Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπογράφτηκε η σύμβαση - Έρχονται 300 πρόσφυγες στην Τρίπολη! (vd)

Υπογράφτηκε η σύμβαση - Έρχονται 300 πρόσφυγες στην Τρίπολη! (vd)
Η σύμβαση για τους πρόσφυγες που θα έρθουν στην Τρίπολη, μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή και του Εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, υπογράφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης (20 Φεβρουαρίου), στο νέο Δημαρχείο της Τρίπολης.

Οι υπογραφές μπήκαν μετά την υπαγωγή του Δήμου Τρίπολης στο πρόγραμμα για την προσωρινή φιλοξενία 300 προσφύγων στην πόλη, παρόντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και εκπροσώπων άλλων συναρμόδιων φορέων.

Τη διαχείριση του προγράμματος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που λήφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα, ενώ για την υλοποίηση η Εταιρεία συνεργάζεται στενά με τις Υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης.

Σε πρώτη φάση, θα εφαρμοστεί μέχρι τις 31/1/2018. Για το 2019, θα δοθεί παράταση είπε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής.

Ο κ. Παυλής, είπε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για οικογενειάρχες, κατά βάση είναι Σύριοι και οι περισσότεροι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Δεν θα φτιάξουμε γκέτο. Η σύμβαση προβλέπει φιλοξενία 300 προσφύγων που θα μείνουν σε 50 διαμερίσματα της πόλης. Θα τονώσουν την οικονομία της περιοχής. Ο κόσμος δεν έχει να φοβηθεί κάτι.
Δεν έρχονται για μόνιμα, θα μείνουν για ένα διάστημα και θα μεταφερθούν σε άλλη χώρα που έχουν ζητήσει να πάνε.
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 20 δήμους και εξυπηρετούν 20.000 πρόσφυγες και δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.
Μεταφέρω το χαιρετισμό των τριών βουλευτών του νομού Αρκαδίας, που δεν μπόρεσαν σήμερα να είναι παρόντες.»

Ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα κ. Phillipe Leclerc ευχαρίστησε τον Δήμο Τρίπολης για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων για να προσφέρει αξιοπρεπή στέγαση και υπηρεσίες. «Με το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζεται η τοπική κοινωνία, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ξέρουν ότι θα παίρνουν ένα συγκεκριμένο ποσό, θα γίνουν προσλήψεις, ενώ θα δίνονται προπληρωμένες κάρτες στους πρόσφυγες για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες από την τοπική αγορά.»

Ο Μαρίνης Μπερέτσος από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα είπε ότι πρόκειται για πρόγραμμα που έχει να κάνει με ταλαιπωρημένους ανθρώπους.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος είπε ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν κοιτάζει τις διαφορές που έχουν οι άνθρωποι, αλλά τους κοιτάζει όλους σαν αδελφούς. Βασικό γνώρισμα οι Έλληνες έχουν την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Αυτή η κίνηση που γίνεται εδώ είναι ευπρόσδεκτη. Εμείς δεν τους βλέπουμε ως αριθμούς, αλλά ως αδερφούς, με μία διαφορά. Να απαλλαγούν από τους φανατισμούς. Η Εκκλησία έχει ανοιχτή την αγκαλιά της.»

c

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 20:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε λαθροπατέρες τι μπουμπούκι είναι ο γαλλος που φέρατε; Η Γαλλία πουλάει τανκς με το όνομα του και τον εχει βιτρίνα για να κάνει τον διεθνή λαθροπατέρα του ΟΗΕ και να φροντίζει τους κακόμοιρους λαθρομετανάστες που διώχνουν οι πόλεμοι που κάνουν οι κακοί του κόσμου. ΟΥΣΤ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕ

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 20:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Δήμαρχε ελπίζω να μην χρεώσεις τους δημότες και τον δήμο με τα έξοδα, δεν σε εξουσιοδότησε κανείς όταν ζήταγες ψήφο, για αυτό.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 18:05 Σύνδεσμος σχολίου

    της οικογενείας του γνωστού στρατηγού Leclerk;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...