Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά, όλο το καλοκαίρι, στην Τρίπολη!

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά, όλο το καλοκαίρι, στην Τρίπολη!
Για τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, μια καινούργια ιδέα, η οποία παίρνει «σάρκα και οστά», φέτος το καλοκαίρι, στην πόλη μας, αναφέρθηκε, σε συνέντευξη τύπου ο  αντιδήμαρχος, Σπύρος Βρέντας.
Υστέρα από μια πρόταση που είχαν κάνει υπάλληλοι της περιφέρειας, για τους γονείς που δεν έχουν την δυνατότητα απασχόλησης των παιδιών τους, το καλοκαίρι, που κλείνουν τα σχολεία, ο δήμος βάζει σε εφαρμογή το Κέντρο Απασχόλησης.
Μιλάμε για κάτι καινούργιο, μιας και λίγοι δήμοι έχουν ένα αντίστοιχο κέντρο (Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα).
Με 75 αιτήσεις, μέχρι στιγμής, ετοιμάζονται δυο τμήματα (από 35 παιδιά, περίπου) τα οποία δεν θα σταματήσουν ούτε μια μέρα καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους.
Παιδιά από 5 μέχρι 12 ετών θα μπορούν να απασχολούνται δημιουργικά στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Θα υπάρχει σίγουρα ένας εκπαιδευτικός κι ένας γυμναστής, ενώ ανάλογα με τις αιτήσεις, θα προσληφθεί και τρίτο άτομο, πιθανότατα για το θεατρικό κομμάτι.
Όσον αφορά τις αιτήσεις, ο δήμος αρχικά είχε βάλει καταληκτική ημερομηνία την 11η Ιουνίου. Όμως, ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε τον κόσμο «πως οι αιτήσεις συνεχίζονται κανονικά και γίνονται στο 2ο όροφο του Δημαρχείου».
«Εάν κάποιος γονέας αποφασίσει και μετά την έναρξη να εντάξει το παιδί του σε κάποιο τμήμα, θα το κάνουμε», συμπλήρωσε.
Το κέντρο αυτό θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου.
Το κόστος θα είναι 70 ευρώ για ένα παιδί, 100 ευρώ για τα δυο παιδιά και από τρία παιδιά και πάνω συν 20 ευρώ, για κάθε επιπλέον παιδί.
Τα κριτήρια που απαιτούνται είναι τα εξής: Θα πρέπει η μητέρα να είναι εργαζομένη και να προσκομίσει το πιστοποιητικό εργασίας της, χρειάζεται επίσης το βιβλιάριο υγείας των παιδιών και για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...