Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οριστικό – Φεύγουν τα κάγκελα από τον «πεζόδρομο Δεληγιάννη»

Οριστικό – Φεύγουν τα κάγκελα από τον «πεζόδρομο Δεληγιάννη»
Την οριστική απόφαση να απομακρυνθούν τα κιγκλιδώματα από τον πεζόδρομο «Δεληγιάννη» έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.


Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Θεοδωρακόπουλος εξήγησε ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε διότι πρέπει να υπάρχει διάδρομος 3,5 μέτρων για να μπορούν να περάσουν οχήματα έκτακτης ανάγκης (Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ). Επιπλέον, είπε ότι τα κιγκλιδώματα δεν έχουν χρησιμεύσει σε τίποτα, παρά μόνο ως βάση για παράνομες κατασκευές.

Κάποια στιγμή, ο Νίκος Τσιαμούλος ρώτησε ποιο σχεδιασμό έχει η δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο πεζόδρομο, ενώ ο Γιάννης Σμυρνιώτης ζήτησε να μάθε ποιος είναι ο Νόμος που προβλέπει διάδρομος 3,5 μέτρων. Απάντηση δεν έλαβαν…

Την άποψη ότι δικαιώθηκε η παράταξή του που είχε διαφωνήσει με τα κιγκλιδώματα εξέφρασε ο Κώστας Τζιούμης, λέγοντας όμως ότι δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε και ότι πρέπει να περιμένουμε να ετοιμαστεί η νέα κανονιστική, πριν πάρουμε την οποιαδήποτε απόφαση.

«Να αποσύρουμε το θέμα και να πάρουμε απόφαση όταν θα είναι έτοιμη η κανονιστική» είπε ο Γιάννης Λάζαρης.

Στο σημείο εκεί, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Τάσος Κακλαμάνος θύμισε ότι ομόφωνα είχε ψηφιστεί η απόφαση για τα κιγκλιδώματα, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, αλλά προσέθεσε πως το πρόβλημα ήταν πως δεν είχαν μπει στη σωστή θέση.

«Τα κάγκελα μπήκαν διότι στον πεζόδρομο δεν μπορούσε να περάσει πεζός. Δεν συμφωνώ με την απόσυρση. Δουλέψανε τα κάγκελα και εξακολουθούν να δουλεύουν» ανέφερε ο Δημήτρης Νικολάου.

Από την πλευρά της, η δημοτική σύμβουλος Χριστίνα Ζαμπαθά είπε ότι στον πεζόδρομο Δεληγιάννη δεν υπάρχει φωτισμός, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο Δήμαρχος στη συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμαρχος είπε ότι πρέπει να υπάρχει ελεύθερος διάδρομος 3,5 μέτρα για διέλευση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν είναι για «θέλουμε να κλείσουν εκεί τα καταστήματα, τα αντίθετο θέλουμε».

Τελικά, η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Καμία παράταξη της αντιπολίτευσης δεν ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης των κιγκλιδωμάτων. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...