Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο απολογισμός του Σωματείου Επαγγελματιών Αστρους

Ο απολογισμός του Σωματείου Επαγγελματιών Αστρους

Στο astrosnews.gr αναρτήθηκε ο απολογισμός του Σωματείου Επαγγελματιών Άστρους «Ο Καρυτσιώτης», όπου επισημαίνεται: «πέρασε ένας χρόνος και τρεις μήνες μετά την ενεργοποίηση Σωματείου μας που για πολλά χρόνια ήταν ανύπαρκτο, μακριά από κάθε επαγγελματία και εκπροσώπηση , σήμερα ακούγεται η άποψη μας , υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα κάθε επαγγελματία, δίνουμε έντονη παρουσία στα κοινά δρώμενα της περιοχής, καθώς και στην εκπροσώπηση μας στο ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο την ομοσπονδία.

>Δυστυχώς όμως η περίοδος που εμείς αναλάβαμε να αναδείξουμε και να επιλύσουμε χρόνια προβλήματα , συνέπεσε με την κρίση και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας ,και αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ανοικτές.
Εμείς όμως, παρά τις δυσκολίες δίνουμε δυναμικό και δημιουργικό παρόν, μεταφέροντας τα προβλήματα όλων των κλάδων των επαγγελματιών, με παρεμβάσεις και έγγραφα σε υπηρεσίες, ή με ανακοινώσεις μας από το διαδίκτυο, και για αυτό τον λόγο στη σημερινή επικοινωνία μας ,θα σας ενημερώσουμε ακριβώς τι ενέργειες έχουμε κάνει την χρονιά που πέρασε.

1.Ενημερώσαμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με έγγραφα για την ενεργοποίηση του Σωματείου μας και την ανάδειξη μετά από εκλογές του νέου Δ/Σ, στον Δήμο ,Περιφέρεια, Επιμελητήριο, ΔΟΥ Παρ. Άστρους, Αστυνομική διεύθυνση, και Ομοσπονδία.

2.Στην πρώτη συνάντηση με το Δ/Σ ιεραρχήσαμε τις προτεραιότητες.

3.Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Κύριο Δήμαρχο, για μια πρώτη γενική ενημέρωση και πήραμε την διαβεβαίωση ότι θα είναι κοντά μας για την επίλυση των προβλημάτων μας.

4.Σε επόμενο συμβούλιο που πραγματοποιήσαμε αποφασίστηκε ότι για να μπορεί να λειτουργήσει το Σωματείο για τα λειτουργικά του έξοδα και βάσει του καταστατικού, για μηνιαία καταβολή 5 ευρώ για κάθε μέλος ,που θα καταβάλει όποτε μπορεί, η κάθε 4 μήνες 20 ευρώ, η όλο το ποσό των 60 ευρώ που αναλογεί για όλο τον χρόνο, ανάλογα με την εργασία του καθενός όποτε διευκολύνεται.

5.Εξαντλήσαμε κάθε περίπτωση με τον Δήμο μήπως μας παραχωρούσε κάποιο χώρο για την στέγαση του γραφείου του Σωματείου, δυστυχώς δεν βρέθηκε ο χώρος και μετά από έρευνα αγοράς καταλήξαμε σε ενοικίαση με μηνιαίο μίσθωμα 180 ευρώ ,το πιο φθηνό της αγοράς.
Μετά ζητήσαμε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από ορισμένα μέλη που είχαν την οικονομική δυνατότητα ως έναντι της συνδρομής, για να εξοπλίσουμε το γραφείο.

6.Συμμετοχή του Προέδρου ως αντιπροσώπου του Σωματείου, στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου.

7.Εκδώσαμε ψήφισμα συμπαράστασης για να παραμείνει ανοικτό το σχολείο των Δολιανών, και η όποια απόφαση στο μέλλον να είναι πρώτα προς όφελος των μαθητών, και να ακουστεί και η τοπική κοινωνία και οι επαγγελματίες.

8.Στείλαμε έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Παρ. Άστρους και τους επισημάναμε για μεγαλύτερη αστυνόμευση τις βραδινές ώρες, το πρωί να ρυθμίζουν την κυκλοφορία τις ώρες αιχμής χωρίς να γράφουν κάποιον που θα σταματήσει προσωρινά για να ψωνίσει, να ελέγχουν το παραεμπόριο και να τηρείται η νομοθεσία στους νόμιμους πλανόδιους οι οποίοι να δραστηριοποιούνται μακριά από καταστήματα, αναμένουμε την πρόσκληση να συναντηθούμε και με τον νέο διοικητή.

9.Εκδώσαμε το Ωράριο για το Πάσχα ,και μήνυμα για στήριξη της τοπικής αγοράς ,μοιράστηκε και αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο.

10.Ανακοίνωση διαμαρτυρίας προς την διοίκηση της ΔΕΗ, για τις απαράδεκτες διακοπές ρεύματος χωρίς ειδοποίηση σε ώρες αιχμής των καταστημάτων και παράπονα επαγγελματιών για φθορές εμπορευμάτων από τις διακοπές.

11.Στείλαμε έγγραφο προς τον Δήμο το οποίο κοινοποιήσαμε στο Επιμελητήριο και στο Τμήμα Εμπορίου, με παράπονα επαγγελματιών σχετικά,
α) για την νομιμότητα λειτουργία της λαϊκής, για τις άδειες, αν προτιμούνται πρώτα οι ντόπιοι παραγωγοί ,αν πληρώνουν όλοι, αν γίνεται έλεγχος στις τιμές, για το παραεμπόριο γύρω από αυτή, και τι θα γίνει σχετικά με την μεταφορά της.
β)Έχουμε δεκτεί παράπονα για τους πλανόδιους ψαράδες, πρώτον αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, και ότι πιάνουν μόνιμα θέσεις παρκινγκ και δεν μπορεί να σταματήσει προσωρινά κάποιος διερχόμενος επισκέπτης, να πιεί ένα καφέ και να αφήσει μερικά ευρώ στην τοπική αγορά.
γ)Να υπάρξει συνεννόηση του Δήμου με την Αστυνομική διεύθυνση για την ρύθμιση της κυκλοφορίας τις ώρες αιχμής, και να μη γράφουν κάποιο που θα σταματήσει για λίγο για να ψωνίσει.
δ)Να δημιουργηθούν άμεσα 2 θέσεις στάθμευσης στην πλατεία για άτομα με ειδικές ανάγκες.
ε)Ζητήσαμε μείωση τιμών στο νερό, και περισσότερη καθαριότητα.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα 15 μήνες μετά, δεν έχουμε πάρει επίσημες απαντήσεις από τον Δήμο παρά τις επαναλαμβανόμενες ενοχλήσεις για τα θέματα!

12.Ενημέρωση με ανακοίνωση στο διαδίκτυο για τον κοινωνικό τουρισμό του Ε.Ο.Τ και τους δικαιούχους του Ο.Α.Ε.Ε

13.Μεταφέραμε με έγγραφο στην Δ.Ο.Υ παράπονα για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, χωρίς έναρξη επαγγέλματος, και χωρίς να έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος όπου απαιτείται, η Δ.Ο.Υ το κοινοποίησε στο Σ.Δ.Ο.Ε Πελοποννήσου.

14.Κάλεσμα στο διαδίκτυο για νέα Μέλη, και ενημέρωση για το e mαil του Σωματείου, για επικοινωνία Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & τηλ:6977833636 & 6970999130

15.Βάλαμε πανό στο σταυροδρόμι προς το Παρ.Άστρος τους καλοκαιρινούς μήνες, με μήνυμα να στηριχτεί η τοπική αγορά, και να κρατήσουμε τις παραλίες και το περιβάλλον καθαρό.

16.Ανακοίνωση στο διαδίκτυο για το πώς μπορεί να γίνει μείωση επαγγελματικών μισθώσεων, και ρύθμιση οφειλών Ο.Α.Ε.Ε.

17.Κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία 19 Οκτωβρίου για τα απαράδεκτα μέτρα, και για πρώτη φορά έκλεισαν όλα τα καταστήματα στο Άστρος και μετά την παρέμβαση του Σωματείου μας σε 4-5 περιπτώσεις που αρχικά άνοιξαν, μετά ακολούθησαν όλοι.

18.Ανακοίνωση στο διαδίκτυο και υπόδειγμα δήλωσης για επιφύλαξη ποινικής ρήτρας για το χαράτσι στα ακίνητα, και για την εφάπαξ εισφορά.

19.Συμμετείχαμε με τον Γενικό Γραμματέα στην γενική συνέλευση του Δ/Δ Άστρους, και εκδώσαμε και ψήφισμα διαμαρτυρίας και την αντίθεση μας για την τοποθέτηση του δεματοποιητή δίπλα στον ποταμό Τάνο ,διότι δεν ενημερωθήκαμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την δημόσια υγεία, το μέλλον της περιοχής μας, και ένα καθαρό περιβάλλον για τα παιδιά μας.

20.Ανακοίνωση στο διαδίκτυο, για 2 χρόνια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε επαγγελματίες που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους.

21.Ανακοίνωση στο διαδίκτυο για να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή των Μελών μας στην ψηφοφορία για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, και να στηριχτούν οι ντόπιοι υποψήφιοι.

22.Κάλεσμα για προσφορά αγάπης από τους επαγγελματίες της περιοχής για στους συνανθρώπους μας ,για να βοηθήσουν στη συγκέντρωση τροφίμων στον Ιερό ναό Αγ.Νικολάου για τα Χριστούγεννα.

23.Εκδόσαμε Ωράριο και μήνυμα στήριξης της τοπικής αγοράς για τα Χριστούγεννα, μοιράστηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

24.Δημιουργία σε ψηφιακή μορφή αρχείου με ονόματα και τηλέφωνα των μελών μας ,για να ενημερώνονται και με sms.

25.Κάλεσμα για συμμετοχή σε ημερίδα των μελών μας ,για την παγκόσμια ημέρα νεανικής επιχειρηματικότητας, και προβολή ντόπιων παραδοσιακών προϊόντων που οργάνωσε το Σωματείο μας, με πρωτοβουλία και την φροντίδα του Γενικού Γραμματέα, στο τέλος της ημερίδας προσφέρθηκε μπουφές από τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα μας.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αρκαδίας ,υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης ,και με την συνεργασία της συγχωριανής μας Κυρίας Χριστιάνας Γαρδικιώτη με επίτιμους καλεσμένους, που μίλησαν για την ανάπτυξη της περιοχής, όπου μίλησε και ο Γενικός μας Γραμματέας.

26.Ανακοίνωση στο διαδίκτυο για τις χειμερινές εκπτώσεις.

27.Κάλεσμα από το διαδίκτυο και τηλεφωνικά στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Παρ..Άστρος, για συνάντηση και συνεργασία όλων των Συλλόγων και Σωματείων τις περιοχής με αντιπροσώπους από τον χώρο του τουρισμού, καταλυμάτων, εστιατόρια, καφέ μπαρ, με σκοπό αν επιθυμούν να κάνουμε ένα ενιαίο μεγάλο Σωματείο. Μετά από λίγες μέρες πραγματοποιήσαμε την συνάντηση παρουσία του Προέδρου και Γενικού Γραμματέα που ανέλαβε την πρωτοβουλία της συνάντησης για να δούμε τις προθέσεις, και στη συνέχεια για να ενημερώσουμε το Δ/Σ του Σωματείου μας ,εμείς τους μεταφέραμε τις απόψεις μας, ακούσαμε τις δικές τους και δεσμεύτηκαν ότι θα ενημερώσουν τα Μέλη τους και σε μία εβδομάδα να επανέρθουμε με τα νέα δεδομένα, δυστυχώς έχουν περάσει δύο μήνες και δεν έχουμε ακόμα απάντηση!

28.Κάλεσμα στο διαδίκτυο στα μέλη μας να στηρίξουν την προσπάθεια δημιουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου <<το καλάθι του πτωχού αδερφού>> προσφέροντας ράφια και τρόφιμα, το κάλεσμα βρήκε ανταπόκριση και το παντοπωλείο του Ιερού ναού Αγ. Νικολάου λειτουργεί, και έδωσε χαρά σε πολλούς συμπολίτες μας που τα είχαν πραγματικά ανάγκη τις άγιες ημέρες του Πάσχα, εμείς θα συνεχίσουμε να βοηθάμε το δημιουργικό έργο που γίνεται στον Αγ. Νικόλαο από τον πάτερ Σπυρίδωνα.

29.Ανακοίνωση στο διαδίκτυο για δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη στους επαγγελματίες από ΕΣΕΕ για χρηματοοικονομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, προώθηση προϊόντων.

30.Ανακοίνωση στο διαδίκτυο για νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις ΟΑΕΕ.

31.Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το Σωματείο μας από πρόγραμμα ΛΑΕΚ επιδοτούμενο σεμινάριο για Η/Υ, που αφορούσε επιχειρήσεις που απασχολούσαν προσωπικό ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, από εκεί περιμένουμε να πάρουμε ένα ποσόν το οποίο θα καλύψει τα τρέχοντα έξοδα μέχρι σήμερα που οφείλουμε.

32.Θα αποστείλουμε πολύ σύντομα αίτημα προς τον Δήμο και το Επιμελητήριο για να ζητήσουμε οικονομική βοήθεια, για κατασκευή ιστοσελίδας όπου θα γίνεται η Τουριστική Προβολή του Δήμου μας, και η προβολή όλων των Επαγγελματιών ,όνομα ,αντικείμενο επιχείρησης, τηλέφωνα,mail,site.
Με την πληκτρολόγηση Astros θα σε παραπέμπει στην σελίδα μας και θα ξέρει ο επισκέπτης από όλο τον κόσμο με ένα κλικ, πως θα έρθει, που θα βρει καταλύματα να διαμείνει, πακέτα προσφορών, που θα φάει, τα Καφέ Μπαρ, τα αξιοθέατα σε όλα τα χωριά και την ιστορία τους, την καθαρή μας θάλασσα και τις όμορφες παραλίες, τα αρχαία μας, τα μοναστήρια, τα ορεινά χωριά μας, μονοπάτια ,καταρράκτες, πηγές, όλες τις ομορφιές του Πάρνωνα, τα παραδοσιακά προϊόντα και τα πανηγύρια μας.
<<Μόνο με σωστή και συνεχή προβολή του τόπου μας και με την βοήθεια όλων, θα μπορέσουμε να έχουμε επισκέπτες όλο τον χρόνο για να αναπτυχτεί η περιοχή μας, θα κινείται η τοπική αγορά και θα σώσουμε τις επιχειρήσεις μας.>>
Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως βλέπεται έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις σε χρόνια προβλήματα , παρακολουθούμε και ενημερώνουμε άμεσα κάθε επαγγελματία σε ότι τον αφορά , η παρουσία του Σωματείου μας έχει γίνει αισθητή από όλους.
Με μεγάλη ευκολία μερικοί συνάδελφοι λένε ,και εσείς τι κάνετε!!
μείς σας ενημερώνουμε όλους με λεπτομέρειες ,για να γνωρίζετε το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα ,και ότι για να γίνουν όλα αυτά απαιτήθηκαν ώρες δουλειάς αφιλοκερδώς για το καλό όλων των επαγγελματιών, πέρα από κόμματα και προσωπικά συμφέροντα.
Για να συνεχιστεί όμως αυτή η προσπάθεια δεν αρκεί μόνο η καλή θέληση 2-3 ατόμων που ασχολούμαστε ,χρειάζεται η εθελοντική προσπάθεια όλων των επαγγελματιών, με προτάσεις, και φρέσκιες ιδέες ,για να έχουμε τουρισμό όλο τον χρόνο, για ανάπτυξη της περιοχής για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, γιατί αν έχουμε ανάπτυξη θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας και θα κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, και γνώμονα το καλό όλης της τοπικής κοινωνίας ,και για να γίνουν οι επιχειρήσεις μας καλύτερες και κερδοφόρες θα πρέπει να στηρίξετε την προσπάθεια που κάνουμε, και να καταβάλλετε την συνδρομή σας όποτε μπορείτε, κάνοντας την αρχή από αύριο.
Περιμένουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα μας, η αναλογία του ποσού είναι 0,16 λεπτά την ημέρα!

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο Πρόεδρος 
Κόσσυβας Ηλίας

Ο Γενικός Γραμματέας
Τζιβελόπουλος Φώτης»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...