Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Λιμάνι της… οργής στο Παράλιο Άστρος

Το Λιμάνι της… οργής στο Παράλιο Άστρος

Όπως γράφει το astrosnews.gr, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο καλέστηκε χθες, μετά τις τοποθετήσεις των δ/σ Αγγ. Καμπύλη και Δ. Κατσή, στην Οικονομική Επιτροπή,  με μοναδικό θέμα τη διαδικασία ανάθεσης του έργου για την αποκατάσταση των ζημιών στο Λιμάνι. 

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος κ. Μ. Σκαντζός άσκησε κριτική στις απόψεις των δ/σ Κατσή και Καμπύλη, λέγοντας πως με τις τοποθετήσεις τους εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο κ. Σκαντζός ανέφερε πως λόγω του κατεπείγοντος ακολουθήθηκε η διαδικασία της ανάθεσης και αυτό έγινε για να μη χαθεί το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Λιμανιού. Υπερασπίστηκε το νόμιμο της διαδικασίας, και στις κατηγορίες για το αν ήταν και ηθικό, ο κ. Σκαντζός ζήτησε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για να μην δημιουργηθούν στο μέλλον προβλήματα με την έγκριση του ποσού. Επειδή μάλιστα έλειπαν από τη διαδικασία τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Δαλιάνης όσο και ο δ/σ κ. Δ, Κατσής, ο κ. Σκαντζός ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης για αύριο Πέμπτη 28/6.
Ολοι όσοι πήραν το λόγο συμφώνησαν με την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης των ζημιών και ζήτησαν από τον Δήμαρχο να παρθεί απόφαση άμεσα και να μην αναβληθεί η συνεδρίαση.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Αγγ. Καμπύλης, τόνισε πως δεν είναι αντίθετος με το έργο στο Λιμάνι, υπερασπίστηκε όμως το δικαίωμά του να εκφράζει τις απόψεις του για τη διαδικασία όπως το είχε κάνει και σε περασμένη συνεδρίαση. Για όλα αυτά που συμβαίνουν εξέφρασε πάντως τις επιφυλάξεις του μήπως υπάρχει ούτως ή άλλως πρόβλημα στη διαδικασία και η δημοτική αρχή ψάχνει για εξιλαστήριο θύμα, ενώ αφαίρεσε από την τοποθέτησή του στην Οικονομική Επιτροπή τη φράση «όπως εξελίχθηκε η όλη διαδικασία a-priori φαίνεται ότι είχατε συμφωνήσει». 
Επίσης, για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκαν από την Οικονομική Επιτρτοπή ο πρόεδρος κ. Γ. Σαβούρδος και ο δ/σ κ. Τσαγγούρης.
Στο τέλος, και ενώ ο κ. Αγγ. Καμπύλης είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση το θέμα ψηφίστηκε και η διαδικασία ανάθεσης εγκρίθηκε ομόφωνα. Ετσι, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν, επιτέλους, τα έργα της αποκατάστασης των ζημιών στο Λιμάνι.
Στις κατηγορίες, λοιπόν, για το ηθικό ή μη της υπόθεσης αλλά και για το νόμιμο της διαδικασίας η δημοτική αρχή επέλεξε και κατάφερε να πολιτικοποιήσει το θέμα, να τονίσει το κατεπείγον, να ζητήσει την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, αλλά και την στήριξή του με την διαφοροποίηση από τις απόψεις των δ/σ Καμπύλη και Κατσή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...