Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη στάθμευση τουριστικών λεωφορείων στην Τρίπολη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη στάθμευση τουριστικών λεωφορείων στην Τρίπολη
Θετικά γνωμοδότησε το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, μετά από εισήγηση του Προέδρου Γ. Θεοδωρακόπουλου, για την έκδοση κανονιστικής απόφασης για κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για τη διευκόλυνση της στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων και τον καθορισμό διαβάσεων πεζών για την επίτευξης ασφαλούς κίνησης των πολιτών που διασχίζουν τις οδούς Παπαρηγοπούλου και οδό Αγίου Κωνσταντίνου-Τάσου Σεχιώτη, στη διασταύρωση τους.
Οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι οι ακόλουθες:

touristikaleoforeiatripoli


  • Να γίνει κατάλληλη οριζόντια σήμανση με διαγράμμιση διάβασης πεζών επί του οδοστρώματος, στην οδό Παπαρηγοπούλου (ΘΕΣΗ 2), και συγκεκριμένα στη γωνία συμβολής της με την οδό Αγίου Κωνσταντίνου ως το απέναντι πεζοδρόμιο της οδού.
  • Να γίνει κατάλληλη οριζόντια σήμανση με διαγράμμιση διάβασης πεζών επί του οδοστρώματος, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου (ΘΕΣΗ 3), και συγκεκριμένα στη γωνία συμβολής της με την οδό Παπαρηγοπούλου ως το απέναντι πεζοδρόμιο της οδού.
  • Να γίνει απαγόρευση στάθμευσης, εξαιρουμένων των τουριστικών λεωφορείων, στο τμήμα της οδού Παπαρηγοπούλου (στην πλευρά του πάρκου) από το σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 5,00 μ μετά από τη διάβαση πεζών στη συμβολή της οδού με τον πεζόδρομο Τάσου Σεχιώτη (ΘΕΣΗ 2), ως το σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 5,00 μ πριν τη συμβολή της οδού με τον πεζόδρομο που διέρχεται έμπροσθεν του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία (ΘΕΣΗ 1), αφαιρούμενου του τμήματος που βρίσκεται η ράμπα διάβασης ΑΜΕΑ, η έξοδος από τον ενιαίο χώρο πάρκου και πλατείας Άρεως και η έξοδος από το βοηθητικό χώρο του εστιατόριου GRAND CHALLET. Επίσης να γίνει κατάλληλη σήμανση με διαγράμμιση επί του οδοστρώματος.
Η τοποθέτηση των πινακίδων να γίνει σε νέους στύλους, ή υφιστάμενους αν υπάρχουν, με τέτοιο τρόπο ώστε ο στύλος και η πινακίδα να βρίσκονται επί του πεζοδρομίου. Η τοποθέτηση τους στο στύλο να γίνει σε τέτοιο ύψος, ώστε το ελεύθερο ύψος ανάμεσα στο κάτω μέρος της πινακίδας ή καθρέπτη και τη στάθμη οδοστρώματος να είναι μεγαλύτερο από 2,30μ.

Διευκρινίζεται ότι οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποτελούν αμιγώς τοπική υπόθεση γιατί δίνουν λύση σε υφιστάμενα προβλήματα της συγκεκριμένης περιοχής,

ρυθμίζοντας και διευκολύνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων και την κίνηση των πεζών στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης. Επιπλέον με τις προαναφερόμενες κυκλοφοριακές

ρυθμίσεις δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) αλλά αντίθετα διευκολύνεται. Τέλος σας γνωρίζουμε ότι δεν καθορίζεται στάση ή στάθμευση μέσων μαζικής μεταφοράς (αστική και υπεραστική συγκοινωνία με κάποιο τακτικό δρομολόγιο) και γι’ αυτό δεν είναι αναγκαία η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...