Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όλα έτοιμα για να «πέσουν» οι υπογραφές και να ξεκινήσουν οι πεζοδρομήσεις στο κέντρο της Τρίπολης!

Όλα έτοιμα για να «πέσουν» οι υπογραφές και να ξεκινήσουν οι πεζοδρομήσεις στο κέντρο της Τρίπολης!

Εκτάκτως συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή του δήμου Τρίπολης σήμερα το μεσημέρι για τις πεζοδρομήσεις των οδών Τάσου Σεχιώτη και Εθνικής Αντιστάσεως. Σήμερα εγκρίθηκαν τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο μειοδότης έτσι ώστε να τον καλέσουν να υπογράψει το συμφωνητικό. Τα δικαιολογητικά έχουν ήδη ελεγχθεί από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, γι’ αυτό η σημερινή συνεδρίαση διήρκησε λιγότερο από μια ώρα.

>Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης είναι 12 μήνες.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 1.450.000,00 €.

Το προτεινόμενο έργο της δημιουργίας πεζοδρόμων στις οδούς Εθνικής Αντίστασης και Τ. Σεχιώτη αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας μέσα στο ιστορικό/εμπορικό κέντρο της πόλης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι πεζόδρομοι που διαμορφώνονται συμπεριλαμβάνονται στην εγκεκριμένη πρόταση των Προμελετών και είναι μέσα στο πνεύμα της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στους πεζοδρόμους θα είναι περιορισμένη.

Θα μπορούν να κυκλοφορούν π.χ. τα οχήματα τροφοδοσίας, τις ώρες και τις μέρες που θα συμφωνηθεί με τους ενδιαφερομένους και την Τροχαία. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να αναρτηθούν οι κατάλληλες πινακίδες πληροφόρησης του κοινού.

Επίσης, θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων, που εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά.

Η στάθμευση οχημάτων στους πεζοδρόμους θα πρέπει να απαγορεύεται.

Διαμόρφωση των πεζοδρόμων

Ο σχεδιασμός είναι απλός. Το επίστρωμα του πεζόδρομου αποτελείται από μία κεντρική ζώνη πλάτους 3.40μ., που οριοθετείται εκατέρωθεν με κράσπεδα γρανίτη, διαστάσεων 100X30X15εκ. Η ζώνη αυτή του πεζόδρομου, από την οποία μπορούν να διέρχονται μόνο τα οχήματα τροφοδοσίας (σε συγκεκριμένες ώρες) και έκτακτης ανάγκης, βρίσκεται 3εκ. χαμηλότερα από τις ζώνες που βρίσκονται εκατέρωθεν της. Οι ζώνες αυτές, όπως και η κεντρική, επιστρώνονται με κυβόλιθους διαστάσεων 10X10Χ10εκ. γρανιτικής προελεύσεως.

Επίσης, προβλέπεται πλακόστρωση της επιφανείας των πεζοδρόμων, πέραν της ζώνης των 3.40μ. και των άλλων υποδομών, με τσιμεντένιες πλάκες, διαστάσεων τσιμεντοπλακών 0,30 Χ0,30 μ., οι οποίες θα πληρούν πλήρως τις προδιαγραφές για την διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων των οικισμών για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία (ΥΑ. 52907/31-12-2009, ΦΕΚ Β΄ 2621/2009).

Οι κυβόλιθοι τοποθετούνται σε υπόστρωμα άμμου. Είναι υλικό μεγάλης αντοχής και πολύ καλής εμφάνισης. Ο τρόπος τοποθέτησης τους εξασφαλίζει τις «συχνές» επισκέψεις στα δίκτυα κοινής ωφέλειας χωρίς προβλήματα, αφού είναι πολύ εύκολη η αποξήλωση και η επανατοποθέτηση τους.

Όπου είναι δυνατόν η επίστρωση γίνεται χωρίς την αποξήλωση του ασφαλτοτάπητα, σε αντίθετη περίπτωση ως βάση κατασκευάζεται υπόστρωμα από ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα.

Στα σημεία διασταύρωσης και κατ' επέκταση, αλλαγής στάθμης των δρόμων με τους πεζόδρομους, προβλέπεται η κατάλληλη διαμόρφωση ραμπών.

Ο φωτισμός των πεζοδρόμων

Οι πεζόδρομοι θα φωτιστούν με απλά φωτιστικά σώματα επί ιστού ύψους 3.50μ. Οι ιστοί τοποθετούνται εναλλάξ κατά μήκος της κεντρικής ζώνης των πεζοδρόμων.

Η αποχέτευση όμβριων υδάτων

Η συλλογή των όμβριων υδάτων εξασφαλίζεται μέσω μεταλλικών σχαρών, τοποθετημένων σε κατάλληλα σημεία κατά μήκος των κρασπέδων, σε συνδυασμό με τις κατάλληλα διαμορφωμένες ρήσεις των επιφανειών. Η αποχέτευση τους θα γίνεται στα υπάρχοντα φρεάτια.

Παραδοτέα πράξης

Με την ολοκλήρωση της Πράξης θα παραδοθούν στο Δήμο οι Πεζόδρομοι των οδών Εθνικής Αντίστασης και Τ. Σεχιώτη, και των μικρών δρόμων που βρίσκονται μεταξύ των Ο.Τ. 332.Β, 332.Α, 331 (οδός Ορχομενού κλπ.) διαμορφωμένοι και η διαμόρφωση της οδού Δαρειώτου, μεταξύ των οδών Εθνικής Αντίστασης και Τάσου Σεχιώτη σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...