Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε Γαλλικό διαγωνισμό διακρίθηκαν μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης (εικόνες)!

Σε Γαλλικό διαγωνισμό διακρίθηκαν μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης (εικόνες)!
Πρόσκληση σε ταξίδι ήταν ο τίτλος του Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2015, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας
και απευθύνεται στους  μαθητές όλων των βαθμίδων που μαθαίνουν Γαλλικά.
Οι «γαλλόφωνοι» μαθητές της έκτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης δέχτηκαν την «πρόσκληση», πήραν μέρος στο διαγωνισμό και διακρίθηκαν!
Ετοίμασαν έναν μικρό αλλά ελκυστικό τουριστικό οδηγό όπου παρουσίασαν την Τρίπολη και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής με στόχο να πείσουν νεαρούς συνομήλικους τους από τη Γαλλία
να την επισκεφτούν.
Αυτό ήταν και το θέμα του διαγωνισμού!
Στην έντυπη μορφή του, ο μίνι τουριστικός οδηγός μας κάνει μια «όμορφη βόλτα» στην πόλη και στα περίχωρα μέσα από φωτογραφίες και σύντομα κείμενα στα Γαλλικά, προτείνει δραστηριότητες ανάλογα με την εποχή ή τα ενδιαφέροντα του επισκέπτη, δίνει κάποιες πρακτικές πληροφορίες και τελειώνει με  ένα  γλωσσάρι παρακινώντας τον επισκέπτη-αναγνώστη να μιλήσει Ελληνικά!
Το έντυπο συνοδεύεται από ένα DVD, στο οποίο οι μαθητές μιλούν για την πόλη τους και παρακινούν τους νεαρούς Γάλλους να την επισκεφτούν.
Ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ», λοιπόν, σε όλους τους μαθητές της τάξης των Γαλλικών που εργάστηκαν, συνεργάστηκαν, εκφράστηκαν στα Γαλλικά και τελικά διακρίθηκαν!
Οι μαθητές που πήραν μέρος στο διαγωνισμό είναι:
Γιαννόπουλος Μιχάλης, Καλομοίρης Σαράντος, Καρακούλα Μυρτώ, Κωτσιοπούλου Ιωάννα, Λάκο Μαρία, Νούτσου Κατερίνα, Παναγιωτούρου Μαριάννα, Παυλοπούλου Κατερίνα, Ρούνης Παναγιώτης,
Τζαφαρίδης Πετροφάνης, Τζίντη Φένια, Χαμπυλομάτη Γεωργία.
Συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Τσομπανίδου Θωμαή, Γαλλικών και Αριδά Ιωάννα, Πληροφορικής.
Τέλος το σχολείο ευχαριστεί το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για την ηθική και οικονομική του στήριξη στην προσπάθειά αυτή, αλλά και την κ. Θ. Μπρακουμάτσου, υπεύθυνη για την Α/βάθμια Εκπ/ση του Δήμου Τρίπολης, για την ευγενική χορηγία που  εξασφάλισε, η οποία  επέτρεψε να μεταβούν στηνΑθήνα για να παραλάβουμε τα βραβεία τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...