Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη – Νέοι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και σχέδιο για υπόγειο πάρκινγκ στην κάτω αγορά!

Τρίπολη – Νέοι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και σχέδιο για υπόγειο πάρκινγκ στην κάτω αγορά!
Την τροποποίηση σχεδίου πόλεως - χαρακτηρισμό δρόμων ήπιας κυκλοφορίας εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Τρίπολης, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρίπολης. Μειοψήφησε ο Ηλίας Κούρος.
Συγκεκριμένα, αφορά τροποποίηση των πεζοδρόμων:
α) Δεληγιάννη, από τη συμβολή του με την οδό Σπετσεροπούλου έως την συμβολή του με την οδό Αποστολοπούλου, μεταξύ των Ο.Τ. 260-265-264 (ΦΕΚ 241/ΑΑΠ/21.09.2011),
β) Αποστολοπούλου, από τη συμβολή του με την οδό Δημητρακοπούλου έως την συμβολή του με την οδό Δαρειώτου, μεταξύ των Ο.Τ. 263-265-264, 262-260 (ΦΕΚ 241/ΑΑΠ/21.09.2011),
σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας σύμφωνα με το άρθρο 2 Ν. 4067/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 7 του Ν. 4315/2014.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δημήτρης Βόσνος επισήμανε ότι «Οι πεζόδρομοι, όπως φαίνεται στο συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα της Δ/νσης Τ.Υ.& Πολεοδομίας, συμβάλουν στο Ο.Τ.264 και η εν λόγω τροποποίηση είναι απαραίτητη δεδομένου ότι:
1. ο χώρος του Ο.Τ. 264 λειτουργεί σήμερα ως υπαίθριο παρκινγκ.
2. η μελέτη : «μελέτη σχεδίου γενικής διάταξης χώρων στάθμευσης» η οποία έχει παραληφθεί με την αριθ. 360/2014 απόφαση Δ.Σ. προβλέπει στο Ο.Τ. 264 χώρο υπόγειου παρκινγκ.
Επισημαίνεται ότι ανωτέρω πρόταση - τροποποίηση πεζοδρόμων σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας - θα συμπεριληφθεί στην αναθεώρηση της μελέτης κυκλοφοριακής οργάνωσης που σήμερα εκπονείται στο Δήμο, σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.»
Λαβών το λόγο το Μέλος της Επιτροπής κ. Ηλίας Κούρος είπε τα εξής: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει τεκμηριωμένη άποψη σχετικά με την αλλαγή από πεζοδρόμους σε ήπιας κυκλοφορίας και θα πρέπει κατά την εκτίμηση μου να το δούμε γενικότερα για το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπως πχ οδός Δεληγιάννη κλπ. Επιπλέον δεν μας δόθηκε σχέδιο παρκινγκ της κάτω αγοράς προκειμένου να έχουμε εικόνα και να αποφασίσουμε σχετικά, γι΄αυτούς τους λόγους ψηφίζω Κατά.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...