Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξέσπασμα Νικολάου και αποχώρηση με φωνές από το Δημοτικό Συμβούλιο! (vd)

Ξέσπασμα Νικολάου και αποχώρηση με φωνές από το Δημοτικό Συμβούλιο!  (vd)
Ζήτημα να ψηφιστεί ένα ψήφισμα για το αίτημα των σχολικών καθαριστριών για μόνιμη και σταθερή εργασία, σε αντίθεση με τα περί «ανανέωσης των συμβάσεων μόνο για 4 μήνες» έθεσε ο Δημήτρης Νικολάου του ΚΚΕ.
Το γεγονός ότι δεν ψηφίστηκε το ψήφισμα αλλά αποφασίστηκε (κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας) να πάει στην διαπαραταξιακή επιτροπή που θα αποφασίσει σχετικά, προκάλεσε την έκρηξη του Δημήτρη Νικολάου ο οποίος αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο. «Δείχνετε μεγάλη ασέβεια προς την παράταξη και κυρίως προς τις εργαζόμενες» είπε και έφυγε από την αίθουσα.
 
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Ο Δ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
«Το Δ.Σ. του Δήμου Τρίπολης συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα των σχολικών καθαριστριών για μόνιμη και σταθερή εργασία, σε αντίθεση με τα περί «ανανέωσης των συμβάσεων μόνο για 4 μήνες» παρατείνοντας έτσι την μακροχρόνια εργασιακή τους ομηρία. Η τελευταία αυτή εξέλιξη είναι ιδιαίτερα αρνητική για την συνέχιση της εργασίας τους, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι συμβάσεις δεν θα έχουν διάρκεια 10 μήνες αλλά για την επόμενη σχολική χρονιά θα είναι από 1/9 μέχρι 31/12.
Αρνητικό είναι επίσης το γεγονός ότι η κυβέρνηση απέρριψε στη βουλή τροπολογία για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων.
Αντίθετα, όπως δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος, σκοπός της κυβέρνησης είναι από την 31 Δεκέμβρη να γίνει προκήρυξη των θέσεων με διαδικασίες ΑΣΕΠ και κριτήρια, που δεν θα διασφαλίζουν την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για χιλιάδες εργαζόμενους.
Το Δ.Σ. του Δήμου Τρίπολης απαιτεί από την κυβέρνηση:
• Ανανέωση των συμβάσεων για όλη τη σχολική χρονιά και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
• Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.
• Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (νοσοκομεία , πανεπιστήμια, κ.α).
• Να φύγουν οι εταιρείες καθαρισμού και τα συνέργεια - εργολαβικές εταιρείες από κάθε δημόσιο κτήριο και υπηρεσία, να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
• Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/-στριών για καθαρά σχολεία.
• Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο
• Καμία σύμπραξη του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
Απαιτούμε σχολεία καθαρά,
εργαζόμενους με μόνιμη εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...