Menu
RSS
Τετάρτη, 22/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επί 2,5 χρόνια σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» η Τρίπολη για τα σκουπίδια!

Επί 2,5 χρόνια σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» η Τρίπολη για τα σκουπίδια!
Υπογράφτηκε η απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για να κηρυχθεί εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τρίπολη για άλλους 3 μήνες, μέχρι τις 13 Απριλίου 2015.

Η απόφαση λήφθηκε με την εξουσιοδότηση της γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την μη ύπαρξη αδειοδοτημένων Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και χώρου προσωρινής αποθήκευσης αστικών στερεών αποβλήτων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πολλοστή παράταση που δίνεται για την παραμονή της περιοχής μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η Τρίπολη είναι … μόνιμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 11 Απριλίου 2013 και θα είναι σίγουρα μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 (και βλέπουμε…).

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

«Σύμφωνα με τα ανωτέρω σχετικά, την παράταση κήρυξης του Δήμου Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, έως 13 Οκτωβρίου 2015.

Για λόγους:
Προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατοίκων και επισκεπτών, λόγω της συνεχούς συσσώρευσης στερεών αποβλήτων σε διάφορα κατοικημένα σημεία του Δήμου. Προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση.

Και διότι:
Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και έχει λάβει διαστάσεις υγιειονομικής κρίσης.
Παράλληλα εξακολουθούν να παραμένουν συσσωρευμένοι όγκοι αστικών αποβλήτων που συνεχώς αυξάνονται.
Η συνέχιση της μη αποκομιδής των απορριμμάτων παίρνει πλέον σοβαρές και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία διαστάσεις λόγω του μεγάλου χρόνου παραμονής τους στους δρόμους εκτός κάδων.
Στην περαιτέρω μεγέθυνση του προβλήματος συμβάλλει ο διασκορπισμός των απορριμμάτων από τα αδέσποτα ζώα και τυχόν αλλαγή των καιρικών φαινομένων (βροχή, άνεμος) που μπορεί να τα παρασύρουν κατά μήκος των οδών και να προκαλέσουν φραγή των φρεατίων με αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων.
Η κήρυξη αυτή θα επιτρέψει την άμεση αποκομιδή, προσωρινή αποθήκευση και τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης με τις εξής προϋποθέσεις: α) Να ορισθεί από το Δήμο Τρίπολης συγκεκριμένος χώρος για την προσωρινή αποθήκευση και τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων, ο οποίος πρέπει να έχει τις ελάχιστες επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.
β) Να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας στο χώρο προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης.
γ) Πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθώς και η αποκατάσταση του αναφερόμενου χώρου είναι ευθύνη του Δήμου Τρίπολης.

Επισημαίνουμε:
Την υποχρεωτική πλύση των κάδων και των σημείων (πεζοδρόμια, δρόμοι κλπ) που έχουν εναποτεθεί και συσσωρευτεί μέχρι τώρα τα απορρίμματα και την απολύμανση αυτών, καθώς και την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.
Τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Να δοθεί προτεραιότητα στους χώρους των νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών, καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος , δημόσιες υπηρεσίες κλπ.
Την επίσπευση διαδικασιών για την άμεση αδειοδότηση και λειτουργία Σταθμού Μεταβατικής Διαχείρισης, σύμφωνα με όσα ορίζονται από τον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...