Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κυκλοφοριακό: Mini bus και μείωση χρήσης του Ι.Χ. για να πάρει "ανάσα" η Τρίπολη!

Κυκλοφοριακό: Mini bus και μείωση χρήσης του Ι.Χ. για να πάρει "ανάσα" η Τρίπολη!
Θετική ήταν γ γνωμοδότηση που έδωσε η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης για τη μελέτη αναθεώρησης Κυκλοφοριακής Οργάνωσης Κεντρικής Περιοχής Τρίπολης και το θέμα πάει πλέον στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, πριν καταλήξει στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις τελικές αποφάσεις.
Μεταξύ άλλων, η μελέτη σημειώνει ότι πρέπει να μειωθεί η χρήση Ι.Χ. και ότι πρέπει να αναπρτυθψούν δρομολόγια mini ή midi bus στην πόλη.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι ... "Η έλλειψη μικρού μήκους και ακτινικής μορφής αστικών λεωφορειακών γραμμών που να εξυπηρετούν το κεντρικό τμήμα της πόλης είναι εμφανής. Η έλλειψη αυτή οδηγεί μονοσήμαντα σε μεγαλύτερη χρήση του επιβατικού αυτοκινήτου (ΙΧ & ταξί), γεγονός που προκαλεί ουσιαστική επιβάρυνση της κυκλοφορίας.

Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται να δημιουργηθούν αστικές λεωφορειακές γραμμές με οχήματα ενδεχομένως ειδικού τύπου (π.χ. mini ή midi bus), οι οποίες μπορεί να εξυπηρετούν και περιοχές εκτός του κέντρου της πόλης. Η σχετική μελέτη θα προσδιορίσει διαδρομές, στάσεις / αφετηρίες / τέρματα, συχνότητες εξυπηρέτησης (κατά τις διάφορες ημέρες και ώρες της εβδομάδος) τον αριθμό των αναγκαίων οχημάτων, τον αριθμό του προσωπικού κίνησης ως και τις τιμές των εισιτηρίων για τις διάφορες κατηγορίες επιβατών.

Η λειτουργία αυτών των λεωφορειακών γραμμών μπορεί να γίνει είτε από τον Δήμο Τρίπολης, είτε - ορθότερα - από το αντίστοιχο ΚΤΕΛ, κατόπιν ειδικής προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Δήμου και ΚΤΕΛ."

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...