Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε πέντε προσλήψεις θα προχωρήσει ο Δήμος Μεγαλόπολης

Σε πέντε προσλήψεις θα προχωρήσει ο Δήμος Μεγαλόπολης

Εγκρίθηκε η πρόσληψη προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα, συνολικά πέντε (5) ατόμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ (8) μηνών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για την αντιμετώπιση εποχικών - περιοδικών και πρόσκαιρων αναγκών 

p>των υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 23672 / 13-6-2012 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών και μετά την αριθμ. 63/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και καθορίζει τις ειδικότητες του ανωτέρω προσωπικού, ως εξής:

· δύο (2) άτομα, κλάδου ΔΕ30 Υδραυλικών,

· ενός (1) άτομο κλάδου ΔΕ24 Ηλεκτρολόγων,

· ενός (1) άτομο, κλάδου ΔΕ Μηχανοτεχνίτη Οχημάτων,

· ενός (1) άτομο, κλάδου ΤΕ Αυτοματισμού.

Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού κρίνεται απαραίτητη για την αντιμετώπιση εποχικών - περιοδικών και πρόσκαιρων αναγκών των δημοτικών ανταποδοτικών υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης του νέου Δήμου Μεγαλόπολης, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», ο οποίος αποτελείται από μια (1) Δημοτική Κοινότητα, εξήντα (60) Τοπικές Κοινότητες, και είκοσι έναν (21) Οικισμούς που απέχουν από την έδρα του Δήμου ικανή απόσταση με δύσκολο οδικό

δίκτυο, γεγονός που δυσχεραίνει την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών των υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης – αποχέτευσης.

Επιπρόσθετα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός του Δήμου υπερπολλαπλασιάζεται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυξημένες απαιτήσεις των ανωτέρω υπηρεσιών, οι οποίες αδυνατούν να αντιμετωπιστούν με το υπάρχον τακτικό προσωπικό, δεδομένου ότι στις συγκεκριμένες υπηρεσίες υπηρετούν ένας (1) ΔΕ24 Ηλεκτρολόγος, ένας (1)

ΔΕ30 Υδραυλικός και κανένας ΤΕ Αυτοματισμού και ΔΕ Μηχανοτεχνίτης Οχημάτων.

Επιπλέον κρίνεται άκρως απαραίτητη η πρόσληψη των πέντε (5) ατόμων, των παραπάνω ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ (8) μηνών, λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερόμενες ανάγκες, το πραγματικό γεγονός ότι το υφιστάμενο μόνιμο προσωπικό που υπηρετεί δεν επαρκεί για να ανταποκριθεί άμεσα στην αντιμετώπιση τους, καθώς επίσης το γεγονός ότι σύμφωνα με το άρθρο 47 παρ. 18 του Ν.3848/2010 «αναστέλλονται οι προσλήψεις και διορισμοί τακτικού προσωπικού στους ΟΤΑ».

Η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 1β του ν. 2190/1994, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και ιδίως με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 1 του ν. 3812/2009, για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες από την ημερομηνία πρόσληψης.

Η δαπάνη του συνολικού ποσού των 89.700,00 €, που απαιτείται για την καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού αυτού, για το διάστημα των 8 μηνών, θα βαρύνει τον Π/σμό του Δήμου.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τα δικαιολογητικά θα ανακοινωθούν από το Δήμο Μεγαλόπολης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...