Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στη Γορτυνία

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Καλύβια Ηραίας στη Γορτυνία, όπως ανακοίνωσε επίσημα, περίπου στις 11.00 το βράδυ του Σαββάτου.
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε πευκοδάσος και αγροτολειβαδική έκταση, στην περιοχή Καλύβια Ηραίας (Παρνασσός) το μεσημέρι με πιθανή αιτία, το κάψιμο κλαδιών ελαιοδέντρων και ως τώρα έχει γίνει στάχτη, άγνωστη στρεμματική έκταση αφού στη περιοχή πνέουν, ισχυροί άνεμοι και η φωτιά είναι σε εξέλιξη.
Ακόμα σε όλο το μέτωπο περιμετρικά της πυρκαγιάς βρέθηκαν επίγειες δυνάμεις με 14 πυροσβεστικά οχήματα από τις Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Τρίπολης, Τροπαίων, Βυτίνας, Μεγαλόπολης, Σπάρτης, Καλαμάτας, Ναυπλίου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου. Ενώ από ανθρώπινο δυναμικό επιτόπου βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 10 πεζοπόρους και μεγάλο αριθμό εθελοντών.
Την όλη επιχείρηση συντόνιζε ο Διοικητής της Π.Υ Τρίπολης Πύραρχος – Γιάννης Καρατζάς.