Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τμήματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών το καλοκαίρι στην Τρίπολη!

Τμήματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών το καλοκαίρι στην Τρίπολη!
Την έγκριση δημιουργίας και λειτουργίας θερινών τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Τρίπολης αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.


Η δράση αφορά λειτουργία τεσσάρων (4) τμημάτων των 35 ατόμων σε κτήριο Δημοτικού Σχολείου της Τρίπολης, έπειτα από συνεννόηση με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

Σε περίπτωση μεγαλύτερης ζήτησης τα τμήματα για τη φετινή χρονιά δεν μπορούν να υπερβούν τα τέσσερα (4), ενώ σε περίπτωση που η τελική ζήτηση είναι χαμηλότερη, θα λειτουργήσουν λιγότερα τμήματα από τα προβλεπόμενα, και θα προσληφθούν όσοι εργαζόμενοι απαιτούνται για την λειτουργία των τμημάτων που θα δημιουργηθούν, ώστε να συμπληρώνεται πλήρες ωράριο για κάθε απασχολούμενο.

Στην περίπτωση που οι αιτήσεις και η πραγματική ζήτηση δεν φθάσει τουλάχιστον στον αριθμό των 35 συμμετεχόντων το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί.

Τα θερινά αυτά τα τμήματα θα λειτουργούν από 01-07-2015 έως 31-08-2015, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρα 07.00-16.00 και αποσκοπούν στην αξιοποίηση και στο σωστό επιμερισμό του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία , διαπαιδαγώγηση και άλλες δραστηριότητες που συμβάλλουν στην ψυχοσωματική τους υγεία και στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα απασχολούνται, με ειδικούς σε διάφορες δραστηριότητες, όπως: θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, μουσική, χορό, γυμναστική, αθλοπαιδιές κ.λ.π. Στο τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιείται "τελετή λήξης", κατά την οποία όλοι οι μαθητές και οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους, καθώς και θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, μουσικοχορευτικές και γυμναστικές ασκήσεις.

Η υλοποίηση του προγράμματος απαιτεί πρόσληψη 4 ατόμων με ειδικότητες:

1.ενός (1) ΠΕ Παιδαγωγού (Δημοτικής Εκπαίδευσης),

2.ενός (1) ΠΕ Γυμναστή,

3.ενός (1) ΠΕ Εικαστικού και ελλείψει αυτού ενός (1) ΠΕ Παιδαγωγού (Δημοτικής Εκπαίδευσης).

4.ενός (1) ΠΕ Θεατρολόγου, και ελλείψει αυτού ενός (1) ΠΕ Παιδαγωγού (Δημοτικής Εκπαίδευσης).

Η πρόσληψη θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 206 του Νόμου 3584/2007 για δύο μήνες και δεν θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες άλλων υπηρεσιών του Δήμου. Οι προσληφθέντες θα απασχολούνται αποκλειστικά και πλήρως στη λειτουργία της δομής και η πρόσληψή τους θα έχει χαρακτήρα εποχικό, ενώ θεωρείται και κατεπείγουσα λόγω του συγκεκριμένου σύντομου διαστήματος της απασχόλησης.

Στο κόστος λειτουργίας της ανωτέρω δομής συμβάλλουν οικονομικά οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα έως του ποσού των 70,00€ ανά μήνα συμμετοχής για κάθε παιδί και ως 100,00€ για την συμμετοχή δύο (2) παιδιών από την ίδια οικογένεια στο πρόγραμμα και με προσαύξηση 20,00€ για κάθε επιπλέον παιδί.

Ο προϋπολογισμός της παρούσας δράσης ανέρχεται στο ποσό των 14.230,00€ (αφορά 13.000,00€ για πρόσληψη προσωπικού και 1.000,00€ για προμήθεια ειδών γραφικής ύλης δημιουργικής απασχόλησης).

Έχει προηγηθεί έρευνα αναγκών σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, στην οποία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον 250 παιδιών. Η μελέτη έχει λάβει υπόψη της την εξυπηρέτηση 140 παιδιών αρχικά, αριθμός που έχει προσδιοριστεί με γνώμονα τα έξοδα λειτουργίας και το γεγονός ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος ήταν μη δεσμευτική και η τελική ζήτηση αναμένεται μικρότερη. Τη δομή θα λειτουργεί και επιβλέπει το Νομικό Πρόσωπο σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Τρίπολης.

3 σχόλια

  • Χρήστος
    Χρήστος Σάββατο, 16 Μαϊος 2015 00:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλό θα ήταν αυτή η χείρα βοηθείας να δινόταν αφιλοκερδώς από το δήμο και όχι να πρέπει να πληρώσουν οι γονείς από την εποχή που τα βγάζουν δύσκολα πέρα.
    Τόσες αναθέσεις κάνουν εκεί στο δήμο δε μπορούσαν να πληρώσουν και 3 εκπαιδευτικούς ακόμα?

  • Μαρία
    Μαρία Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 19:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Ξεχάσατε την θέση Μουσικού ΠΕ,πως αλλιώς θα γίνουν μαθήματα μουσικής και χορωδία ....????

  • Βάσω
    Βάσω Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 13:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Δόξα σοι ο Θεός! Επιτέλους μια χείρα βοηθείας για τους εργαζόμενους γονείς. Σας ευχαριστούμε!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...