Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άλωση: Οι εκπλήξεις των φετινών εκδηλώσεων και το εμπόδιο των πρόωρων εκλογών!

Άλωση: Οι εκπλήξεις των φετινών εκδηλώσεων και το εμπόδιο των πρόωρων εκλογών!
Με «πρωταγωνιστή» τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη θα γίνουν φέτος οι εκδηλώσεις για την Άλωση της Τριπολιτσάς, στην Τρίπολη.
Σε συνέντευξη του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τρίπολης, Σπύρος Βρέντας τόνισε πως κατά τη φετινή διοργάνωση της Άλωσης, ο Δήμος θέλει να προβάλει τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη πολύ περισσότερο, αναβαθμίζοντας το άγαλμα του, στην πλατεία Άρεως και να γίνει γνωστό κάτι που λίγοι ξέρουν, ότι εκεί  βρίσκονται τα οστά του.
«Προσπαθούμε μαζί με τον Δήμαρχο να βρούμε χορηγούς να γίνει αυτό το μνημείο, όχι απλά η βάση ενός αγάλματος, αλλά να γίνει η οστεοθήκη του Κολοκοτρώνη» είπε.
Επανέλαβε ότι σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να γίνει η Άλωση της Τριπολιτσάς «Εθνική εορτή» μιας και σήμανε την γέννηση ολοκλήρου του Ελληνισμού.
Οι εκδηλώσεις που σχεδιάζονται αυτό τον καιρό θα περιλαμβάνουν εκθέσεις ζωγραφικής οι οποίες θα είναι ανοιχτές για το κοινό με έργα της Απελευθέρωσης, αλλά και με κεντρικό πρόσωπο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
«Έχουν μαζευτεί Αρκάδες ζωγράφοι οι οποίοι έχουν ζωγραφίσει το πορτραίτο του Κολοκοτρώνη, όπως αυτοί θεώρησαν πως έπρεπε να είναι».
«Δεν θα έχουμε μόνο την καθιερωμένη παρέλαση το πρωί και τους χορούς το βραδύ αλλά θα έχουμε παρουσίες από σκηνές μάχης της Άλωσης αλλά και από σκηνές μεταφοράς των οστών του Κολοκοτρώνη με το τραίνο όταν μεταφέρθηκαν στην πόλη μας» πρόσθεσε ο Σπύρος Βρέντας.
Επίσης, έχει ζητηθεί από διάφορους συλλόγους σε ολόκληρη την Ελλάδα να συμμετάσχουν.
Κλείνοντας, ευχήθηκε οι πολιτικές εξελίξεις και οι επερχόμενες εκλογές να μην εμποδίσουν αυτό το  project και αυτή την μεγάλη εκδήλωση «η οποία θα μας καθιερώσει ως την γενέτειρα πόλη του Ελληνισμού και θα είναι η Τρίπολη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...