Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Θα φτάσουμε μέχρι τέλους» λένε στο ΚΚΕ για την απόλυση εργαζομένης από φαρμακείο στην Τρίπολη!

«Θα φτάσουμε μέχρι τέλους» λένε στο ΚΚΕ για την απόλυση εργαζομένης από φαρμακείο στην Τρίπολη!

Η υπόθεση απόλυσης εργαζομένης από φαρμακείο της Τρίπολης, έφτασε μέχρι το περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου, ύστερα από ερώτηση του Νίκου Γόντικα.

Στην τοποθέτησή του, ο Ν. Γόντικας, ο οποίος είναι περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος του ΚΚΕ, είπε ότι το εν λόγω φαρμακείο, «από τη στιγμή που εντάχθηκε στο διευρυμένο ωράριο, αντί να προσλάβει επιπλέον εργαζόμενους, μείωσε το προσωπικό του, σμπαραλιάζοντας τις εργασιακές σχέσεις και το ωράριο».

p>Μίλησε για «παρανομία και κατάφορη παραβίαση του Νόμου 1264/82» και τόνισε ότι η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου «γράφει στα παλιά της παπούτσια την απόφαση της τριμερούς επιτροπής της Επιθεώρηση Εργασίας που χαρακτήρισε την απόλυση ως παράνομη και καταχρηστική».

Ο Νίκος Γόντικας ζήτησε από την περιφέρεια να ανακαλέσει σε πρώτη φάση το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας του εν λόγω φαρμακείου και να καταδικάσει τις απολύσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πουλάς είπε ότι «η περιφέρεια εφάρμοσε το νόμο για το διερευνημένο ωράριο. Για τη συνταγματικότητα του νόμου, αυτό θα κρίνουν τα αρμόδια δικαστήρια».

Αμέσως, μετά μίλησε ξανά ο Νίκος Γόντικας και είπε: «Θα κλιμακωθεί η πάλη και θα συμπεριλάβει και την περιφέρεια.

Θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου που μετά δεν θα μαζεύονται εύκολα. Εκκρεμούν φορολογικοί έλεγχοι, θα πάμε τον πόλεμο μέχρι τέλος».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι «η απόφαση διεύρυνσης ωαρίου είναι απόφασης της Ελληνικής Βουλής και προβλέπεται ότι ο περιφερειάρχης υπογράφει υποχρεωτικά την ανακοίνωση των ονομάτων που θα συμμετέχουν στη διεύρυνση μετά από συνεννόηση με τους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους.

Δεν έχει κανένας δικαίωμα να παρεμποδίζει τον οποιοδήποτε για κανένα λόγο.

Δε είμαστε ούτε φορολογικοί ελεγκτές, ούτε δικαστικοί. Το περιφερειακό συμβούλιο είναι ένα πολικό όργανο». 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...