Menu
RSS
Τετάρτη, 22/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κουτσούμπας από Τρίπολη: «Συμφωνία σημαίνει νέο μνημόνιο. Η κυβέρνηση λέει χοντρά ψέματα» (vd)

Κουτσούμπας από Τρίπολη: «Συμφωνία σημαίνει νέο μνημόνιο. Η κυβέρνηση λέει χοντρά ψέματα» (vd)
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στo πλαίσιο της εκδήλωσης προς τιμήν των εκτελεσθέντων κομμουνιστών που καταδικάστηκαν από το έκτακτο στρατοδικείο Τρίπολης (1947 – 1949), μίλησε -μεταξύ άλλων- και για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, τα μνημόνια αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ως «κάλπικο» χαρακτήρισε το κλίμα «εθνικής ομοψυχίας» που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, μαζί με τα αλλά κόμματα, που από κοινού, όπως είπε, «καλούν το λαό ν’ αποδεχτεί κι αυτό το νέο μνημόνιο και μάλιστα να αισθάνεται κι ανακουφισμένος, επειδή αποφεύχθηκαν δήθεν τα χειρότερα».
Σκληρή επίθεση έκανε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως «για άλλη μια φορά είπε χοντρά ψέματα».
Για την πρόταση που έφερε στη Βουλή, προς έγκριση, είπε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα κείμενο τελειωμένο που θα γίνεται και χειρότερο, από αύριο, αφού, από δω και πέρα, η κυβέρνηση θα γράφει τα πάντα, καθ΄ υπαγόρευση της ήδη ισχυροποιημένης τρόικας».
«Η νέα συμφωνία συνοδεύεται από ένα πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, από ένα νέο μνημόνιο που έρχεται να πολλαπλασιάσει τα βάρη των προηγούμενων μνημονίων κι εφαρμοστικών νόμων, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» τόνισε.
Για να προσθέσει … «Ο εργαζόμενος λαός για άλλη μια φορά θα το πληρώσει κυριολεκτικά με τον ιδρώτα και το αίμα του το νέο αυτό μνημόνιο».
Δείτε το video.
Μ.Σ. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...