Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Τρίπολη προτείνει η κυκλοφοριακή μελέτη!

Δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Τρίπολη προτείνει η κυκλοφοριακή μελέτη!
Θετική ήταν η γνωμοδότηση που έδωσε η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης για τη μελέτη αναθεώρησης Κυκλοφοριακής Οργάνωσης Κεντρικής Περιοχής Τρίπολης και το θέμα πάει πλέον στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, πριν καταλήξει στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις τελικές αποφάσεις.
Μεταξύ άλλων, η μελέτη αναφέρεται και σε ποδηλατόδρομους που πρέπει να αναπτυχθούν στην Τρίπολη.

Γράφει: "Είναι ήδη γνωστό και γενικώς παραδεκτό ότι, η γεωμορφολογία της Τρίπολης προσφέρεται ιδιαιτέρως για εκτεταμένη χρήση ποδηλάτου.  Απαιτείται όμως να συνταχθεί ένα Σχέδιο Δικτύου Ποδηλατοδρόμων, με βάση αφενός τις ανάγκες των κατοίκων και αφετέρου τις δυνατότητες του αστικού οδικού δικτύου (κυρίως πλάτη οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων). Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων θα πρέπει κυρίως να εξασφαλίζει πρόσβαση από περιοχές κατοικίας προς σχολικά συγκροτήματα, αθλητικά κέντρα, χώρους πρασίνου κ.λ.π.

Θα πρέπει επομένως η Δημοτική Αρχή να μελετήσει και θεσμοθετήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και να προχωρήσει κατόπιν σε βαθμιαία υλοποίηση του δικτύου.  Η βαθμιαία υλοποίηση του δικτύου είναι απαραίτητη επειδή συνδέεται υποχρεωτικά και με κατάργηση θέσεων στάθμευσης “στη οδό” και αντικατάστασή τους με θέσεις στάθμευσης “εκτός οδού” (λόγω της ανεπάρκειας δημόσιου χώρου στο οδικό δίκτυο της περιοχής μελέτης), δηλαδή συνδέεται με πρόγραμμα δημιουργίας σταθμών επιβατικών αυτοκινήτων (garages). Με την θεσμοθέτηση από τον Δήμο του Δικτύου Ποδηλατοδρόμων και ανάλογα με τις διατιθέμενες εκάστοτε πιστώσεις, ο Δήμος θα προχωρήσει σε σταδιακή υλοποίηση του Δικτύου σε βάθος χρόνου."

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...