Θυμάστε τον «Κήπο του Σόσολη» στην Τρίπολη;
Σαν … γλυκιά ανάμνηση θυμούνται, όσοι πρόλαβαν, τον «Κήπο του Σόσολη», στην πόλη της Τρίπολης.
Ένα εστιατόριο, που άφησε ιστορία, και βρισκόταν επί της «Τάσου Σεχιώτη», εκεί που σήμερα λειτουργεί η καφετέρια Cova.
Φοιτητές της τότε Παιδαγωγικής Ακαδημίας, αλλά και πολλοί Τριπολίτες πήγαιναν εκεί για να φάνει, να κάνουν γλέντια, να γιορτάσουν, για γάμους, βαφτίσεις!
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις υπέροχες μυρωδιές, το μαγειρευτό φαγητό και τον πανέμορφο κήπο;
Τη φωτογραφία ανέβασε ο Στέλιος Αντωνίου, από τον Γιώργο Μιχάλο, στην ομάδα» Παλιές Φωτογραφίες και Γραφικοί Τύποι της Τριπολιτσάς» και είναι από το αρχείο του Γ. Αθανασόπουλου).
Όπως σημειώνει ο Νίκος Μήλης, αφεντικό ήταν ο Διογένης Μήλης, ενώ ο Σόσολης, ήταν ο αρχικός ιδιοκτήτης.
2 σχόλια
-
Ποιός δεν τον θυμάται;;; Τώρα βέβαια έχουν χτιστεί πολυκατοικίες στη θέση του μαγαζιού!
-
Τι αναμνήσεις μού έρχονται με την δημοσίευση σας αυτή! Είμουνα 15 χρονών όταν δούλεψα με τον Διογένη για 2 χρόνια και έζησα από μέσα όλη την Τρίπολη εκείνης της εποχής






