάνι του Παράλιου Άστρους

Ενταση στην Οικονομική Επιτροπή για το Λιμάνι του Παράλιου Άστρους

Σύμφωνα με το astrosnews.gr, ένταση και αποχωρήσεις είχαμε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, στο θέμα που αφορούσε την ανάθεση του έργου για την αποκατάσταση των ζημιών στο Λιμάνι. Λόγω του κατεπείγοντος η δημοτική αρχή είχε αποφασίσει την απευθείας διαπραγμάτευση με τους υποψήφιους αναδόχους και την ανάθεση σε έναν απ’ αυτούς. 

p>Χθες στην συνεδρίαση της Επιτροπής παρουσιάστηκαν 3 υποψηφιότητες, αλλά η διαδικασία προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των δ/σ κκ. Αγγ. Καμπύλη και Δ. Κατσή οι οποίοι αποχώρησαν από τη διαδικασία. Σημείο της αντιπαράθεσης ήταν κυρίως ο αποκλεισμός υποψηφίων από την περιοχή, χωρίς όμως κανείς να κάνει λόγο για το νόμιμο ή όχι της διαδικασίας.
Σίγουρα, πάντως, το όλο θέμα κράτησε αρκετά και οι ζημιές στο Λιμάνι ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί. Δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα οι εργασίες θα εκτελεστούν μέσα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου. Αναγκαίο κακό θα μπορούσε να πει κανείς, αφού οι ημερομηνίες είναι πιεστικές προκειμένου να μη χαθεί το μεγάλο έργο της αναμόρφωσης του Λιμανιού.
Δείτε παρακάτω την τοποθέτηση του κ. Αγγελου Καμπύλη στην Οικονομική Επιτροπή.

Κύριε Πρόεδρε
Όταν είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η ανάθεση του έργου της αποκατάστασης των ζημιών του λιμανιού, είχα δηλώσει: «Το έργο είναι σημαντικό και πρέπει να εκτελεστεί. Εγκρίνω την μελέτη του έργου αλλά ψηφίζω λευκό στην προτεινόμενη διαδικασία της ανάθεσης χωρίς διαγωνισμό». Επίσης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αφού είχε εγκριθεί η διαδικασία από το Δ.Σ. είχα εκφράσει επιφυλάξεις δηλώνοντας: «Αν και διαφωνώ με τις διαδικασίες ανάθεσης χωρίς τη διαδικασία του διαγωνισμού, γιατί δεν εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η έξωθεν καλή μαρτυρία, ψηφίζω, παρότι παραβαίνω τις αρχές μου, γιατί το έργο είναι αφενός κατεπείγον και αφετέρου σημαντικό για την ανάπτυξη όλης της περιοχής». Και το ψήφισα, θεωρώντας ότι θα επικρατήσουν τουλάχιστον οι κανόνες δεοντολογίας και διαφάνειας.
Κύριε Πρόεδρε
1. Επειδή είχα εκφράσει τις επιφυλάξεις σχετικά με τη διαδικασία ανάθεσης του έργου χωρίς διαγωνισμό, αφού δε διασφαλίζετε η διαφάνεια.
2. Επειδή αποκλείστηκαν, χωρίς δικαιολογία, υποψήφιοι ανάδοχοι – επαγγελματίες από την περιοχή μας, στους οποίους αρνηθήκατε εγγράφως να δώσετε ακόμα και αντίγραφο της μελέτης, σε μια περίοδο που η οικονομική μαστίζει την περιοχή.
3. Επειδή, ακόμη και αν η διαδικασία να είναι νομότυπη (δεν το γνωρίζω) αλλά σίγουρα δεν είναι ηθική.
4. Επειδή ουδέποτε ενημερώσατε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, ότι η διαδικασία θα είναι κλειστή, με μοναδικούς προσκεκλημένους τρεις εταιρείες εκτός Αρκαδίας, με τους οποίους, όπως εξελίχθηκε η όλη διαδικασία a-priori φαίνεται ότι είχατε συμφωνήσει.
5. Και επειδή από τα προαναφερόμενα, μου δημιουργούνται εύλογες υπόνοιες ότι η σημερινή διαδικασία είναι τυπική και όχι ουσιαστική
Αποχωρώ από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, γιατί με την παρουσία μου δεν θέλω να νομιμοποιήσω ηθικά μια διαδικασία για την οποία είμαι εκ διαμέτρου αντίθετος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...