Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπόγεια Δικαστηρίου: Ανησυχεί η Αντωνία για το χαμένο χρόνο – «Προχωρά η προμελέτη» λέει ο Αντιδήμαρχος Βρέντας

Υπόγεια Δικαστηρίου: Ανησυχεί η Αντωνία για το χαμένο χρόνο – «Προχωρά η προμελέτη» λέει ο Αντιδήμαρχος Βρέντας
Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η διάσωση και συντήρηση όλης της ιστορικής μνήμης της Τρίπολης στους χώρους των υπογείων του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης.
Στην Κατοχή το ιστορικό κτίριο είχε επιταχθεί από τους Γερμανούς και στέγασε τα στρατοδικεία τους. Στους χώρους του βρισκόταν και η έδρα των ταγμάτων ασφαλείας, που είχαν μετατρέψει τα υπόγεια σε κρατητήρια για αγωνιστές από όλους τους νομούς της Ανατολικής Πελοποννήσου. Έπειτα στον Εμφύλιο επανήλθε το στρατοδικείο των επίσημων αρχών και στα υπόγειά του, που φαίνεται ότι λειτουργούσαν έως το 1956, έγιναν απάνθρωπα βασανιστήρια ανταρτών.
Το θέμα έχει αναδείξει κατ’ επανάληψη η Μαντινεία Συμπολιτεία (επικεφαλής είναι η Αντωνία Γιαννούλη) η οποία στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την έντονη νσηυχία της για το γεγονός ότι παρατηρείται στασιμότητα στο θέμα, ο χρόνος περνά και μπορεί να χαθούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ που «τρέχουν».
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Σπύρος Βρέντας είπε ότι έχει προχωρήσει προμελέτη για αποκατάσταση χώρου από πανεπιστήμιο και ότι αν ο χώρος περάσει στη διαχείριση του δήμου, τότε θα είναι πιο εύκολη η χρηματοδότηση …

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...