Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στον Άγιο Κωνσταντίνο τα σκουπίδια – Ένταση, φωνές και αποχωρήσεις στην Οικονομική Επιτροπή

Στον Άγιο Κωνσταντίνο τα σκουπίδια – Ένταση, φωνές και αποχωρήσεις στην Οικονομική Επιτροπή

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Δευτέρας (2.7.2012) πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Τρίπολης με σκοπό να ληφθεί η απόφαση για τη μίσθωση χώρου, ώστε να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με διάρκεια δύο έτη.

p>Ο δήμαρχος είχε καλέσει τους τέσσερις ιδιοκτήτες των οικοπέδων που εγκρίθηκαν από την περιφέρεια ως οι πιο κατάλληλοι χώροι για την διαχείριση των απορριμμάτων ώστε να δώσουν την τελική τιμή και τα χαρακτηριστικά των χώρων που διαθέτει ο κάθε ένας.

Παράλληλα ο πρόεδρος του χωριού Άγιος Κωνσταντίνος ο κύριος Κωνσταντίνος Δαύρος ζήτησε με έντονο ύφος να τηρηθούν τα πρακτικά και του δημοτικού συμβουλίου και της παρούσας οικονομικής επιτροπής.

Οι ιδιοκτήτες των προτεινόμενων οικοπέδων προς μίσθωση παρουσίασαν τα χαρακτηριστικά και έδωσαν την τελική τιμή για αυτά και έχουν ως εξής:

Ο κύριος Πατρινέλης διαθέτει οικόπεδο εντός της ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης με έκταση 36 χιλιάδες μέτρα ο οποίος επικοινωνεί με άσφαλτο. Το οικόπεδο είναι χωμάτινο και διαθέτει 1800 τ.μ στεγασμένο χώρο. Το ύψος του είναι στα7,5 μέτραμε διαστάσεις 30*60. Ο τοίχος είναι επενδυμένος με μονωτικό υλικό και έχει διπλά τζάμια, οροφή με πάνελ και βιομηχανικό δάπεδο. Επίσης έχει γραφεία και W.C. Ο χώρος βρίσκεται στα250 μέτρααπό το δρόμο και δεν επηρεάζει αισθητικά την περιοχή όπως δήλωσε. Ενώ η αρχική τιμή που έδωσε ο ιδιοκτήτης ήταν στα 29.000 ευρώ το μήνα σήμερα κατέληξε στα 11.000 ευρώ το μήνα.

Ο κύριος Λιαρόπουλος διαθέτει δύο χώρους στο χωριό Άγιος Κωνσταντίνος 33 στρεμμάτων συνολικά. Ο ένας χώρος έχει έκταση 11 στρέμματα και ο δεύτερος χώρος είναι ένα οικόπεδο 22 στρεμμάτων απέναντι από το πρώτο. Έχει1904 μέτραστεγασμένους χώρους, ύψος6,5 μέτρακαι 5 στρέμματα ασφαλτόστρωση ενώ το υπόλοιπο οικόπεδο είναι χωμάτινο. Επίσης, διαθέτει γραφεία και πατάρι. Όρισε την τιμή των 10.950 ευρώ το μήνα συνολικά, δηλαδή και για τα 33 στρέμματα (ξεχωριστά όρισε για τα 11 στρέμματα 7.950 ευρώ/μήνα και για τα 22 στρέμματα 3.000 ευρώ/μήνα).

Ο κύριος Βαπτεμάρ Καβτσάκ (ο ιδιοκτήτης Πολωνός) διαθέτει 10 στρέμματα στο χωριό Άγιος Κωνσταντίνος με 664 τ.μ στεγασμένο χώρο και ύψος7,5 μέτρα. Έχει βιομηχανικό δάπεδο και ο περιβάλλοντας χώρος είναι μπαζομένος. Το οικόπεδο έχει διαστάσεις 30*200. Η τιμή που όρισε ο ιδιοκτήτης του είναι στα 3.800 ευρώ το μήνα.

Ο κύριος Παπαλάμπρος διαθέτει οικόπεδο στον πρώτο παράλληλο δρόμο της ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης των 12 στρεμμάτων με κτήριο των1813 μέτρων, διαστάσεων 75*25 και ύψος 6-6,5 και 7,5-8. Το δάπεδο είναι από τσιμέντο και ο περιβάλλοντας χώρος μπαζομένος. Η τιμή που όρισε ο ιδιοκτήτης του είναι στα 5.000 ευρώ το μήνα.

Αφού οι ιδιοκτήτες δήλωσαν τις προσφορές για τα οικόπεδα τους οι αρμόδιοι που συνιστούν την οικονομική επιτροπή κλήθηκαν να αποφασίσουν τη μίσθωση ενός από αυτά ως το πιο κατάλληλο και συμφέρον ΩΣΤΕ να σταλεί στην περιφέρεια προς εξέταση των περιβαλλοντικών όρων.

Η πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος Ιωάννης Σμυρνιώτης ήταν η μίσθωση του οικοπέδου του κύριου Λιαρόπουλου (όμως μόνο το οικόπεδο των 11 στρεμμάτων) και σε περίπτωση που αυτό δεν επαρκεί θα πιστωθεί και το οικόπεδο του κύριου Βαπτεμάρ Καβτσάκ (του Πολωνού ιδιοκτήτη).

Επικράτησε ένταση μεταξύ του κύριου Νίκου Τσιαμούλου με το δήμαρχο Ιωάννη Σμυρνιώτη και τον αντιδήμαρχο Κώστα Κατσαφάνα με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο Νίκος Τσιαμούλος, ο Δημήτρης Βόσνος και ο Κωνσταντίνος Δαύρος από τη διαδικασία ψηφοφορίας της πρότασης του δήμαρχου. Ο Ν. Τσιαμούλος ζήτησε να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με αυτό το θέμα.

Τελικά ξανακάλεσαν τους δύο ιδιοκτήτες (Λιαρόπουλο και Βαπτεμάρ Καβτσάκ) ώστε να μειώσουν λίγο την τιμή των οικοπέδων.

Συμπερασματικά αποφασίστηκε η μίσθωση του οικοπέδου του κύριου Λιαρόπουλου (11 στρεμμάτων) στην τελική τιμή των 7,500 ευρώ/μήνα και σε περίπτωση που χρειαστεί το οικόπεδο του Πολωνού ιδιοκτήτη στα 3.300 ευρώ/μήνα. Συνολικά θα στοιχίσει στο δήμο 10.800 ευρώ/μήνα ο χώρος διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου Τρίπολης με έδρα το χωριό του Αγίου Κωνσταντίνου και διάρκεια δύο χρόνια ΕΦΟΣΟΝ εγκριθεί η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από την περιφέρεια.

Ρεπορτάζ- Βασιλική Παπαδοπούλου                 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...