Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στην παραλαβή της μελέτης για τη μονάδα απορριμμάτων στο Μεγαβούνι προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο

Στην παραλαβή της μελέτης για τη μονάδα απορριμμάτων στο Μεγαβούνι προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο

Σε μία κατά πλειοψηφία απόφαση προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης για την παραλαβή της μελέτης : «Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο προσωρινής μεταβατικής λύσης διαχείρισης απορριμμάτων Δήμου Τρίπολης».

«Κάναμε μία μελέτη και πληρώσαμε 20-25.000 ευρώ που δεν θα χρησιμέυσει σε τίποτα. Είναι ανεδαφικό να γίνει μία μονάδα σε υψόμετρο 1800 μέτρων και 19 χιλιόμετρα μακριά από την Τρίπολη. Να σταματήσουμε να πετάμε λεφτά σε πηγάδι χωρίς πάτο και δεν συμφωνούμε στην παραλαβή της μελέτης και ίσως κάνουμε κι άλλες ενέργειες» είπε ο Γιάννης Σμυρνιώτης.

Η Αντωνία Γιαννούλη είπε ότι «εμείς συμφωνούμε με την τοπική ολοκληρωμένη διαχείριση και όχι με την προσωρινή ενδιάμεση διαχείριση».

Ο Δημήτρης Νικολάου είπε ότι «τη μελέτη δεν έχουμε στα χέρια μας. Να μας δώσετε ό,τι έγγραφο υπάρχει και τη μελέτη και τη σύμβαση και τις προκηρύξεις που αφορούν μελλοντικά έργα που πρόκειται να γίνουν εκεί. Εγκρίθηκε ο ΠΕΣΔΑ και όπου να ναι θα υπογράφει η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ για το έργο ΣΔΙΤ. Θα φτιάξουμε κάτι που είτε δουλεύει είτε γίνει σταθμός μεταφόρτωσης, θα το πληρώσει ο δήμος και θα μείνει προίκα στην ΤΕΡΝΑ. Εμείς ζητάμε αποκλειστικά κρατικό φορέα διαχείρισης. Δεν μπορούμε να παραλάβουμε μελέτες. καταψηφίζουμε και με τα δύο χέρια. ο λογαριασμός θα είναι πολύ βαρύς για το λαό».

Ο κ. Δημήτρης Βόσνος, εκ μέρους της δημοτικής αρχής τόνισε ότι «η μελέτη είναι νόμιμη και πρέπει να παραληφθεί, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιηθεί ή όχι ,ανεξάρτητα αν κάποιος θεωρεί αυτή τη λύση καλή ή όχι. Σεβαστή η όποια αντίθεση. Αλλά σήμερα εγκρίνουμε την παραλαβή μιας μελέτης που ανατέθηκε με νόμιμο τρόπο.»

Τη διαφωνία τους με την παραλάβη της μελέτης εκέηξρασαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Κούρος και Παρασκευάς Κούρος.

«Παρών» ψήφισαν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Τζιούμη, Γιαννούλη και κατά η παράταξη Τσιαμούλου και Νικολάου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...